enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Şemseddin Bektaşoğlu: Eğitim sadece 7-24 yaş arasına sıkıştırılacak bir kariyer değil

Şemseddin Bektaşoğlu: Eğitim sadece 7-24 yaş arasına sıkıştırılacak bir kariyer değil
19.04.2022
92
A+
A-

Yazar Şemseddin Bektaşoğlu, Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerinde Bağcılarlı vatandaşlarla bir araya geldi. Öğrenmenin yaşı olmadığına vurgu yapan Bektaşoğlu, “Eğitim sadece 7-24 yaş arasına sıkıştırılacak bir kariyer değil. İhtiyacı olan her yaşta eğitimi almalı. Beşikten mezara kadar ilim bırakılmamalı. İhmal etmemeli” dedi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı kültür etkinliklerinin dün akşamki misafiri yazar Şemseddin Bektaşoğlu oldu. Bağcılar Belediyesi Başkanlık Konferans Salonu’nda Dursun Ali Erzincanlı’nın moderatörlüğünde yapılan programda Bektaşoğlu, ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Ramazan ayının içindeki 3 bölüme değinen Bektaşoğlu, “Ramazan’ın ilk on günü rahmet. Allah’ın Er-Rahim ismi müminleri harekete geçirir. Buna tecelli olanlar gayrete gelir. Namazını kılar, orucunu tutar, Kuran-ı Kerim’i okur. Mümin değilse onların nasibi olmaz. İlk on günde yola koyulmuşsak ikinci on günde affedilmeyi bekleyebiliriz. Affedilmek de cehennemden kurtuluştur. Son on günde onu yaşıyoruz. Ramazan’dan önceki halimizle şimdiki halimizi mukayese edeceğiz. Ne aşamadayız? Ona bakacağız. İlerleme varsa Ramazan bizi inşa etmeye başlamıştır. En mühimi de son gün iftardan yarım saat öncesine bakalım. Ramazan-ı Şerif gittiği için üzülüyor muyuz? Üzülüyorsak dosttan ayrılma hüznünü yaşıyorsak Ramazan bizi inşa etmiştir demektir” dedi.

İhtiyacı olan her yaşta eğitimi almalı

Yaş kaç olursa olsun bir şeyler öğrenme gayreti içinde olmak gerektiğini ifade eden Bektaşoğlu, “Hayatımızda erken geç demedik. Öğrendikçe hakikaten peşine düştük. Yaş geldi geçti dememek lazım. Peygamber efendimize risalet gönderildiğinde kırk yaşındaydı. Hz. Ebubekir, Hz. Ömer geç mi dedi? O yüzden eğitim sadece 7-24 yaş arasına sıkıştırılacak bir kariyer değil. İhtiyacı olan her yaşta eğitimi almalı. Beşikten mezara kadar ilim bırakılmamalı. İhmal etmemeli” diye konuştu.

Program hem yüz yüze hem de online ortamdan canlı olarak yayınlandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.