enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Berker Esen, “Her şeyden önce işçi sınıfının, Türkiye ve tüm dünya emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

Berker Esen, “Her şeyden önce işçi sınıfının, Türkiye ve tüm dünya emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.
01.05.2020
135
A+
A-

Silivri CHP İlçe Başkanı Berker Esen, sosyal medya sayfası üzerinden 1 Mayıs Emek dayanışma ve İşçi Bayramı ile alakalı olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Her şeyden önce işçi sınıfının, Türkiye ve tüm dünya emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 Mayıs’lar işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma kararlılığının damga vurduğu günlerdir.

2020 yılında 1 Mayıs’a giderken emekçi sınıfların ve insanlığın kurtuluş mücadelesi açısından önemli bir kesitten geçmekteyiz. 21.yüzyılda kapitalizmin dünyayı en ileri uygarlık seviyesine getireceği düşüncesi son yaşadığımız salgın ile tuzla buz olmuş durumda.

“Teknoloji toplumu yaratacağız” diyerek aslında bilimi ve teknolojiyi tekeline alan, sermayedarların hizmetine sunan kapitalizm salgın ve ekonomik kriz karşısında çaresiz. “Yeni bir sanayi devrimi” geliyor diyerek emekçilere sahte umutlar pazarlayan sömürü düzeninin parlak yaldızları dökülüyor. “İnsanlara refah ve adalet sunacağı” yalanı üzerinden sermayenin diktatörlüğünü perçinleyen ve emekçilere diz çöktürmeye çalışarak kendini var eden patronların düzeni, ekonomik kriz ve salgın ile ortaya çıkan tabloyu bu sefer emekçilerin üzerine yıkarak kurtulmaya çalışıyor.

Kapitalizm emekçilere düşmandır, kriz demektir, krizin faturasının işçilere kesilmesidir!
Kapitalizm insan hayatını tehdit eden bir hastalığa karşı çaresizliktir!

Kapitalist sömürü düzeninin işçilere, emekçilere, yoksul milyonlara ölümden başka hiçbir şey sunmadığı bir evredeyiz. Ağır sömürü koşulları, uzun çalışma saatleri, iş güvenliğinin ve işçi sağlığının hiçe sayıldığı mesai biçimleri bir yanda dururken, öte yanda da hakkını arayan emekçiye devlet baskısı ve patron zulmü durmaktadır.

Küresel bir salgınla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, sermaye sınıfının ve onların temsilcisi olan devletlerin işçi düşmanı karakteri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ölümcül bir virüsün kol gezdiği koşullarda işçi ve emekçileri çalışmaya zorlayan, on binlerce işçiyi gerekçesiz işten çıkaran, bir o kadarını da ücretsiz izin dayatmasına maruz bırakanlar, niyetlerini çıplak biçimde dışa vurmuşlardır: İşçi sınıfını virüsün önüne bir yem gibi atmaktadırlar!

Sermaye iktidarının karşısında, işçinin yanında başkaldırıyoruz!
1 Mayıs’ta işçinin yanına sermayenin karşısına çağırıyoruz.
Sermaye iktidarı işçi sınıfını ölüme terk devam ediyor.

Yanıtımız belli: Başkaldırıyoruz!

Soma’da, Ermenek’te madenlerde Tuzla’da tersanelerde, fabrikalarda, mevsimlik işçilerin çalıştığı tarlalarda ve tüm iş yerlerinde işçilerin katledilmesine,
Emekçilerden çalınanlarla yapılan saraya ve o sarayda saltanat süren muktedire,
Cumhuriyet ve laiklik düşmanlarına,
Kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, katilleri serbest bırakanlara,
Gençliğin geleceğini çalanlara başkaldırıyoruz,
İşçi sınıfını ve yoksul halkı salgın günlerinde ölüme terk edenlere,
Başkaldırıyoruz!

Başkaldırdık, haykırıyoruz ve haykıracağız:
Bu düzen sömürü ve açlık düzenidir.
Bu düzen işçinin alın teriyle sefahat süren yüzde 1’in düzenidir.
İşçiler, emekçiler, emeğiyle geçinenler yüzde 1’in düzenine teslim olmayacaktır.
Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin hâkim olduğu bir ülke başka bir düzen mümkün!

Yaşasın 1 Mayıs!
Yaşasın işçi sınıfı.” ifadelerini kullandı.

Berker ESEN- CHP Silivri İlçe Başkanı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.