enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
35,1899
ALTIN
2.246,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ THK’DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

SİLİVRİ THK’DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ
07.09.2017
157
A+
A-

Türk Hava Kurumu (T.H.K) olarak yerel sosyal basında çıkan hakkımızdaki asılsız haberler sebebiyle aşağıdaki bildiriyi yapma zarureti hasıl olmuştur;

T.H.K. Genel Başkanlığımız adına, Silivri Şube Başkanlığı olarak ilçemizde, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi yine bu kez de bayram süresince deri toplama faaliyetlerimiz kesintisiz devam etmiştir.
2017 yılı deri toplama faaliyetimiz gerek merkezde Selimpaşa Mahallesi Kurban Kesim yeri ve gerekse diğer tüm mahalle ve köylerimizdeki kesim yerlerinde, toplamda 5 araç ve 20 personel ile icra edilmiş ve 4211 adet küçükbaş, 5060 Kg da büyükbaş hayvan derisi toplanmıştır. Ve her sene bir önceki seneye göre toplanan derilerde artış sağlandığı gibi bu sene de bir önceki seneye oranla küçükbaşta %10, büyükbaşta da %60 artış sağlanmıştır.
Bu yardım toplama faaliyetimizde, Dernekler Kanunu’nun getirdiği zorunlu kural gereği, elde edilen gelirin en fazla %10’luk kısmının, yardım toplama gideri olarak kullanılacağı hususunun da bilinmesi gerekmektedir.
Türk Hava Kurumu, Avrupa’nın en büyük Amfibik Yangın Söndürme Uçağı ve Türkiye’nin tek Ambulans Helikopter filosuna sahip kurumudur. Yangın söndürme uçaklarımız Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmetinde olup, yabancı devletlerin orman yangınlarına da geliri karşılığı hizmet etmektedir. Ambulans Helikopterlerimiz de Sağlık Bakanlığı’mızın emrindedir. Bir yandan orman yangınlarını söndürerek doğaya hayat veren kurumumuz, diğer yandan da vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarmak için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.
Bunun yanında gençlerimizi ücretsiz Model Uçak, Yamaç Paraşüt, Serbest Paraşüt, Planör ve Yelken Kanat kurslarıyla havacılığa özendiren ve hazırlayan kurumumuz, bugüne kadar yüzlerce Silivrili gencimizi bu kurslarından faydalandırmak suretiyle havacılığa kazandırmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün talimatıyla 1925 yılında kurulan ve O’nun “İstikbal Göklerdedir” sözünü rehber edinen kurumumuz, bıkmadan yorulmadan gençleri havacılığa sevdirmeyi ve öğretmeyi sürdürecektir.
Bu vesileyle; Bayram süresince deri toplama faaliyetimize araç ve personel temin etmek suretiyle katkıda bulunan ve bizden desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Sayın Özcan IŞIKLAR, Başkan Yardımcımız Sayın Bora BALCIOĞLU ve Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Ömer ERCAN ve tüm kıymetli muhtarlarımız olmak üzere, bağışta bulunan tüm Silivri Halkına teşekkür ederiz.
T.H.K. Silivri Şubesi Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Av. Yalçın ÇAKIR

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.