enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1106
ALTIN
2.239,71
BIST
8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BİGALILARA DOMUZ ETİ YEDİRDİLER

BİGALILARA DOMUZ ETİ YEDİRDİLER
27.03.2018
133
A+
A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Taklit ve Tağşiş yapıldığı kesinleşen”, aralarında et ve et ürünlerinin de bulunduğu firmaları kamuoyuna açıklarken, listede deve sucuğu adı altında vatandaşa “domuz eti” satan “Vardar Ege Et ev Et Ürünleri” firmasının ortaya çıkması ilçemiz Biga’da şok etkisi yarattı.

Bir yıldır “deve sucuğu” adı altında vatandaşa “domuz eti” yediren firma Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde bir hafta boyunca ilçemizde sucuk satmıştı. Bigalılar, Deve Güreşleri haftasında bilmeden bir hafta boyunca domuz eti yerken, şimdi sağlıklarını hiçe sayan sorumluları aramaya başladı.


Bigalıların Sağlığı İle Oynadılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının raporlarında bir yıldır ürünlerinde domuz eti kattığı ortaya çıkan firma, elli gün önce Bigalılara bilmeden domuz eti yedirdiği ortaya çıktı. Kamuoyu, vatandaşların sağlığını hiçe sayan bu firmaya Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde satış için kimlerin izin verdiğini sorusunun cevabını arıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Taklit ve Tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünlerinin de bulunduğu 173 firmaya ait 282 parti ürürünü kamuoyuna duyurdu. Vatandaşın sağlığına hiçe sayan ve vatandaşın sağlığı ile oynayan firmalardan bir tanesi “deve sucuğu adı altında vatandaşa domuz eti” yedirdiği laboratuar testleri ile kanıtlanan “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” firması olduğu ortaya çıktı.

4 Şubat 2018’de Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın himayelerinde ve Biga Deveciler Derneğinin destekleri ile yapılan Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” isimli firma bir hafta boyunca ilçemiz caddelerinde ve güreş alnında “deve sucuğu” adı altında satış yapmıştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 23 Mart Cuma günü açıkladığı “Taklit ve Tağşiş Yapan” firmalar listesinde “Et ve Et Ürünleri” bölümü 3. Sayfasında Biga Deve Güreşlerinde sucuk satan “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” firmasının sucuk yerine vatandaşa domuz eti sattığı ortaya çıktı. Bir yıldır domuz etini vatandaşa yediren firma bir hafta boyunca Biga’da deve sucuğu adı altında satış yapmıştı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Taklit ve Tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünlerinin de bulunduğu 173 firmaya ait 282 parti ürürünü kamuoyuna duyurdu.

Et ve et ürünlerinde insan sağlığı ile oynayan bir çok firmanın yaptığı usulsüzlükler yapılan denetimlerle ortaya çıkarken, Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde gıda ihalesini alıp deve sucuğu satan “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” firması yapılan denetimlerin sonucunda “sucuklarında domuz eti kullandığı” ortaya çıktı.


Bigalılara Domuz Etini Yedirmişler

4 Şubat 2018 Pazar günü yapılan “Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde” gıda ihalesini alan Aydın İncirliova’ya kayıtlı “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” firması Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimleri sonucu “deve sucuğuna domuz eti karıştırarak vatandaşlara yedirdiği” ortaya çıktı.

Biga Belediyesi Deve Güreşleri öncesi bir hafta boyunca köprü başı başta olmak üzere ilçemiz Biga’nın farklı noktalarında deve sucuğu satışı yapan firma bir hafta boyunca on binlerce liralık ciro yapmış, binlerce kilo sucuk satmıştı.

Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde iddialara göre 40 Bin liraya gıda ihalesini alan Aydın ilinin İncirliova ilçesine kayıtlı firma bir hafta boyunca ilçemizde deve güreşlerinde sucuk satmasına izin verilmişti. Satış için Biga Belediyesinin yer gösterdiği firmanın ürünleri her hangi bir denetimden geçmemiş güreşler sırasında sağlıksız olduğu basına yansımıştı.

23 Mart Cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimlerinin ardından “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” firmasının bir yıl boyunca ürünlerinde domuz eti kullandığı yapılan laboratuar testleriyle kanıtlanmış oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kendi sitesinden açıkladığı firmalarda “ürünlerinde domuz eti kullandığı tespit edilmiştir” denilen firma meğerse Bigalılara bir hafta boyunca domuz eti yedirmiş.

Bigalıların Sağlığı İle Kim Oynadı ?

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık himayesinde ve Biga Deveciler Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde gıda satışına izin verenlerin “Vardar Ege E ve E Ürünleri” firmasın ürünlerini denetlemede satışına izin verdiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimlerinde ortaya çıktı.

Deve sucuğu yerine vatandaşa domuz eti yediren firmanın bir hafta boyunca ilçemiz caddelerinde ve güreş alanında vatandaşa domuz eti yedirmesinin ortaya çıkmasının ardından Bigalılar bu sağlık skandalının sorumlularını aramaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının raporlarında bir yıldır ürünlerinde domuz eti kattığı ortaya çıkan firma, elli gün önce Bigalılara bilmeden domuz eti yedirdiği ortaya çıktı. Kamuoyu, vatandaşların sağlığını hiçe sayan bu firmaya Biga Belediyesi Deve Güreşlerinde satış için kimlerin izin verdiğini sorusunun cevabını arıyor.

http://www.onsekizeylul.net

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.