enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,62
BIST
9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Karadeniz rüzgârı esti

03.04.2017
103
A+
A-

Silivri Rizeliler Derneği’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği 3.Hamsi ve Horon festivali renkli görüntülere sahne oldu. Karadeniz ezgileri eşliğinde horon yapan vatandaşlar güneşli havanın tadına doyasıya vardı.

Silivri Rizeliler Derneği Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen 3. Hamsi ve Horon Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Yönetimi, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış ve hoş geldiniz konuşmasını Silivri Rizeliler Dernek Başkanı Sancak Dolar gerçekleştirdi. Dolar, Festivale katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek festivalin yapımında maddi ve manevi katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Festivalde konuşan diğer isim Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oldu. Işıklar konuşmasında “Karadeniz’in sembolü haline gelen hamsi, o küçücük balık bugün bizleri bir araya getirdi. Biz tam anlamıyla bir Türkiye’yiz. 81 ilden hemşerimizle tam bir kültür mozaiğiyiz. Silivri’nin bu güzelliğini, rengârenk tablosunu, bu armoniyi bir arada tutan ise yöre derneklerimiz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, ürettiklerimizi ve bizim binlerce yıldır demlenmiş örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyorlar. Bizi var eden değerlerimizi, bütün yörelerimizin zenginliğini Silivri’de hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatıyoruz. Bizim farklı bir özelliğimiz var bu derneklerimiz birinin, diğerinin, ötekisi değil; tam tersi çekeni, birleştireni haline geldi. Bizim gerçek zenginliğimiz de bu. Bizim yerin altında zenginliğimiz yok ama yerin üstünde mükemmel bir güzelliğimiz var. Silivri’deki bu hoşgörü ortamı, dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmalı. Bu tablonun oluşmasında yöre derneklerimizin çok büyük emeği var. Ben, bir arada olabilmeyi, hoşgörü içerisinde birbirine tahammül edebilmeyi geliştirmiş olan bir ilçede görev yapıyor olmanın büyük onurunu yaşıyorum. Sevgiyle, hoşgörüyle, kardeşçe, barış ve huzur içinde geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmadığımızı onları sonsuza denk koruyacağımızın güzel bir göstergesi bu kalabalıklar.  Meydanları doldurarak hoşgörü içerisinde, barış içerisinde ve sonsuza denk huzur içerisinde yaşamanın gücünü göstereceğiz. Güç bizleriz, beraber olacağız ve kardeşçe, huzur içerisinde yaşayacağız. Biz büyük bir aileyiz.”dedi.

Festivalde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir Silivri’de hemşehrileri ile birlikte olmaktan büyük kıvanç duyduğunu belirterek katılımcılara iyi eğlenceler diledi.

Yapılan konuşmaların ardından derneğe katkı sunan isimlere plaket takdim edildi.

3.Hamsi ve Horon Festivali hamsi yeme yarışması ile start alarak yöresel  sanatçıların sahne alması ile devam etti.Çalan müzik eşliğinde yüzlerce kişi aynı anda horon yaparak güneşli hava ile eğlencenin tadına vardılar. -SHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.