enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Barlas: “18 Kırsal Mahallemiz olacak.”

Barlas: “18 Kırsal Mahallemiz olacak.”
24.12.2020
137
A+
A-

Kırsal Mahalle statüsü ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, Şubat Ayında konunun İBB Meclisinde kararlaştırılmasının beklendiğini söyledi.

İstanbul’da kent merkezi ile kırsal alanlarda oluşan su fiyatlarındaki adaletsizliği ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çalışma Ekim ayında TBMM’de kabul edilen ve Kırsal Mahalle statüsü getiren yasa ile sonuçlandı.
Kırsal Mahalle Statüsü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, “Kırsal Mahalle alanlarının tespit ve proje çalışması Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğümüzce yapılıyor. Aralık ayında muhtarlarımızın da görüşü alınıp, konu Ocak ayı Silivri Belediyesi Meclis gündemine gelecek, Şubat ayı İBB meclisinde de onaylanması bekleniyor. Silivri’mizin 18 mahallesi bu kapsama alınmış olacak” dedi.
AVANTAJLARI VE MUAFİYETLERİ NELER OLACAK?
Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde;
*Gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile
*Mesken amaçlı kullanılan binalar ve
*Zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisinden muaftır.
*Bu yerlerde, ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi %50 indirimli uygulanır.
*Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı alınmaz. Ve imarla ilgili harçlar alınmaz…

REKLAM ALANI