enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avrupa Yakası’nda Gidilebilecek 10 Büyük Şehir Parkı

Avrupa Yakası’nda Gidilebilecek 10 Büyük Şehir Parkı
26.04.2017
130
A+
A-

İstanbullular, şehrin keşmekeşinden sıkılıp yeşil alanlara atılmak istediğinde genellikle ilk alternatif olarak Kuzey Ormanları ya da şehrin Tekirdağ ve Kocaeli’ye yakın noktalarını tercih ediyor.

 Tabi herkesin böyle bir şansı olmayabiliyor. Bu nedenle sizlere İstanbul’da da gidilebilecek en büyük yeşil alanları derledik. İlk olarak Avrupa Yakası’nda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı alanlar ile başlıyoruz;

Hacıosman Korusu

Sarıyer ilçe sınırlarında yer alan Hacıosman Korusu, 1.068.020,00 metrekarelik alanıyla Avrupa Yakası’nın en büyük yeşil alanı olarak geçiyor.

Florya Atatürk Korusu

Bakırköy ilçe sınırlarında yer alan Florya semti, tarihi açıdan da oldukça önemli bir yer. Semtteki en büyük mesire alanını ise 537.460,68 metrekare ile Atatürk Korusu oluşturuyor.

Yenikapı Şehir Parkı

İstanbul’un güneyinde Fatih ilçesinde, deniz doldurularak inşa edilen Yenikapı Şehir Parkı ise 463.304,24 metrekarelik alanıyla dördüncü sırada yer alıyor. Park ayrıca büyük katılımcı kapasiteli açık hava etkinlikler için de kullanılıyor.

Emirgan Korusu

Sarıyer’in bir diğer önemli korusu ise 441.162,35 metrekareyle Emirgan. İstanbul Boğazı’na oldukça yakın olan park, İstanbul’un en büyük lale festivaline de her yıl ev sahipliği yapıyor.

Yıldız Korusu

Köşkleriyle birlikte tarihi bir gezinti keyfi de sunan 368.826,00 metrekarelik Yıldız Korusu, Beşiktaş ilçe merkezini oluşturan dev konumuyla İstanbulluların en yakın kaçış noktası olarak biliniyor.

Topkapı Şehir Parkı

Eski İstanbul Otogarı özelliğinden sıyrılarak hem ulaşım transfer noktası hem de geniş bir mesire alanı haline gelen Zeytinburnu ilçe sınırlarındaki Topkapı Şehir Parkı 236.295,97 metrekare alana sahip. Parkın içindeki Panorama 1453 Müzesi, Türk Dünyası Kültür Parkı, Tarihi İstanbul Surları ve yapımı devam eden kent müzesiyle birlikte kültürel anlamda da önemli bir konum haline gelecek.

Avcılar Sahil Parkı – 2

Avcılar ilçe sınırlarındaki 183.781,87 metrekarelik park, Marmara Denizi’ne komşu olan konumuyla bölgenin en önemli mesire alanlarından biri.

Yeşilköy Sahil Parkı

Marmara Denizi’ne komşu bir diğer alanlardan biri olan 170.341,26 metrekarelik Yeşilköy Sahil Parkı’nda (ne kadar tercih edersiniz bilemiyoruz ama) aynı zamanda Atatürk Havalimanı’na inen uçakları da seyredebilmeniz mümkün Ayrıca yakınlardaki Aqua Florya Alışveriş Merkezi de güzel bir alternatif olabilir.

Küçükçekmece Menekşe Parkı

Küçükçekmece ilçe sınırları içerisinde Marmara Denizi’ne komşu olan bir diğer park olan 160.678,10 metrekarelik Menekşe Parkı’nın yakınlarında önemli bir şehir plajı da bulunuyor.

Cebeci Parkı

Sultangazi ilçesindeki Cebeci Parkı da 158.159,03 metrekarelik alanıyla yakanın İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı en büyük 10. şehir parkı olarak sayılıyor. – ontrava.com

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.