enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hollywood ünlülerinin en sevdiği diyet

Hollywood ünlülerinin en sevdiği diyet
05.08.2022
121
A+
A-

Hollywood ünlülerinin en sevdiği diyet. Hem kilo vermenizi hem de kanserden korunmanızı sağlıyor.

Yasemin.com’un haberine göre; Hollywood ünlülerinin en sevdiği diyetlerden biri olan alkali diyeti hem kilo vermenize hem de kanserden korunmanızı sağlayan beslenme programı olduğu biliniyor.

İşte alkali diyet ile ilgili bilinmesi gerekenler:

ALKALİ DİYET NEDİR? 

David Beckham’ın eşi Victoria Beckham, Hollywood diyeti olan alkali beslenmenin öncüsü olduğu biliniyor. Beckham, Ocak 2013’te bir alkali diyet yemek kitabı hakkında Twitter’dan alkali diyet yapılması yönünde öneride bulunması dikkatlerden kaçmadı. Beckham’ın attığı tweetle alkali diyet gerçekten haberlere fırladığı görüldü.

ALKALİ DİYET BU ASİT SEVİYESİNİ DÜZENLEYEREK KİLO VERMEYİ HEDEFLER

Alkali diyet vücudun asidik seviyesini düzenlemeye yardımcı olan ve vücudun pH seviyesini dengede tutmayı sağlayan bir diyet programı olduğu biliniyor. Bu diyetin diğer diyetlere göre daha farklı bir metodu vardır çünkü asit derecesini dengelemeyi hedefler. Çoğunlukla fazla asitli içecekler tüketmekten vücutta asit seviyesi yükselir ve bu da zamanla kilo alımına neden olur. Alkali diyet bu asit seviyesini düzenleyerek kilo vermeyi hedefler.

ALKALİ TEDAVİ KANSERDE ETKİLİ Mİ?

Son zamanlarda alkali tedavinin kanserle mücadelede etkili olduğuna dair görüşler yayılıyor. Kemoterapi ilaçlarının çoğunun hafif bazik yapıda olması nedeni ile kanser hücresinin dışındaki asidik zırh içinde toplanarak hücrenin içine daha az girerler. Bağışıklık sistemi hücreleri bu asidik zırh ile etkilerini yitirir. İlk laboratuvar çalışmaları kanser tedavisinde ağız ve damar yoluyla alkali madde uygulanmasının, kanser hücresinden dışarı asidik madde atılmasını sağlayan pompaları engelleyen ilaçların beraber kullanılmasının yararlı olabileceğini gösterdi. Alkali tedavi, standart kanser tedavisi olmayıp, yardımcı ve tamamlayıcı bir yaklaşımdır. Özellikle düşük doz kemoterapi protokollerinde uygulanması ile ilgili çalışmalar bildirilmektedir.

İşte alkali diyetinde uygulanması ve tüketilmesi gerekenler:

– Diyete başlarken 2 litre suyun içerisine 2 çay kaşığı karbonatı koyun ve gün içerisinde tüketin.

– Kahvaltıda glutensiz ekmek, lor peynir, az miktarda üzüm pekmezi ve bitki çayları tüketin.

-Ispanak ve brokoliyi haşlayarak zeytinyağı ile tüketin.

– Ara öğünlerinizde mutlaka salatalık ve hurma yiyin.

– Zencefil, zerdeçal, çörek otu, nane ve ısırgan otunu salata ve kür şeklinde tüketin.

– Yemeklerde kullandığınız tuzun işlenmemiş ve doğal olmasına özen gösterin.

– Öğle yemeklerinde haşlama ve buharda pişmiş sebzeler, baklagiller ve deniz ürünleri tüketin.

KAYNAK : YENİÇAĞ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.