enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5708
EURO
35,0052
ALTIN
2.461,81
BIST
9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CÜNEYT ÇAKIR, FULHAM-HAMBURG MAÇI ANISIYLA KAHKAHAYA BOĞDU

CÜNEYT ÇAKIR, FULHAM-HAMBURG MAÇI ANISIYLA KAHKAHAYA BOĞDU
07.04.2016
140
A+
A-

ÜNLÜ HAKEM ÇAKIR, ‘’PROFESYONEL OLSAK DA MUTLU DEĞİLİZ’’

EĞER BU TESTİ KOŞAMAZSAK, AVRUPA ŞAMPİYONASINDA GÖREV ALAMAYIZ

FIFA Kokartlı Hakemimiz Cüneyt Çakır ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde görev alan ekibi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Zirvedekiler” isimli spor söyleşisine konuk oldu.

Oğulcan Berk moderatörlüğünde, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye katılan Çakır ve yardımcı hakemler Bahattin Duran, Tarık Ongun, Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek, futbol deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Koray Emre Kara, Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk, İstanbul İl Hakem Kurulu Yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

“TÜRK İNSANINI TEMSİL EDİYORUZ”

Çakır, uluslararası maçlarda kendilerinden çok Türk insanını temsil ettiklerini belirterek, duygularını paylaştı:
“Sahaya çıktığımızda isimler hiçbir zaman önemli değildir. Biz Türk insanını temsil ediyoruz. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımız da olacak. 1996’da milli takımın katıldığı şampiyonada hakem Ahmet Çakar da görev yapmıştı. İkinci defa Türk Milli Takımı ile Türk hakem ekibi bir arada olacak. Herkes ’İnşallah finali yöneteceksiniz’ diyor. İnşallah milli takımımız mükemmel maçlara çıkaracak ve biz Türk hakem ekibi olarak onları finalde alkışlayacağız. Elimizden geleni yapıp, grup maçlarını yönettikten sonra eve dönmeye razıyız. Onlar kupayı alıp getirsinler.”

“ÜLKEMİZİ GURURLA TEMSİL ETMEK EN ÖNEMLİSİ”

Bir hakem için en önemli şeyin ülkesini gururla temsil etmek olduğunu anlatan Çakır, “Allah’a çok şükür bunu yaşıyoruz. Görev aldıkça elimizden gelenin en iyisini yaparak, ülkemizi temsil edeceğiz. 2012 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final yönettik. Maça çıktığımızda kale arkasındaki arkadaşlarımdan işaret aldım. Sonra Bahattin hocadan işaret aldım. En son Tarık hocaya döndüğümde durdum. Tarık, ’Tamam hocam başlayabiliriz’ dedi ama tepki veremedim. Sonra ’Tarık, arkana bak’ dedim. Ukrayna’nın Donetsk şehrinde İspanya-Portekiz maçında, 500’den fazla Türk taraftar, bayraklarla ’Türkiye, Türkiye’ diye bağırıyordu. Hala tüylerim diken diken oluyor. Bir hakem için bundan daha çok gurur veren başka bir şey yoktur” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN İYİ EKİBİYLE ÇALIŞIYORUM”

“Hakemliğe aşık biriyim” sözleriyle mesleğine olan sevdasını ifade eden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1994 yılında başladım. Hakemlik çoğu insanın zannettiği gibi 90 dakika sahada maç yönetmekten ibaret değil. Hayatın ta kendisi aslında. Ben futbolu çok seviyorum. Hakemliğe aşık biriyim. Evimden, işimden özel hayatımdan fedakarlık yapıyorum. Hakemlik bireysel bir spor değil. Hangi sporu yaparsanız yapın, tek başınıza başaramazsınız. İyi bir ekibe ihtiyaç var. Bende dünyanın en iyi ekiplerinden biriyle çalışıyorum. Bizim birlikteliğimiz 2010 yılında başladı. Hepimiz, kendi ekibimizle birçok maça çıktık. Bu başarıda herkesin payı var. Biz Türk futbolunu, ülkemizi temsil ediyoruz. Ekip olmak, birbirinizi sevmekle alakalı. Hepimiz görev bilinciyle çalışıyoruz.”

“FATİH TERİM’DEN DESTEK ALIYORUZ”

Yardımcı Hakem Tarık Ongun ise pek çok konuda Fatih Terim’den destek aldıklarını belirterek, “Her sezon başı, ortası olduğu gibi sezon içinde de kamplar oluyor. Bu kamplarda fiziksel ve mental  taktikler geliştiriyoruz. Bunun dışında önemli maçlar öncesi kamplar yapıyoruz. Bu kamplarda teknik adamlardan, antrenörlerimizden destek alıyoruz. En son Dünya Kupası’na gitmeden önce Futbol Direktörümüz Sayın Fatih Terim bizlerle birlikte olarak, takımların psikolojileri, oyuncuların turnuvadan ne beklediği, onların bakış açısını bize aksettirilmesi konusunda destek oldu”dedi.

