enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bakırköy “Çocuk İzleme Masası” Tanıtıldı

Bakırköy “Çocuk İzleme Masası” Tanıtıldı
10.02.2017
142
A+
A-

Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi ve Çocuk Hakları Zirvesi Derneği tarafından uygulamaya konulan, “Çocuk İzleme Masası” projesinin başarısı için çalışacaklarını bildirdi.

 Çocuk haklarının gözetimini yerele indirgemek amacıyla kurulan Çocuk İzleme Masası’nın işleyişi hakkında muhtarlara ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı, Ataköylüler Evi’nde gerçekleştirildi.

Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, burada yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği için çocukların büyük önem arz ettiğini ve onlar için güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yerel yönetimlerle kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri arasındaki iş birliğine işaret eden Öztürk, “Bu çalışma da işbirliğinin en güzel örneği. Muhtarlar bizim gözümüz, kulağımız her şeyimiz. Mahallelerde olan her türlü çalışmalardan, sorunlardan, sıkıntılardan bizleri haberdar etmek suretiyle bu sorunların daha kalıcı bir şekilde çözümüne katkı sağlıyorlar. Bu toplantının en önemli amaçlarından biri, muhtarlarımızı da bu projeye dahil ederek, onların katkısını sağlamak. Muhtarlarımız ilçemizde yapılan her türlü etkinlikte hep bizim yanımızda oldular. Bize destek verdiler ve bu projede de bize destek vereceklerine inanıyorum. Bu projenin daha başarılı hale gelmesi için hep beraber çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Çocuk İzleme Masası Yürütme Kurulu Başkanı Ebrize Çeltikçi, çocuk ve gençlere yönelik istismar, şiddet, madde bağımlılığı, ihmal ve suça yöneltme vak’alarındaki artışı ortadan kaldırmak için yerel düzeyde çalışmalarını sürdürmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukları korumak, anlamak ve haklarına sahip çıkabilmek için bu projeyi başlattıklarını anlatan Çeltikçi, “Burada amacımız, çocuğu bir vatandaş olarak tanımlamak. Onların kendi haklarının farkında olmasını ve talep etmesini sağlamak. Konu çocuk olduğu zaman görüyoruz ki, çok farklı yerlere kadar ulaşan toplumsal sorunlarımız, dertlerimiz var ve çözüme muhtaçlar.” diye konuştu.

Muhtarlıklarla oluşturulacak ağlarda stajyer sosyal hizmet uzmanı üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak çalışacaklarını belirten Çeltikçi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Muhtarlıklarda oluşturulacak masalara başvuran sorunlu çocuk ve aileleriyle ilgili bilgileri sizlere hazırlayıp vereceğimiz belgelerdeki alanlara doldurmanızı isteyeceğiz. Orada birçok soru var. Sorun nedir, ailenin kaçıncı çocuğu, aile bilgileri ve kimlik bilgileri gibi. Muhtarlıklardan bu tür problemli ailelerin tespit edilmesini istiyoruz. Eğer buna imkan yoksa size problemi için gelen kişiyi bize yönlendirmenizi bekliyoruz. Kısacası katalizör görevi üstleneceksiniz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.