enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Soğuk Hava Dalgasına Karşı Önleminizi Alın

Soğuk Hava Dalgasına Karşı Önleminizi Alın
15.01.2016
112
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Dr. Ahmet Gündüz, yaklaşan soğuk hava dalgası ve kar yağışının yol açabileceği bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı vatandaşları uyardı. Soğuk algınlığı durumlarından korunmak için azami dikkat gösterilmesi gerektiğini söyleyen Gündüz, bu dönemde meyve ve sebzelerden bol bol C vitamini alınarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

 

“Gereksiz Antibiyotik Kullanımından Kaçının”

 

Ev ve iş yeri ortamlarında odaların düzenli olarak havalandırılması ve hava nemlendiricilerinin kullanılması gerektiğini de söyleyen Gündüz, salgının hızla yayılabileceği soğuyan havalarda kapalı ve kalabalık mekanlarda çok zaman geçirilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Gündüz, şu uyarılarda bulundu: Çok kalın veya ince giysiler giymeyin, uyku düzeninize dikkat edin, stresten uzak durum, sigara içmeyin, gereksiz antibiyotik kullanımından kaçının. Dışarıdan geldiğinizde ellerinizi sabunla yıkayın ve bunu çocuklarınızın da alışkanlık haline getirmesini sağlayın. Ayrıca sağlık çalışanlar, kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üzeri gibi riskli grupta yer alıyorsanız aşı olun.

 

“Hastalığınızı Bulaştırmamak İçin Önlem Alın”

 

Hastalığa yakalandıktan sonra bulaştırma riskini azaltmak için dikkat edilmesi gereken hususları da açıklayan Dr. Gündüz, öksürürken, hapşırırken tek kullanımlık mendiller ile ağız ve burun kapatılmasının, burun temizlenirken de tek kullanımlık mendiller kullanılmasının önemli olduğunu söyledi. Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra eller mutlaka yıkanmalı ve eller ağız, burun ve gözlerden uzak tutulmalı diye uyaran Gündüz ayrıca “Evde toz alırken nemli bez kullanılmalı, hastanın dokunduğu yerler günde iki kez çamaşır suyu ve deterjan konmuş sıcak su ile silinmeli. Hasta ziyareti mümkün olduğunca kabul edilmemeli, hastayla yakın temas halinde olanlar koruyucu maske takmalı, eller sık sık sabunla yıkanmalı” diye konuştu.

Dr. Ahmet Gündüz (1)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.