enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5047
EURO
34,9280
ALTIN
2.437,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Belediyesi Madde Bağımlılarına Elini Uzattı

Beylikdüzü Belediyesi Madde Bağımlılarına Elini Uzattı
26.10.2015
157
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi ve C4 Recovery Solutions Vakfı işbirliği ile Beylikdüzü Gürpınar’da kurulan Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi hizmete açıldı. Bölgede uyuşturucu ve benzeri madde kullanan kişilere bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmeleri amacıyla destek verecek olan merkezde uzman psikologlar ve key danışmanları görev yapacak. Bölge halkı, muhtarlar, STK temsilcileri, Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, başkan danışmanları, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katılımıyla Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi’nin açılışını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun toplumda baş gösteren önemli bir konuya deva olacağını belirtti. Katılımcılarla birlikte merkezi gezdi, görevli psikologlarla sohbet etti ve grup terapilerinin olacağı salonda vakit geçirdi.

 

“Madde Bağımlılığı Konusunda Kendimizi Sorumlu Hissettik”

 

Toplumsal bazda önemli mesajlar veren Başkan Ekrem İmamoğlu, “Madde bağımlılığı konusunda çok sayıda şikayet alıyoruz .İlçemizde hiç tahmin etmeyeceğimiz gençlerde buna rastlayabiliyoruz. Bir gün kamusal bir alanda kendim gezerken yüzüne baktığımda hiç ummadığım bir çocuğun düştüğü durumu bizzat yaşadım. Aslında tehlike bu kadar yakınımızda. Özellikle madde bağımlılığının son 5-6 yılda arttığını görüyoruz. Çok sorunlu bir ortamdayız. Bu sorunları el ele aşmamız gerekiyor. Konu bizim konumuz değil şu bakanlığın konusu diyebilirdik ancak bizim böyle deme şansımız yok. Belediyemizin ilgili birimleri dahilinde kendimizi sorumlu hissettik. İşbirliği konusunda uzman vakfımızdan yardım aldık” dedi.

 

“Bir Tedavi Merkezi Değil Bir Danışma Merkezi”

 

Burasının bir tedavi merkezi değil bir danışma merkezi olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Danışma, yönlendirme, sahip çıkma ve takip etme görevi üsteleneceğiz. Bir nevi gözcü olmak. Evlerimizden, yakınımızdan uzak olsun istiyoruz ama sık rastlanabiliyor. Burada uzman arkadaşlarımız bu sürece destek olacaklar. Hangi kurumlara sevk edeceğimiz noktasını da iyi belirleyecekler. Bir aile, köşeye sıkıştığında onlara bir dost eli uzatacağız ve ne yapabilecekleri konusunda yol haritası sunacağız” şeklinde konuştu.

 

“Beylikdüzü Halkı İçin Geri Aldık”

 

Merkezin oluşturulduğu araziyle ilgili de bilgi veren İmamoğlu, “Bu 30 bin metrelik gördüğünüz alan, yıllar önce belediyenin borcu karşılığı bakanlığa verilmiş bir arazi. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu alanın parasını ödeyerek kamulaştırma yaptık. Beylikdüzü halkına geri aldık. Çok değerli bir hamle. Arazide Sağlıkla ilgili çok amaçlı hizmet verebilmek adına projeler geliştiriyoruz. İçeriğini belirleyip bir proje yarışması açacağız. Bu arazi, 2016’da ilçenin gurur duyacağı konularda hizmet verecek bir alan olacak. Çevreyi olgunlaştırıp sizi güzel hizmetlerle buluşturacağız. Başına gelmemiş de olsa soru sormak isteyen kişileri de burada ağırlayacağız. Umuyorum bu sıkıntından bir an önce kurtuluruz. İnanın toplumun en büyük tehdidi ve tehlikesi bu. Çocuklarımızı, gençlerimizi sanatla, sporla buluşturmalı ve kültürel aktivitelerle algılarını doğru yere çekmemiz lazım. Şunu belirtmeliyim ki Belediye olarak toplumu ilgilendiren her konu bizi de ilgilendiriyor. O kapsamda hiçbir konuyu ilgisiz bırakamayız. Merkezin oluşturulma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.