enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3353
EURO
34,4657
ALTIN
2.491,52
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tansiyonla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Tansiyonla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
01.11.2015
142
A+
A-

ŞEKER VE TANSİYON HASTALARINA UYARI
Dahiliye Uzmanı Doktor Dilek Calap, Küçükçekmeceli vatandaşları, şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıkları konusunda bilgilendirdi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye katılan Doktor Dilek Rahmanoğlu Calap, tansiyon hastalığının sebebi bilinen ve bilinmeyen olarak ikiye ayrıldığını, ani iniş çıkışlara bakarak bir kişiye yüksek tansiyonlu denmemesi gerektiğini söyledi.
Tansiyonla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Calap sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyku sırasında tansiyon biraz daha düşer. Yine insan heyecanlandığı ya da efor sarfettiği zamanlarda da tansiyonu yükselecektir. Bu nedenle kişi tansiyon ölçmeden önce 5 dakika beklemeli. Sigara, alkol, aşırı tuz ve kafein kullanımı da yüksek tansiyona neden olabilir. Genellikle hemşireler tansiyonu sol koldanl ölçerler ancak bu doğru değil, sağ koldan bakılmalı.”
“İLAÇ ÖMÜR BOYU KULLANILMALI”
Tansiyon hastası bir kişinin ilaçlarını ömür boyu alması gerektiğini de kaydeden doktor Calap, “Bazı hastalar ömür boyu ilaç kullanmak istemiyor. Biraz iyileşince ilacı bırakıyor ya da organlarıma zarar verecek diye ilaç almıyorlar. İlaç ömür boyu alınmalı. Bu nedenle ilaçların yan etkileri ve maliyeti de düşünülmeli” dedi.
“CANAN KARATAY DİYABET KONUSUNDA YANILIYOR”
Diyabetin ise hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Doktor Calap, “Sağlıklı beslenme, ilaçları önerildiği gibi düzenli kullanılması, düzenli sağlık kontrolünden geçme sayesinde diyabet tedavisi yapılabilir. Canan Karatay şeker yüklemesi çok zararlı diyor. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ayrıca medyada çıkıp kolesterolü çok yüksek değilse hastaya müdahale etmeyin de diyorlar. Biz zaten çok yüksek olmadığı sürece müdahale etmiyoruz. Ancak bir risk görürsek müdahale ediyoruz” diye konuştu.
Uzman doktor Dilek Rahmanoğlu Calap söyleşi sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı. Ayrıca program sonunda söyleşiye katılan vatandaşlara ücretsiz check-up hediye edildi.

Tansiyon 1

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.