enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Okul Çağı Çocukların Diş Sağlığı Nasıl Korunmalıdır?

Okul Çağı Çocukların Diş Sağlığı Nasıl Korunmalıdır?
09.10.2015
183
A+
A-

İlçe için önemli sağlık kampanyaları düzenleyen ve yeni hizmetleri ile vatandaşların donanımlı bir sağlık hizmetine kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlayan Beylikdüzü Belediyesi, uzman hekimleriyle de toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunuyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Diş Hekimi Müzeyyen Şengezer, çocukların ağız ve diş sağlığının nasıl olması gerektiği ve yapılması gerekenleri anlattı.

 

“Diş Çürümeleri Önlenmelidir”

 

Şengezer, “ Çocuklarda genellikle ilk daimi diş 6 yaşında süren birinci büyük azı dişidir. 6 yaş çocukların henüz ağız hijyenini çok iyi sağlayamadıkları yaştır. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, çürük oluşturucu besinlerden uzak durmasını sağlayarak ve diş hekimi tarafından koruyucu tedaviler uygulanarak çocukların dişlerinin çürümesi önlenmelidir. Düzenli olarak 6 ayda bir çocuk, diş hekimine getirilirse, topikal fluor uygulaması ve fissür sealant uygulaması yapılabilir” diye konuştu.

 

“Doğru Uygulamalarla Diş Sağlığı Korunabilir”

 

Şengezer, ayrıca topikal flüor uygulaması çocuğun daimi dişlerini güçlendirdiğini ve  daimi dişlerin çürüğe karşı daha dirençli olmasını sağladığını belirtti. Fissür sealantlar ise büyük ve küçük azı dişlerinin üzerinde bulunan girinti ve çıkıntıların örtülmesiyle şeker, çikolata v.s gibi çürük oluşturucu maddelerin dişin yüzeye tutunmasını ve o girintilerden girerek dişi çürütmesini önlediğini söyleyen Şengezer, içerisinde bulunan fluorid sayesinde dişin diğer bölgelerinin de çürümemesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Diş Hekimi Müzeyyen Şengezer (1) Diş Hekimi Müzeyyen Şengezer (2) Diş Hekimi Müzeyyen Şengezer (3) Diş Hekimi Müzeyyen Şengezer (4)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.