enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AVCILAR HALKI, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN BİR ARADA

AVCILAR HALKI, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN BİR ARADA
02.08.2016
126
A+
A-

Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede başlayan “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ BULUŞMASI” 31 Temmuz Pazar akşamı Merkez Mahallesi Marmara Caddesi’nde devam etti.

Marmara Caddesi’ni baştan aşağıya kadar dolduran kalabalığın arasına gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, elinde Türk Bayrağı ile alkışlarla ve hep bir ağızdan eşlik edilen 10.Yıl Marşı ile karşılandı.

Vatanın birlik ve beraberliği uğruna, Cumhuriyet ve Demokrasi uğruna hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerimiz için, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun hemen ardından gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız, Avcılar’ın her semtinde yankılandı.

Program, TBMM, İBB ve Avcılar Belediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti.

Mustafa Kemal’in Askerleriyiz

Konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “ Bizler darbeye karşıyız, teröre karşıyız, Vatanımızı her türlü tehdide karşı savunmak için bir aradayız” dedi. Sözleri sık sık “Darbeye Karşı Omuz Omuza ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile bölünürken, Başkan Dr. Handan Toprak Benli konuşmasına; “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için buluşuyoruz. Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması 10. Yıl Marşımız eşliğinde, Ay yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Posterleri arasında devam etti.

Avcılar’da diğer mahallelerde devam edecek olan Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşmasının gün ve tarihleri ise şöyle;

01 AĞUSTOS PAZARTESİ             

SAAT: 21.00- 22.00          MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ

02 AĞUSTOS SALI                          

SAAT: 21.00- 22.00          AMBARLI MAHALLESİ, DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ

03 AĞUSTOS ÇARŞAMBA           

SAAT: 21.00- 22.00          FİRUZKÖY MAHALLESİ

05 AĞUSTOS CUMA                      

SAAT: 21.00- 22.00          ÜNİVERSİTE MAHALLESİ

06 AĞUSTOS CUMARTESİ           

SAAT: 21.00- 22.00          CİHANGİR MAHALLESİ

07 AĞUSTOS PAZAR                     

SAAT: 21.00- 22.00          GÜMÜŞPALA MAHALLESİ

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.