enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçük Doğdum Ama Hikayem Büyük

Küçük Doğdum Ama Hikayem Büyük
25.12.2015
124
A+
A-

Acıbadem Bakırköy Hastanesi geçtiğimiz günlerde ‘umut hep var’ dedirten “Küçük doğdum ama hikayem büyük” etkinliğine imza attı. Duygu dolu etkinlikte, hastanenin 15 yıllık geçmişinde hayata kazandırdığı yaklaşık 30 minik kahraman ve aileleri bir araya geldi. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Yenidoğan Yoğunbakım hekimi Dr. İbrahim Çelik “Amacımız prematürelerin akranlarıyla aynı şekilde sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebileceklerini göstermek” diye konuştu.

 

“29 haftalıkken sadece 850 gram olarak doğan bebeğimin yaşaması mucizeydi… Daha ciğerleri, tırnakları, kirpikleri bile oluşmamıştı!..” 15 yıl öncesi dün gibi gözünün önünde Ayşegül Yazıcı’nın. Vaktinden çok önce minicik dünyaya gelen oğlu Mert bugün 15 yaşında, 1.80 boyunda, üstelik son derece sağlıklı bir delikanlı. Didem Maden ise prematüre ikiz bebek annesi. Bugün 6 yaşında olan Kızı Ada ve oğlu Deniz henüz 27 haftalıkken dünyaya gelmişler. “Yaşamları pamuk ipliğine bağlıydı ama hastanede gösterilen özen ve aylar süren sıkı tedavi sayesinde sağlıklarına kavuştular. Kendimi çok şanslı hissediyorum” derken bugün bile gözleri doluyor. Mert, Ada ve Deniz gibi ülkemizde her yıl 150 bin bebek çeşitli nedenlerle hatta bazen hiç nedensiz yere vaktinden çok önce dünyaya geliveriyor. Diğer yenidoğanlara göre çok daha ciddi takip gerektiren, bakımı hata kaldırmayan, son yıllarda teknolojide ve tıptaki önemli gelişmeler sayesinde yaşam şansı artan prematüre bebekler, neredeyse bir avuç içi kadarlık vücutlarıyla da tutunabiliyorlar artık hayata. Acıbadem Bakırköy Hastanesi 15. Yılında çok özel bir etkinliğe imza atarak, 2000-2015 yılları arasında dünyaya vaktinden çok önce gelmiş, her yaştan prematüre bebeği ve ailelerini bir araya getirdi. 19 Aralık 2015, Cumartesi günü düzenlenen “Küçük doğdum ama hikayem büyük” etkinliğine minik kahramanlarıyla katılan yaklaşık 30 aile, hem duygusal hem keyifli bir gün geçirdi.

 

Anılar tazelendi, pasta kesildi

Prematüre bebekler bazen 1000 gramdan daha düşük, neredeyse bir avuç içine sığabilen büyüklükte de karşımıza çıkarken, akciğerlerinin gelişmemiş olması nedeniyle solunumdan enfeksiyona, beyin kanamasından kalp yetmezliğine dek pek çok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nin etkinliğinde biraraya gelen aileler, bebeklerinin bugün sağlıklı birer birey olmalarında Acıbadem’in çok önemli yeri olduğunu vurguladılar. 2000-2015 yılları arasında prematüre bebek olarak doğan çocuklar ve gençler de ailelerinin yoğun duygu paylaşımlarına ortak oldular. Etkinlikte konuşan Acıbadem Bakırköy Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. K. Latif Abbasoğlu “Merhaba demek için sabırsızlandığınız dünyanın bütün güzellikleri sizlerin olsun” diyerek duygularını ifade ederken, Acıbadem Bakırköy Hastanesi Yenidoğan Yoğunbakım Hekimi Dr. İbrahim Çelik, “Amacımız prematürelerin akranlarıyla aynı şekilde sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebileceklerini göstermek” diye konuştu. Etkinlikte prematüre bebeklik fotoğrafları sahiplerine hediye edilirken, anlamlı ve duygusal etkinlik hep birlikte pasta kesilmesi ile son buldu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.