enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yeşilkent’e Modern ‘Kapalı Semt Pazarı’

Yeşilkent’e Modern ‘Kapalı Semt Pazarı’
19.11.2016
132
A+
A-

Avcılar halkının daha modern ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilecekleri ‘Kapalı Semt Pazarı’ yerlerinin yapımları sürüyor.

Pazarların sadece üzerlerini kapatmayıp, yapılan alanları kullanışlı ve modern hale dönüştüren Avcılar Belediyesi, bu projeleri ile takdir toplarken, Yeşilkent Mahallesi’ne yapılacak olan ‘Kapalı Semt Pazarı’ için çalışmalara başladı.

Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Yeşilkent Mahallesi kapalı pazar yeri ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarına başlanan ‘Kapalı Semt Pazarının’ en kısa süre içinde hizmete sunulması planlanıyor. Yapımına başlanan ‘Kapalı Semt Pazarı’ yerlerinin tamamlanmasıyla, mevcut pazar yerlerinde yaşanan trafik yoğunluğu, görüntü ve ses kirliliği ile çöp gibi sorunların giderilmesi hedefleniyor.         

Avcılar Yeşilkent Mahallesinde yapım çalışmaları devam eden ‘Kapalı Semt Pazarı’ alanına çelik konstrüksiyon yapımı için; zemin sondaj ve zemin etüt çalışmalarına başlandı. Temel çalışmaları devam eden Yeşilkent Mahallesi kapalı pazar alanı ise 3 bin 600 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

                KAPALI SEMT PAZARLARI SADECE 1 GÜNLÜK HİZMET VERMİYOR

Avcılar’da daha önce kurulmuş olan ‘Kapalı Semt Pazarlarında’ sadece meyve ve sebze satılmıyor. Avcılar halkı spor, sanat ve kültür ihtiyacını da Semt Pazarı’ndan karşılayabiliyor.  

Avcılar Belediyesi tarafından daha önce de mahalle kültürünü tekrar yaygınlaştırmak amacı ile ‘Sinema Günleri’ düzenlenmiş; sinema günlerinin ilk adresi Firuzköy Kapalı Semt Pazarı olurken, ikincisi durak ise Ambarlı Kapalı Semt Pazarı olmuştu.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde, kapalı semt pazarlarının bulunduğu yerlerde, pazarın kurulmadığı günlerde kullanılmak amacı ile basketbol sahası kurulmuş ve spor için kullanılması sağlanmaya başlamıştı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de bu konu ile ilgili olarak; ‘Kapalı semt pazarlarını sadece 1 günlük kullanılan yerler olmaktan çıkardık. Pazarları mevcut bulunduğu alanlardan taşımak için Kapalı Semt Pazarları kurmaya devam ediyoruz. Çünkü eski yerlerinde pazarlar, trafik yoğunluğuna sebep olurken pazarın kurulduğu alanlarda da trafiğin geçişine engel oluyor, bu da acil bir durumda müdahale edilmesini zorlaştırıyor. Görüntü kirliliği ve çöp gibi sorunlara da sebep olan eski pazar yerlerini, daha modern ve daha kullanışlı olarak yaptığımız ‘Kapalı Semt Pazarı’ alanlarına taşıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.