enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2516
EURO
35,0191
ALTIN
2.439,25
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ALBAYRAK: BEN ÖZELLEŞTİRMEDEN YANAYIM

ALBAYRAK: BEN ÖZELLEŞTİRMEDEN YANAYIM
12.09.2019
135
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı açıklamada özelleştirmeden yana olduğunu dile getirdi. Başkan Albayrak, “Çok zarar etmiyor ama kar da etmiyor. Bayramlarda bedava taşıyoruz. Buradaki sarı otobüsler 65 yaş üstüne her ay bin TL alıyor ama biz onu alamıyoruz. Bir de bizim taşıdığımız 65 yaş üstü rakam çok. Yolcu sayısında da düşüş var. Otobüs sayımızda artış olmasına rağmen ne yazık ki yolcu sayılarında düşüş var” dedi.

‘AHMET SARIKURT KARŞI ÇIKIYOR’
Özelleştirme ile ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un karara karşı olmasına ilişkin de açıklamada bulunan Albayrak, “Çorlu Belediye Başkanımız bu özelleştirmeye karşı. Ben özelleşmesinden yanayım ama oturup konuşacağız. Hangimiz hangimizi ikna edecek göreceğiz. Taşıdığımız yolcu sayılarının yüzde 80’ni 65 yaş üstü. Bu arada mazot fiyatları arttı, asgari ücret fiyatları yükseldi. Aldığımız işçilerin ücretleri de arttı. Bunları ortaya koyduğunuz zaman çok karlı değil. Orta yolu zarar etmemek şartıyla bulacağız” dedi.
ÜCRETLERDE ARTIŞ OLMAYACAK
Özelleştirme sonucunda otobüs ücretlerine zam gelip gelmeyeceği konusu hakkındaki sorulara da cevap veren Albayrak; “Fiyatları belirleyen biziz. UKOME’den geçecek bu kararlar. Ücret artışları ya da indirimleri bizim tarafımızdan belirlenecek” dedi.
AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRİYORDU
AK Parti’nin özelleştirme tutumunu sürekli olarak eleştiren CHP şimdi de Çorlu’daki halk otobüslerinin özelleştirilmesini istiyor. Otobüslerin özelleştirilmesi için çalışma başlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili olarak yapacağı açıklamalar merak ediliyor.

Kaynak: Levent SİLİSTRE

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.