enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÇATALCA’DA, PAZARDA SIKI KORONA TEDBİRLERİ

ÇATALCA’DA, PAZARDA SIKI KORONA TEDBİRLERİ
02.04.2020
112
A+
A-

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in tüm Çatalca’da aldığı olağanüstü koronavirüs tedbirleri Bakanlık ve Valilik kararı doğrultusunda açılan Halk Pazarında da yoğun bir şekilde devam etti.

Çarşamba gününden itibaren pazar alanında had safhada tedbirler alınırken pazar alanı önce özel solüsyonlarla yıkanarak sterilize edildi, ardından gece dezenfekte ekiplerince dezenfekte edildi. Pazarda sadece sebze, meyve ve kuru gıda tezgâhları açılmasına izin verildi. Sabah henüz hava aydınlanmadan pazar alanında yerini alan Zabıta, Sağlık İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Pazar esnaflarını karşılayarak tedbirler kapsamında tezgâhların sosyal mesafeye uygun olarak yerleşimini sağladı, ürün incelemelerinde bulundu. Esnaflara maske, eldiven ve el dezenfektanı dağıtan ekipler pazar giriş ve çıkışlarına el dezenfektanları yerleştirdi. Pazar alanında Çatalca Belediyesi tarafından kontrollü giriş ve çıkış sağlamak için sadece bir giriş bir çıkış noktası belirlendi. Pazar alanına gelen araçlar dezenfekte ekipleri tarafından dezenfekte edilerek kontrollü bir şekilde alana alındı.

 

Pazar giriş noktasına ekipler tarafından dezenfekte paspasları yerleştirildi. Vatandaşları pazar giriş alanında karşılayan ekipler; Vatandaşların ateş ölçümlerini yaptı. Ateşi yüksek vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Ekipler tarafından pazar girişinde vatandaşlara dezenfekte eldiven ve maske dağıtımı gerçekleştirildi.
Ekipler tarafından alışverişlerin sosyal mesafeye uygun şekilde yapılması titizlikle takip edildi.

Vatandaşların ürünleri elle seçerek almaması yönünde denetimler gerçekleştirildi, ürünler Pazar esnafı tarafından alıcıya hazırlanıp verildi. Pazarda kalabalık oluşmasına engel olmak için girişler ekipler tarafından kontrollü olarak verildi. Ekiplerin yoğun kontrol ve denetimleri pazar sonlanana kadar devam etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.