enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ak Parti Seçim Beyannamesi

Ak Parti Seçim Beyannamesi
16.10.2015
131
A+
A-
  1. EMEKLİLER İÇİN DEVRİM GİBİ ÇALIŞMALAR

1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 yılda 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz.

 Yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz BağKur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olacak.

  1. ASGARİ ÜCRET

Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. 

Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkarıyoruz.

  1. ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Yemde ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilerimize destek sağlayacağız. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştıracağız. 2019’a kadar 10 milyar araziyi tarıma elverişli hale getireceğiz.

  1. KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYECEĞİZ, ESNAFIMIZA VE İŞ DÜNYASINA YÖNELİK EKONOMİK DESTEKLER SAĞLAYACAĞIZ

Kadın girişimcilerin, 100 bin TL’ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret imkanı sağlayacağız.

Esnafımıza 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi fabrikası yapılacak. Esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisini almayacağız. 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Ekonomimizdeki en büyük  reformu da reel ekonomide yapacağız. İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm.İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika izleyeceğiz.

İş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız.

  1. ANNELER DESTEK, ÇALIŞAN ANNELER ÇOCUKLARIYLA BERABER OLACAK

 Bütün annelerimize ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve üzeri için 600 lira hediye edeceğiz. Şu ana kadar 265 bin 782 anneye ödemeyi yaptık.

İlk çocukta 2 ay, üçüncüde 4, ay dördüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışacak anneler tam ücret alacaklar. Günün yarısı işte diğer yarısı çocuklarla geçecek. Biz burada kadınlarımızın annelik ile meslek arasında bir tercih yapmasını istemiyoruz. Bu süreden sonra kadınlarımız hala çocuklarının yanında kalmak isterlerse çocukların eğitim yaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecekler. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemi izni şeklinde değerlendireceğiz.

Kadına yönelik şiddete karşı olarak yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz

 

  1. GENÇLERE BİRBİRİNDEN BÜYÜK MÜJDELER

Seçilme yaşını 18’e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkanı getiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Yine 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

  1. GENÇDES KURULACAK

Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız. GençDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Her şeye engel olursunuz da aşkın önüne geçilmez. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız.

Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 si oranında devlet destek verecek.

  1. EĞİTİM ALANINDA VAATLER

Tüm okullarımızda tam gün eğitim ve öğretime geçilmesini sağlayacağız. Fatih Projesi aracılığı ile tüm öğrencilere nitelikli eğitim alt yapısı oluşturacağız. Eğitim dışında kalanlara imkan sağlayacağız. Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz. Bundan sonra üniversiteye geçiş sınavları yılda 1 kez değil, her aşamada öğrencilere fırsat verebilecek şekilde 2 mümkünse 3 kez yapılacak. Öğrencilere ücretsiz müze kartı verilecek, bazı dersler buralarda yapılacak. Dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız.

  1. SAĞLIK ALANINDAKİ MÜJDELER

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi ve saygınlıklarının korunması için çalışmalar başlatacağız. Yurt genelinde 26 sağlık bölgesinde şehir hastanelerimizi hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde hastanelerimizdeki nitelikli yatak oranını yüzde 90’a çıkaracağız.

İhtiyaç sahibi her bir vatandaşımızın evinde bakım hizmetini sağlayacağız. Uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi çalışmaları yapacağız. Bir milyon bisikletle sağlıklı yaşam programını başlatacağız. Bazı kanser türleri olmak üzere erken teşhis çalışmalarını çoğaltacağız.

 

 

  1. ENGELLİLER İÇİN ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz. 

  1. PKK’YLA MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

PKK’yla mücadele kararlılıkla sürecek. Devletimize milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar mücadele devam edecek. Silahların susması değil, silahlar bırakılıp üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

  1. ÜLKEMİZİN ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞINI BİTİRECEĞİZ

Mersin-Artvin nükleer enerji projesinin gelişmesi sağlanacak. Sinop Nükleer Enerji Santralı projesinin maliyeti 22 milyar dolar. Her bir proje Türkiye’nin milli ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Karapınar Endüstri İhtisas projesiyle en büyük güneş enerji santralini kuracağız. ülkemizin enerji konusunda dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız.

  1. PROJELER, DESTEKLER
  • Yerli marka otomobil üretimi için Ar-Ge başta olmak üzere gerekli çalışmalar sürdürülecektir.
  • Hürkuş, Atak helikopter, Altay projesi ve gemi projeleri en kısa sürede tamamlandırılmak üzere sürdürülüyor.
  • Yerli bölgesel uçak projesi sürdürülüyor. 2023 yılında Türk semalarında hem yerli muharib uçaklar hem de yolcu uçakları uçacak.
  • Türksat 6A ile kendi haberleşme sistemimizi kuracağız.
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara yolu, 95 kmlik otoyol ve 3.köprü projesini tamamlayacağız.
  • Önümüzdeki dönemde dikey değil yapay bir yapılaşmayı özendirecek teşvik edeceğiz. Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz.
  • Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.