enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4183
EURO
34,8378
ALTIN
2.440,72
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ YUSUF SARIBEKİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÜRETTİĞİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE JAPON İMZASI

SİLİVRİ YUSUF SARIBEKİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÜRETTİĞİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE JAPON İMZASI
27.09.2022
69
A+
A-

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, ve iş dünyasından temsilciler de katıldı.

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Matbaa Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya-İç Mekan Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim veriyor.

BAŞKONSOLOS ERTUĞRUL FIRKATEYNİ’NİN HİKAYESİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki atölyeleri yakından inceleyen Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, okul müdürü ve yetkililerden bilgi aldı. Gerçekleştirilen ziyaretten ve okulda öğrencilere sağlanan şartlardan çok etkilendiğini dile getiren Kasahara Kenichi, öğrencilerle de sohbet etti. Kasahara Kenichi, öğrencilere Türk-Japon ilişkilerinin çok uzun yıllara dayandığını belirterek, 1889 yılında Sultan II. Abdülhamid tarafından Japonya’ya gönderilen ve dönüş yolunda geçirdiği kaza sonucu batan, 54 subayın da içinde bulunduğu 526 mürettebattın şehit olduğu ve sadece 69 kişinin kurtarıldığı Ertuğrul Fırkateyni’nin hikayesini anlattı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir’e teşekkür etti.

NİTELİKLİ OKUL, NİTELİKLİ MEZUN

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından başlatılan proje okullar listesine de girdi. Proje ile okullara nitelikli öğrenci çekmek, öğrenciyi okulda ve iş yerinde istihdam odaklı olarak yetiştirmek ve öğrenciye mezun olduğu alanda sürdürülebilir nitelikli iş temin edilmesi amaçlanıyor. Listede yer alan okullarda öğrenciler, ilk günden itibaren istihdam odaklı bir anlayışla karşılanırken, özel bir eğitim sürecinden geçiriliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.