enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Meme Kanseri Öldürücü Bir Hastalık Değildir

Meme Kanseri Öldürücü Bir Hastalık Değildir
09.10.2015
119
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi ve Avrupa Şafak Hastanesi’nin işbirliği ile düzenlenen söyleşi programına katılan Op. Dr. Cem Yılmaz, Meme Kanserinde erken teşhis konusunda bilgi verdi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, Meme kanserinin tedavisi için hayati önem taşıyan erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhiste de tedavi edilebilir bir hastalık olduğu anlatıldı.

“MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ”

Meme Kanserinde erken teşhisin önemini vurgulayan Yılmaz, ‘’Meme kadın bedeninin dışında yer alan bir organdır. Erken teşhis için kadının yapması gereken ilk iş meme kanserinin farkında olmasıdır. İlk aşama farkındalıktır. 90 yaşına kadar 8-9 kadından birinin meme kanseri olabileceğinin farkına varması ve 40 yaşından itibaren her yıl düzenli olarak mamografi yaptırması gerektiğini bilmesi meme kanserinde erken teşhis için en güzel adım oluyor’’dedi.

“MEME KANSERİ ÖLDÜRÜCÜ BİR HASTALIK DEĞİLDİR”

Meme kanserinin öldürücü bir hastalık olmadığını da belirten Yılmaz, “Meme kanseri erken teşhis edildiği takdirde gerçekten iyi niyetli ve kadının hayatını olumlu yönde değiştiren bir hastalıktır. 2 cm bir meme kanseri olduğunda o kadının ömrü kısalmıyor, aksine uzuyor. Çünkü biz onu her 3 ayda bir, her 6 ayda bir ve her 1 senede düzenli olarak check-up yapıyoruz ve başka hastalıkların erken teşhisini yapıyoruz’’ dedi.

 “HER AYIN 10’U 10 DAKİKA”

Kadınların her ayın 10’unda kendi kendine 10 dakika elle meme muayenesi yapması gerektiğini de belirten Yılmaz, “Meme kanserinin öncesinde ve sonrasında mutlaka muayenelerini düzenli olarak yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi ve Avrupa Şafak Hastanesi işbirliği ile ücretsiz meme check-up (Muayene+Mammografi) kartları katılımcılara dağıtıldı.

Meme Kanseri 1 Meme Kanseri 2 Meme Kanseri 3 Meme Kanseri

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.