enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Emniyeti’nden Farkındalık Projesi

Silivri İlçe Emniyet müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu özel ekip ve ekipmanlarla FİDE projesini hayata geçirdi. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansının mali desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 7 mahalle 75 site ve 7500 ebeveyne ulaşılarak, çocuklarına madde kullanımı konusunda özendirmeden doğru bir şeklide bilgilendirilmesi amaçlanıyor

Silivri Emniyeti’nden Farkındalık Projesi
17.12.2015
123
A+
A-

Farkında ol, İletişim Kur, Değerlerini koru, Esir olma (FİDE) projesi, bugün yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Silivri İlçe Emniyet müdürlüğü Eğitim salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Gülay Tunçer, FİDE projesi hakkına detaylı bilgiler verdi.

Proje Koordinatörü ve Silivri İlçe Emniyet müdür Yardımcısı Gülay Tunçer “Günümüzün kara vebası olarak bilinen madde bağımlılığı, günümüz dünyasında 180 milyon kişiyi kıskacına almış durumda ve günden güne ürpertici bir şekilde halkasını genişletmeye devam etmektedir. Bugün ülkemizde de tehdit eden madde bağımlılığı, yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilinç seviyesinin yükseltilmesi amacıyla yapılan önleme faaliyetleri, madde ile mücadelenin en önemli basamağını oluşturmaktadır ”dedi.

Siz’den öğrensin” yaklaşım ile ebeveynlerin bilinç düzeyini yükselterek “benim çocuğum yapmaz” anlayışının kırılmasını hedeflediklerini belirten Tunçer “Bu sayede uyuşturucu maddelerin bireyleri ulaştığı noktada, bireyin kullanmayı reddetmesini sağlayarak bağımlılık riskini en alt seviyeye indirmeyi hedeflemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali destekli FİDE projesiyle, Müdürlüğümüzde kurduğumuz uzman bir ekip ve mobil eğitim ekipmanı ile ebeveyn farkındalık eğitimini kapı kapı site site dolaşarak anlatacağız. Proje kapsamında 7 mahalle 75 site ve 7500 ebeveynlerin, çocuklarına madde kullanımını konusunda özendirmeden, doğru bir şekilde bilgilendirmesini sağlayacağız. FİDE projesi kapsamında kurulan madde bağımlılığı aile eğitim ve destek ünitesi (MADÜ), başta Silivri ve kurulduğu bölge itibariyle bir başvuru mercii olacak, proje süresince ve proje sonrasında ebeveyn danışma ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlanacağız. Proje faaliyetleri çerçevesinde düzenlenecek olan; Çanakkale Şehitliği Gezileri ile gençlerimize, ülkemizin sosyo-kültürel zenginliklerin tanıtıp, milli bilinç ve ortak payda duygularının gelişmesi sağlanacağız. Fide dikimi ile hatıra ormanı oluşturularak, doğa sevgisi aşılanacak, uçurtma şenlikleri ve ebeveyn-çocuk Ev Ödevleri gibi çeşitli aktivitelerle de, gençlerimiz okul zamanı ve okul sonrası vakitlerinde çeşitli etkinliklere kanalize edip, onlara hem meşguliyetler sağlamış olacağız hem de madde bağımlılığı riski azaltılmış olacağız ”dedi.

Silivri Emniyeti’nden FİDE Projesi (1) Silivri Emniyeti’nden FİDE Projesi (2) Silivri Emniyeti’nden FİDE Projesi (4) Silivri Emniyeti’nden FİDE Projesi (5)

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.