 “TÜRK HAKEMLİĞİNDE İKİ DÖNEM VAR”

Cüneyt Çakır, Merkez Hakem Kurulu (MHK) eğitmeni Jaap Uilenberg’in Türk hakemliğine katkılarından söz ettiği konuşmasında, “Dünya Kupası’ndan önce Antalya’da bir kamp düzenledik. Bu bizim için çok önemliydi. Bu kampa sayın Fatih Terim hocamız geldi. Biz onun tecrübelerinden çok faydalandık. Sayın Metin Çakıroğlu geldi. Onun yaptığı analizlerle teknik ve taktik olarak hazırlandık. Sayın, Roberto Rozetti vardı. UEFA Hakem Komitesi ve Türkiye Sorumlusu Jaap Uilenberg ile Türk hakemleri olarak 2009 yılından beri çalışıyoruz. Bu sezon sonundan sonra kendisi ayrılıyor. Bence, Türk hakemliğinde iki dönem vardır. Jaap Uilenberg öncesi ve sonrası. Türk hakemlerine çok büyük katkısı olmuştur. Kendisine teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde de zor bir dönem bekliyor. Şampiyonadan önce bizi Hollanda’ya davet ettiler. Oraya gideceğiz. Orda kamp yapacağız. 18 Nisan’da UEFA’nın düzenlediği bir seminer var. Dört gün sürecek. Bizi atletik bir teste tabi tutacaklar. Bunu geçmek zorundayız. Eğer bu testi koşamazsak, Avrupa Şampiyonası’nda görev alamayız. Çalışmalarımızı artırdık” dedi.

CÜNEYT ÇAKIR, FULHAM-HAMBURG MAÇI ANISIYLA KAHKAHAYA BOĞDU

Cüneyt Çakır kendisi ve ekibi için en kilit maçlardan birinin Avrupa Ligi’nde yönettikleri yarı final maçı olduğunu ifade ederek, bir anısını da öğrencilerle paylaşarak, salonu kahkahaya boğdu:
“Fulham- Hamburg maçı bizim için kulüp bazında, yönettiğimiz en yüksek müsabakaydı. Onun öncesinde gelişen olaylarda sürprizdi. Bizde maçlar, Perşembe günleri atanır. Bir mesaj gelir ve yardımcı hakemlerinize bildirin denir. 2010 yılında bana bir mail geldi. Bana UEFA’dan Fulham-Hamburg maçını yöneteceğim bunu ekibimle paylaşmam gerektiği bilgisi gelmişti. Türkiye, futbol ve bizler için sürprizdi. Bende arkadaşlarımı inandırmak zor olacak biliyordum. Bahattin’i aradım. Yemek ısmarlayacağım sana tahmin edersen, hangi maç olduğunu tahmin et dedim. 10 hakkın var dedim. Ligin sonuydu zaten, zorlanmayacaktı. Bahattin saymaya başladı. İkinci, üçüncü lige gitti. Bilemedi, yemeği ben kazandım. Çok mutluyduk. Bu gurur verici bir olaydı.”

“PROFESYONEL OLSAK DA MUTLU DEĞİLİZ”

Cüneyt Çakır, kendisinin de içinde olduğu 9 hakemin profesyonelliğe geçtiğini ancak diğer hakemler ile henüz profesyonel sözleşme imzalanmamasından dolayı mutlu olmadıklarını söyledi. Profesyonel hakemliğe geçişi devrim olarak nitelendiren Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Futbol Federasyonu başkanımız ve ekibinin büyük desteğiyle aldıkları devrim kararla, profesyonel hakemliğe adım attım. Aslında dünya hakemleri profesyonel diye geçiyor. 9 arkadaş, profesyonel hakem olduk ama takım olamadık. Mutlu da değiliz. Bizim dışarıda profesyonel olmayı bekleyen diğer arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımız dışarıdayken, bizim huzurlu ve mutlu bir şekilde antrenmanlarımızı yapma, maç yönetme şansımız da yok. Bizim diğer arkadaşlarımız da Merkez Hakem Kurulu ve Futbol Federasyonu’nun desteğiyle onlarda profesyonel olduğunda Türk hakem takımı bu ligde 19. Takım olarak yerini alacaktır.”

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, konuklara teşekkür ederek çiçek verdi. Tecrübeli hakemlerde, kendi imzalarının bulunduğu hakem formasını Şencan’a hediye etti.

Cüneyt Çakır 2 Cüneyt Çakır 3 Cüneyt Çakır 4 Cüneyt Çakır 5 Cüneyt Çakır 6 Cüneyt Çakır

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.