enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ
11.04.2022
120
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle belediye personeline İlk ve Acil Yardım Eğitimi düzenlendi.

Belediye Başkanlık binası Çok Amaçlı Salon’da yapılan eğitimde Kızılay ekiplerinden Eğitmen Nisa Özdemir ve Kübra Keleş yetişkin, çocuk ve bebeklerde; bilinç kontrolü, kalp masajı, solunum desteği, temel yaşam desteği gibi ilk yardım konularında katılımcılara uygulamalı eğitim verdi. Kaza ve hastalık durumunda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadarki süreçte kazazede veya hastanın sağlık durumunun kötüleşmesine engel olmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime, çok sayıda personel katıldı.

Eğitimde; İlk yardım temel uygulamalarının yanı sıra insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, yaralanmalar, yabancı cisim kaçması- batması, yanık, sıcak çarpması ve donmalar, kırık-çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, boğulmalar ve hasta- yaralı taşıma teknikleri gibi 15 konuda insan hayatı için önem arz eden ilk ve acil yardım tekniklerine yer verildi.

‘Katılımcılar İlk Yardımcı kimlik kartı alacak

Eğitmen Kübra Keleş, ‘’Katılan personeller iki günlük teorik ve uygulamalı eğitimin ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olmaları halinde İlk Yardımcı kimlik kartı almaya hak kazanacaklar. Söz konusu belge ile kişiler ilk yardımda bulunma yetkisine sahip olacak ve olaylara müdahale aşamasında oluşabilecek sorunların önüne geçecek. İlk Yardımcı kimlik belgesine sahip olanlar her 3 yılda bir güncelleme eğitimi alacaklar” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.