enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Saat 9’u 5 Geçe Avcılar’da Zaman Durdu

Saat 9’u 5 Geçe Avcılar’da Zaman Durdu
11.11.2016
134
A+
A-

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Avcılar’da anıldı. 10 Kasım sabahı Avcılar Hükümet Konağı önünde resmi çelenk koyma ve anma töreni yapıldı. Çelenk koyma töreninin ardından saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin her karış toprağında olduğu gibi Avcılar’da da zaman durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törene, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK AVCILAR’DA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında, Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ ile anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,  Mustafa Kemali Düşünüyorum şiiri ile devam etti. 10 Kasım 1938 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için dünya basınında çıkan haberlerin anlatıldığı kısım ilgi ile izlendi. Öğrenciler, oluşturdukları koro ile Atatürk’ün sevdiği türküleri söylerken, ‘Mustafa Kemal Atatürk Oratoryosu’ da büyük beğeni topladı. İlçe genelinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarının birincileri ödüllerini Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin elinden aldı.

ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK MİRASI; ‘CUMHURİYET’ ve CUMHURİYET’İN GETİRDİĞİ EŞİT YURTTAŞLIK HAKLARI

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Ödül törenine baktığımız zaman 3 tane kız öğrenciyi görüyoruz. Burada belediye başkanı olarak yaptığım konuşmanın Cumhuriyet’in eseri olduğunu ve bugünümüzü Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu söyleyerek başlamak istiyorum. Eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ve eşitlik üzerine kurmasaydı Cumhuriyetimizi bende kız çocuklarımız gibi okuyup, doktor olamazdım. Cumhuriyet devrimlerine bağlı Avcılar halkı, kadına seçme ve seçilme hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmasaydı, bende belediye başkanı olamazdım. Bugün ebediyete intikalinin 78. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türkiye Cumhuriyet’ini kurduğu ve eşitlik temelleri üzerinde bizlere bu hakları verdiği için saygıyla, minnetle, gururla ve onurla anıyorum” dedi.

DERSİMİZ ATATÜRK

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen, senaryosunu Turgut Özakman’ ın yazdığı Dersimiz Atatürk filminin ücretsiz gösterimine Avcılar halkının ilgisi yoğundu.  Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde, iki ayrı seansta gösterilen filmde çocuk izleyicilerin çoğunlukta olduğu gözlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.