enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Suriyeli mülteciler referandumda oy kullanacak mı?

Suriyeli mülteciler referandumda oy kullanacak mı?
24.02.2017
131
A+
A-

‘Suriyeliler oy kullanacak’ iddialarını değerlendiren Övür, ’16 Nisan’a kadar vatandaşlık verilmeyecek. Bu açıklama siyasi aktörleri tatmin eder mi bilemem.’ dedi.

Türkiye, 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemini de içinde barındıran yeni anayasa için referanduma gidecek.

Her seçim döneminde olduğu gibi şimdi de “Suriyeli mültecilere oy kullandırılacak.” iddiaları gündemde.

Sabah Yazarı Mahmut Övür köşe yazısında bu iddiaları değerlendirdi.

Övür, “16 Nisan’a kadar Suriyeliler vatandaş yapılmayacak.” denildi. Bu açıklama pusuda bekleyen siyasi aktörleri tatmin eder mi bilemem.” dedi.

İşte Övür’ün yazısından ilgili bölüm;

“Referandum veya genel seçim öncesi hep aynı hikâye tekrarlanıp duruyor, “Seçimlere hile karıştırılacak…” Son dönemde buna yeni bir yalan daha eklendi; “Suriyeli mültecilere oy kullandırılacak.” Buna inananlar, ciddi ciddi haberleştirenler hatta sayıları 20 bini aşmayacak Suriyeli üzerinden siyasi analiz yapanlar bile var.

Dün Ankara’da Suriyeli mültecilerin sosyal uyumuyla ilgili önemli bir toplantı vardı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın, AFAD Başkanı Halis Bilden’in, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz’ın ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyya Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı bu toplantıda da “Suriyeli seçmen” meselesi öne çıktı.

Bakan Kaynak, spekülasyonlara son vermek için net konuştu: “16 Nisan’a kadar Suriyeliler vatandaş yapılmayacak.” Bu açıklama pusuda bekleyen siyasi aktörleri tatmin eder mi bilemem ama o toplantıda KADEM ve AFAD arasında imzalanan protokolün binlerce mülteci kadının beklentisine cevap vereceği çok açık. Çünkü çok ciddi ve anlamlı bir çalışma içeriyor.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.