enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ BELEDİYESİ EKİPLERİ GÖREVİNİN BAŞINDA

SİLİVRİ BELEDİYESİ EKİPLERİ GÖREVİNİN BAŞINDA
11.04.2020
119
A+
A-
Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece yarısından itibaren ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından harekete geçti. Yasak nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların acil ihtiyaçlarına Silivri Belediyesi yetişti.

Silivri Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salığını nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece 00.00’dan itibaren 2 gün boyunca ilan edilen sokağa çıkma yasağı için harekete geçti. Silivri’de yaşayan vatandaşların yasak nedeniyle evlerinde mağdur olmamaları için belediye personellerinden oluşan ekipler görevlendirilerek, iletişim merkezine gelen talepler vatandaşların evlerine ulaştırdı. Bunun yanı sıra belediyenin rutin hizmetleri de aksatılmadan devam etti.

FIRINCILARDAN EKMEK MESAİSİ

Silivri Belediyesi ve Silivri Fırıncılar Derneği koordinasyonunda tüm mahalleleri kapsayacak şekilde ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. İlçedeki fırıncılar gezici araçlar ile mahallelerde ekmek satışı yaparken, belediye ekipleri de sosyal mesafe ile hijyen kuralları hususunda kontrol sağladı.

CAN DOSTLARIMIZ UNUTULMADI

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun çalışma başlattı. Merkez mahallelerin yanı sıra köyler ve ormanlık alanlarda uygun noktalara mama ve çeşitli gıdalardan oluşan yemekler bırakıldı. Ekipler, belirli aralıklarla kontrollerini sağlamaya devam edecek.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI KESİNTİSİZ DEVAM ETTİ

Silivri Belediyesi’nin günlük çalışmaları yasağın ilk gününde kesintiye uğramadan sürdürüldü. Tüm ekipler eş zamanlı olarak çalışmalarını devam ettirirken, çevre temizliği, çevre düzenlemeleri, dezenfekte işlemleri, bakım onarım çalışmaları, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ndeki faaliyetler aralıksız gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan hizmetler yarın da devam edecek.

BAŞKAN YILMAZ: “7/24 ÇALIŞMA HALİNDEYİZ”

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivrili hemşehrilerimizin mağdur olmamaları için tüm birimlerimizle görevimizin başındayız.” diyerek, şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle devletimiz tüm kademeleri ile büyük bir mücadele veriyor. Bu kapsamda salgının yayılma hızını düşürmek ve kontrol altına almak amacıyla 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilimizde dün geceden itibaren 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ilanı ile birlikte Silivri Belediyesi olarak tüm birimlerimizi hemşehrilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için hemen harekete geçirdik. Özellikle hayati ve acil ihtiyaçlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın ihtiyaç konusu taleplerini karşılamak adına iletişim merkezimizi ve ulaştırma ekibimizi kuvvetlendirdik. Çağrı merkezimize gelen tüm taleplere hızlıca karşılık vererek dağıtım ekiplerimizle evlere hizmet veriyoruz. Tüm hemşerilerimizin içi rahat olsun Silivri Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız.” dedi.

“RUTİN HİZMETLERİMİZDE HİÇBİR AKSAMA YOK”

Belediyenin rutin hizmetlerinin aksatılmadan devam ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirirken, ilçe genelinde yürüttüğümüz hizmetlerimizde hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Sokak hayvanlarımızın aç kalmamaları için mama odak noktaları ve birçok yere düzenli olarak su ve mama bırakılıyor. Veteriner İşlerimiz, Fen İşlerimiz, Temizlik İşlerimiz, Bilgi İşlem ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz rutin görevlerini yerine getiriyor. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezimiz hasta nakilleri ve diğer sorumluluklarını devam ettiriyor. Zabıta amirliğimiz ve diğer tüm birimlerimiz görevinin başında. Silivri’de yaşayan vatandaşlarımız için 7/24 görevimizin başındayız. Alınan yasak kararı hepimizin sağlığını korumak ve bu salgının önüne geçmek için. Sizlerden ricamız paniğe mahal vermeden, sükûnet içerisinde yasal uyarılara ve önleyici kurallara uyalım. Evlerimizden çıkmamaya özen gösterelim.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.