enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Akgün: Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız

Başkan Akgün: Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız
21.02.2016
111
A+
A-

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ‘Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her sokak, her mahalle, her meydan bizim makamımızdır. Halka daha iyi ve doğrudan hizmet yapmak istiyorsak halk makama gelmemeli biz makamı halkın ayağına taşımalıyız” dedi.

20-21 Şubat tarihlerinde CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Kumburgaz Artemis Hotel’de düzenlenen Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, il yönetimi ve disiplin kurulu, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

 “Türkiye’ye huzuru ancak CHP getirebilir”

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Özpolat’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kimin yönettiğinin belli olmadığını ve ülkede ciddi anlamda bir yönetim sorunu olduğunun altını çizerek; “Yönetici pozisyonunda olan kişi sorumluluk üstlenir ama aynı zamanda görevleri konusunda kararlılık sergiler. Yani ben Başbakansam, yasaların bana verdiği Başbakanlık görevini ve sorumluluğunu bir başkasıyla paylaşamam. Benim görevimi bir başkası üstleniyorsa ben sadece boynunda davulu olan kişiyim, demektir. Benim boynuma davul asılacak, tokmağı başkası çalacak. Ondan sonra ben bu ülkeyi yöneteceğim. Türkiye’nin önündeki tablo bu kadar vahim bir tablodur. Türkiye’de ciddi anlamda bir yönetim sorunu vardır. İlk sorunumuz bu memlekete huzuru getirmek. Bu memlekete huzuru ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi getirebilir. Bunu açık ve net söylüyorum” dedi.

Kapalı oturumda İstanbul konuşuldu

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından toplantının kapalı bölümünde CHP’nin İstanbul projeleri ve İstanbul’da yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Toplantının ikinci gününde ise söz alan belediye başkanları bölgelerinde yürüttükleri çalışmalar ve projeleri hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

“Gençler ve kadınlar asıl güçtür”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede hayata geçirilen ve geçirilecek olan projeler hakkında bir sunum yaptı. Akgün, gençlerin ve kadınların Cumhuriyetin ve çağdaş demokrasinin asıl gücü olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak; “Parti olarak, Cumhuriyet ve demokrasi değerleriyle tüm gençleri ve kadınları buluşturmak en öncelikli görevimiz olmalıdır. Her mahalle, her meydan, her cadde ve her sokak bizim makamımızdır. Gerektiğinde her vatandaşın evi benim makamımdır. Halk makama gelmemelidir. Halka doğrudan ve en hızlı hizmeti götürebilmek için bizler makamı halkın ayağına taşımalıyız” diye konuştu.

“Belediyelerin gelirleri arttırılmalıdır”

Türk belediyeciliğinin ciddi yapısal sorunları olduğunu da belirten Başkan Akgün; “Türkiye Belediyeler Birliği olarak sorunların çözümü konusunda TBMM’ye tasarı hazırlayıp sunduk. En önemli sorun maddi sorunlar, kaynak sorunlarıdır. Örneğin taşırt vergisinin yüzde 50’sinin belediyelere aktarılması gerekir. Belediyelerin trafik suçu işleyenlere karşı yaptırım hakkı bulunmalıdır. Çünkü trafikte kullanılan altyapıyı biz yapıyoruz. Teknik altyapıdan sonra belediyecilikte en önem verdiğimiz konu eğitim, yeşil alan, sosyal ve kültürel belediyeciliktir” ifadesini kullandı.

Başarılı belediye başkanı nasıl olmalı?

Büyükçekmece Belediyesi olarak her eğitime öncelik verdiklerini belirten Başkan Akgün, “Bugüne kadar 28 okulu Türk Milli Eğitimi’ne ve ilçemize kazandırdık. Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde 6 yaşından 85 yaşına kadar 23 bin 400 kişiye ücretsiz eğitim veriyoruz” dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise başarılı belediyeciliğin tanımını da yapan Başkan Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “Başarılı belediye başkanı kimdir? Bölgesindeki yaşayan insanları mutlu eden başkan başarılı belediye başkanıdır. Yani Ayşe teyzenin kapısının önündeki 20 santimlik çukuru dolduramayan başkan her tarafa ana caddelere açsa halkın gözünde başarılı değildir.”

001 002

CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ISTANBUL ORGUTUNUN CALISMA TOPLANTISINA KATILARAK BIR KONUSMA YAPTI FOTOGRAF: ZIYA KOSEOGLU/CHP GENEL MERKEZI

CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ISTANBUL ORGUTUNUN CALISMA TOPLANTISINA KATILARAK BIR KONUSMA YAPTI FOTOGRAF: ZIYA KOSEOGLU/CHP GENEL MERKEZI

004 005 006

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.