enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ASKER ALMA KANUNU TEKLİFİ YASALAŞTI

ASKER ALMA KANUNU TEKLİFİ YASALAŞTI
26.06.2019
131
A+
A-

Askerlik hizmet süresini 6 aya düşüren, bedelli askerliği kalıcı hale getiren, profesyonel askerliğin önünü açan, askerlik sistemimizde köklü değişiklikler yapan birçok düzenlemeyi içeren, aileleriyle birlikte 15-20 milyonun heyecanla beklediği yeni Kanun Teklifi bugün Genel Kurul’da kabul edildi. Sürdürülebilir ve öngörülebilir bir sistem sağlayan Askeralma Kanununun Peygamber Ocağı Ordumuza, Mehmetçiklerimize, ailelerine, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Askeralma Kanunu Teklifi Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

Askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.
İkinci altı ayda askerlik hizmetine devam edenlere, net asgari ücretten az olmamak üzere harçlık ödenecek.
İstekli lisans ve lisansüstü mezunu yükümlülerden ihtiyaç kadarına yedek subay olma imkanı, istekli MYO mezunu yükümlülerden (istekli olan lisans ve lisansüstü eğitim mezunları da dâhil) ihtiyaç kadarına yedek astsubay olma imkanı ve askeri öğrenci, dış kaynaktan muvazzaf subay/astsubay, sözleşmeli subay/astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş/er temin faaliyetlerinde ilave puan ile subay ve astsubay olma imkanı sağlanacak.
Bedelli askerlik kalıcı hale getirilecek. İstekli olanlar, yaklaşık 31 bin TL’yi (240 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı) peşin ödeyerek ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlayarak askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumunda olanlardan, istekli olanlar 1 Kasım’a kadar başvurmaları halinde bedelli askerlikten yararlanacak.
Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nca ortak belirlenen yerlerde ve belirlenen miktarda askerlik hizmetini yedek subay olarak yerine getiren doktorlar, devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış olacak.
Yedek subay aday adayı olarak silahaltına alınacaklardan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlik mesleğini fiilen icra edenler arasından bildirilenler, temel askerlik eğitimini takiben Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilecek.
Kendi üzerine kayıtlı konutu olmayan erbaş ve erlere TOKİ’nin yaptığı konutların tahsisinde öncelik tanınacak.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.