enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

2022 AÇILIŞLARLA DOLU BİR YIL OLACAK

2022 AÇILIŞLARLA DOLU BİR YIL OLACAK
03.01.2022
133
A+
A-

Ergene’ye sayısız eserler kazandıran, birçok projeyi Ergene halkının hizmetine sunan Ergene Belediyesi yeni yıla açılışlarla başlayacak.

2014 yılında kurulan ve Rasim Yüksel’in başkanlığında 7 yılda 20 yıllık belediyelerin yapamadığı hizmetleri yapan, Tekirdağ’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2022 yılında söz verdiği birçok projelerin açılışını gerçekleştirecek.

ERGENE BELEDİYESİ ATATÜRK EVİ PROJESİ

2022 yılının ilk ayı olan Ocak ayının ikinci haftasında Ergene Belediyesi Atatürk evinin açılışını gerçekleştirecek. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “22 proje içinde yer alan Ergene Belediyesi Atatürk Evi projesi, Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 1. seçildi. Trakya Kalkınma Ajansı ve Ergene Belediyemiz ortaklığında Ergene ilçemize inşa edilen projenin 10 Ocak’ta açılışı yapılacak. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin bire bir ölçülerle aynısı Ergene’mizde olacak. Bu büyük projemiz ile Ergene’mize büyük değer katmış olacağız. Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelecek olan turistler ile Ergene’mizin turizm sektörü çıkışa geçecek” dedi.

MARMARACIK GÖLET KAFE TRAKYA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

“2022 yılında açılışını gerçekleştireceğimiz Marmaracık Gölet Kafe sadece Ergene ilçemize değil Trakya’ya hitap edecek büyük bir proje olacak.” diyen Yüksel,  Marmaracık Gölet Kafe ve Restoran’ın çok amaçlı kullanılacağını ifade ederek şunları söyledi: “Bu güzel projemizin içinde kapalı düğün salonu, yazlık düğün salonu, kır düğün salonu, basketbol, voleybol, tenis sahaları, Restoran, kafeterya, spor alanları, yürüyüş yolları, amfi tiyatro, piknik alanları, derneklerimiz için etkinlik alanları ve su şelalesi yapacağız. Burası Ergenenin cazibe merkezi olacak. Modern yaşanılabilir bir yer haline gelen Ergenemiz günden güne daha da gelişiyor ve büyüyor. Ergene ilçemize yapmış olduğumuz yatırımlar ile şunu iddia ediyorum ki hizmette kimse bizimle yarışamaz. Kültürden spora, sağlık hizmetlerinden, yol çalışmaları gibi birçok alanda hizmetlerimiz ve projelerimiz oldu. Ergene halkımıza söz verdiğimiz gibi durmadan, yorulmadan ve dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Ergene’de yaşayan vatandaşlarımız her zaman her şeyin en iyisini hak ediyor.”

SEYİT ONBAŞI PARKI VE KÜTÜPHANESİ

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yeni dönem projelerinden biri olan Seyit Onbaşı Parkı da 2022 yılı içinde yapılacak. Ergene halkına söz verdiği bir projeyi daha hizmete açacak olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Halkımıza ne söz verdiysek bu sözleri bir bir yerine getirerek halkımızın hizmetine sunuyoruz. İşte bunlardan biride Sağlık mahallemize yapmayı planladığımız Seyit Onbaşı parkıydı. Çanakkale destanımızın kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı’nın adının verildiği parkımız ve yine parkın içinde bulunan kütüphanede halkımız ve çocuklarımız keyifle vakit geçirebilecek. Kütüphaneden çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz ücretsiz kitap alarak keyifle parkımızda kitaplarını okuyarak zaman geçirecek. Bu güzel projemizi de halkımız ile hep birlikte açacağız.” dedi.

ESENLER DÜĞÜN SALONU

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene’de Pınarbaşı, Misinli ve Kırkgöz mahallelerine yapmış olduğu çok amaçlı kapalı düğün salonlarından sonra Esenler Mahallesi’ne de yapmış olduğu çok amaçlı kapalı düğün salonunun açılışının da yapılacağını belirtti. Başkan Yüksel, “İlçemize bulunan mahallelerimizin düğün salonu ihtiyaçları doğrultusunda bu mahallelerimize yeni düğün salonları yaptık. En mutlu ve en özel günlerin kutlandığı düğün cemiyetlerinde mahallelerimizin düğün salonu ihtiyaçlarına göre İlçemize yeni düğün salonları inşa ettik. Pınarbaşı, Misinli ve Kırkgöz mahallelerimizde ki çok amaçlı ve kapalı düğün salonlarımızdan sonra şimdi de Esenler Mahallemizdeki düğün salonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bizler yaptığımız projeler ile konuşuyoruz, 2022 yılında bu güzel projemizin açılışını halkımız ile birlikte yapacağız.” dedi.

VAKIFLAR FUTBOL SAHASI

Tekirdağ’da spora ve sporcuya en çok destek veren Ergene Belediyesi, geçtiğimiz sene yapımına başladığı ve söz verdiği Vakıflar Futbol Sahasının da açılışını yapacak. “Ergene’de tarihi projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz” diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu tarihi projeyi Ergenemizin gençlerine hediye ediyoruz. Seçim öncesi gençlerimize futbol sahası sözü vermiştik, işte yine söz verdiğimiz ve tamamladığımız bir projenin daha haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İlçemizde spora yapılan yatırımların ve verilen desteklerin meyvelerini de alıyoruz. İşte görüyorsunuz 2014 yılında kurulan bir belediye olmamıza rağmen Tekirdağ’da bizden daha eski belediyelerin profesyonel liglerde takımı yokken gururumuz Ergene Velimeşespor amatör ve profesyonel liglerde yaşadığı şampiyonluklar ile bugün Türkiye Futbol Federasyonu 2. Liginde mücadele ediyor. Spora ve sporcuya vermiş olduğumuz desteğin en büyük örneği Ergene Velimeşespor’dur. Vakıflar mahallemize kazandırdığımız futbol sahalarımızdan diğer mahallelerimize de yapma hedefi içindeyiz, bu hedef doğrultusunda Ergene ilçemizde ki spor kulüplerimizin sayılarını arttırıp daha çok gencimizi spora yönlendireceğiz. Bu büyük projemizin açılışını da halkımız ile birlikte yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “2022 yılı itibariyle Atatürk Evi, Marmaracık Gölet Kafe, Seyit Onbaşı Parkı ve Kütüphanesi, Esenler Çok Amaçlı Kapalı Düğün Salonu, Vakıflar Futbol Sahası projelerinin yanı sıra, Taziye Evi, Velimeşe Sanayi Dükkanları, Ömer Şakar Çocuk Oyun Parkı, Ergene Belediyesi Sosyo-Kültürel Cem Evi ve Aş Evi gibi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz diğer projelerin de açılışı yapılacak. Sosyal Belediyecilikte Trakya’da öncüyüz, ilçemize kazandırdığımız ve açılışını ailemin en büyük parçası olan Ergene halkımız ile yapacağımız bu tarihi projelerimizin gerçekleşmesinde katkıları ve emekleri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza, belediye başkan yardımcılarıma, belediye meclis üyelerime ve emekçi personelime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: Eren Can TAPU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.