enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3767
EURO
34,9830
ALTIN
2.326,16
BIST
9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tüp Bebekte yeni teknik, yeni umut

Tüp Bebekte yeni teknik, yeni umut
25.04.2017
194
A+
A-

Türk bilim insanları, tüp bebek tedavisinde embriyonun sağlıklı olup olmadığını tespit etmek için kullanılan yöntemle ilgili yeni bir çalışmayı Türkiye’ye taşıdı.

 Prof. Dr. Murat Sönmezer ile Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde yeni bir teknik Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Bir çok çiftin bebek hayali bu yeni teknikler sayesinde gerçekleşecek.

Genetik tanı yöntemleriyle başarılı sonuçlar elde edildiğini dile getiren Prof.Dr. Sönmezer, bu şekilde sağlıklı embriyoların saptanması ve bu embriyoların transferiyle sağlıklı nesiller yetiştirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Türk bilim insanlarından yeni çalışma
Bu süreçlerde embriyonun mekanik zarar görmesinin azaltılabilmesi için son yıllarda bilimsel çalışmalar yapıldığını aktaran Sönmezer, bunlardan birisini de Türk hekimlerinin Türkiye’ye taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Ergün, uzman embriyolog Gamze Bilgili ve embriyolog Aykut Gürel ile çalışma yaptıklarını anlatan Prof.Dr.Sönmezer, çalışmanın ilk sonuçlarının başarılı olduğunu aktardı.

Yeni teknik,embriyonun sağlıklı olup olmadığının anlaşılması için yapılan testler esnasında sağlıklı embriyonun mekanik zarar görmesinin önüne geçiyor. Genetik testler için embriyonun dondurulması esnasında içinden alınan sıvılar kullanılacak.

Tekniğin geliştirilerek standart hale gelmesiyle, genetik hastalıklar, kan hastalıkları veya bağışıklık sistemi hastalıkları taşıyan ailelerin tüp bebek yöntemleri ile daha güvenli bir şekilde sağlıklı bebeklere sahip olabilmeleri sağlanacak.

Prof. Dr. Sönmezer, genetik tanı teknolojilerinin, standart kısırlık tedavisinde ikiden fazla tüp bebek başarısızlığı olan çiftlerde veya 38 yaşının üstündeki kadınlarda tüp bebek başarısının arttırılması amacıyla ve bazı tekrarlayan gebelik kayıplarının tedavisinde kullanıldığını da ifade ederek, “Bu grup hastalarda da teknoloji geliştirildiğinde, embriyonun daha az etkilenme olasılığı nedeni olan bu yöntem kullanılabilecek.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.