enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5574
EURO
35,0123
ALTIN
2.435,30
BIST
9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Temiz Toplum – Temiz Avcılar

Temiz Toplum – Temiz Avcılar
22.09.2015
129
A+
A-

1-Şeffaf Belediyecilik anlayışımızla, halkımızı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Avcılar Belediyesi temizlik sürecini kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

 

2-Bizden önceki dönemde “temizlik hizmeti” sadece “taşeron işçilik hizmeti” olarak alınmış olup; araç, araçların yakıtı, yedek parça temini, tamiri, konteyner alımı ve tamiri belediyemiz tarafından karşılanıp, park ve bahçelerin temizliği ayrıca ilgili müdürlükçe ihale edilmekte, molozların temizliği ise Fen İşleri Müdürlüğü’nce yine ayrıca yapılmakta iken tüm bu hizmet kalemleri birleştirilmiş, kumsal (deniz ve göl) temizliği de ilave edilerek on ayrı iş tek kalemde, “Komple Temizlik Hizmeti” adı altında toplanmıştır.

 

3-Belediyemizin daha önce bu hizmetlere ödediği miktarlar üzerinden maliyet analizi yapılmıştır. “Komple Temizlik Hizmeti”’nin değer tespiti ve şartnamesi oluşturularak belediyemiz ihale komisyonu tarafından mevzuat gereği yerine getirilmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Müracaat eden firmalar arasında iki firma finale kalmıştır; biri Avcılar’ın temizliği uzun yıllardan beri yapmakta olan eski firma, diğeri de yeni bir firma. Her iki firma da sunulan maliyetin altında fiyat vermekle birlikte eski firma fiyatı (biraz daha) kırarak işe talip olmuştur. Ancak SGK’dan borcu olmadığına dair evrakı ikinci kez komisyona sunamayan böylelikle şartnameyi karşılama şartını yerine getiremeyen eski firma, ilgili 4734 sayılı kanunun 10. Maddesi gereği değerlendirme dışında tutulmuş, yatırmış olduğu geçici teminat da irad yani belediyeye girdi kabul edilmiştir. Sonuçta belediye ihale komisyonu, maliyetin altında teklif veren geriye kalan tek istekli firmaya ihaleyi vermek durumunda kalmıştır. Yani iki firma arasında bir seçim yapmamıştır.

 

Sonuçta itiraz eden eski firmaya doğal olarak hukuk yolu gösterilmiş, Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurması önerilmiş, şartnameyi yerine getiremeyen bir firmaya işin verilemeyeceği ve yatırılan geçici teminatın mahkeme kararı olmadan iade edilemeyeceği bilgisi verilmiştir.

 

Belediye başkanları harcama yetkilisi olmadığı için ve yaşanan bu süreçlere direkt veya dolaylı müdahalesinin hem yasal mevzuat hem de siyasi etik gereği asla olamayacağı sebebiyle ve de hukuktan başka müdahil kabul edilemeyeceğinden başkanlık makamı her ihale işleminde olduğu gibi temizlik ihalesi sürecinde konunun dışında kalmaya özen göstermiştir.

 

KİK, incelemeleri sonucunda eski firmanın yapmış olduğu itirazı reddetmiş, ihalenin iptalini gerektirecek bir sebep bulamamıştır. Bundan sonra eski firma, KİK kararını idari yargıya taşımıştır. Açılan dava sonunda Ankara 14. İdare Mahkemesi ise irad kabul edilen bedelin iadesi yönünde karar oluşturmuştur. Yani Ankara 14. İdare Mahkemesi de ihalenin iptalini gerektirecek bir sebep bulamamıştır. Yine hukukun işleyişi gereği idare mahkemesinin vermiş olduğu karar eski firmanın temyiz isteği doğrultusunda Danıştay’a gitmiştir.

 

4-Danıştay İdari Mahkemenin aldığı kararlardan birini onaylamış, irad kabul edilen bedelin geri ödenmesini doğru bularak, SGK borcu yok yazısı aranmasının kaldığı yerden devam ettirilmesine hükmetmiş olup, KİK’de bu doğrultudaki kararı tarafımıza 04.09.2015 günü tebliğ etmiştir. Belediyemiz ihale komisyonu hukukun ve mevzuatın gereğini yerine getirip kaldığı yerden süreci tekrar işleyecek ve gereği yerine getirilecektir. Süreç her zaman olduğu gibi hukuk çerçevesinde devam edecektir.

 

5-Hiçbir mahkeme sürecinde Avcılar Belediyesi taraf değildir yani davacı da değildir, davalı da değildir. Avcılarımız’ın tertemiz olmasını sağlayan, kamuda israfı önleyen, temizlikte vergi gelirlerini arttıran, istihdam artışına olanak sağlayan Komple Temizlik Sistemi vatandaşlarımızın hizmetten memnuniyetlerini sağlamıştır.

 

6-Basının özgürlüğüne inanan ve tüm basın kuruluşlarına eşit mesafede duran anlayışımızla ilan dışında hiçbir münasebetimizin olmadığı ve kamuyu bilgilendirme konusunda sürekli bilgi akışı sağladığımız yerel ve ulusal basınla ilişkilerimiz etik kurallar çerçevesinde, karşılıklı görev bilinci içinde sürmektedir.

 

7-Ancak yerel bir gazete, özellikle temizlik ihalesi konusunda, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik, belediyemizin ve Başkanlık Makamı aleyhinde karalama, aşağılama ve hakaret içeren yayınlar yapmaya devam etmektedir. Belediyemiz hakkında yapılan her asılsız haber tarafımızdan hukuka intikal ettirilmekte, kurumsal tavrımız gereği derhal ilgili mercilere başvurulmaktadır.

Siyasi görüşleri ve şahsi menfaatleri gereği “Çamur at izi kalsın.” anlayışıyla Belediyemiz’e ve Belediye Başkanımızın şahsına saldıranlara, Çamur atanın eli kirlenir ve “Güneş balçıkla sıvanmaz.” diyor, hizmetlerimizi daha büyük bir istek ve inançla sürdürmeye devam ediyoruz.

temiz toplum temiz avcılar (1) temiz toplum temiz avcılar (2) temiz toplum temiz avcılar (3) temiz toplum temiz avcılar (4) temiz toplum temiz avcılar (5) temiz toplum temiz avcılar (6) temiz toplum temiz avcılar (7) temiz toplum temiz avcılar (8) temiz toplum temiz avcılar (9) temiz toplum temiz avcılar (10) temiz toplum temiz avcılar (11) temiz toplum temiz avcılar (12) temiz toplum temiz avcılar (13) temiz toplum temiz avcılar (14) temiz toplum temiz avcılar (15) temiz toplum temiz avcılar (16) temiz toplum temiz avcılar (17) temiz toplum temiz avcılar

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.