enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ
02.12.2020
117
A+
A-

Aralık Ayı Meclisi’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Kasım ayında hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında Meclisi bilgilendirdi. İlçeye 23 park kazandırdıklarını, iki yeni parkın da yapımına başladıklarını kaybeden Çalık, “295 bin m2’lik alanı yeşil alana çevirdik ve 2 bin 650 yetişkin ağaç diktik” dedi. Diğer yandan Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi’ndeki çok amaçlı salonun inşasını tamamladıklarını belirten Çalık, “Gürpınar Polis Karakolu, Aşık Veysel Sahnesi Kütüphanesi ile Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazar Yeri ve Kreş projelerimizin de inşaatlarına başladık.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi’nin ilk oturumu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kasım ayında şehit olan askerleri anarak başlayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Aralık ayının önemli günlerine de değindi. Yaptığı açılış konuşmasında Beylikdüzü’nün afetlere dayanıklı bir kent olabilmesi adına oldukça kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çalık, “Geçtiğimiz ay, çok büyük bir afet yaşadık. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nin genelini etkileyen deprem tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Beylikdüzü Belediyesi olarak depremin yaralarını sarmaya katkı verebilmek için, yardım tırlarımızı hemen yola çıkararak, Beylikdüzü’nün dayanışma ruhunu İzmir’e taşıdık. Bu felaket ülkemizi bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleştirdi. Depremi afete dönüştüren kader değil, plansız kentleşme ve dayanıksız binalar. Doğru bir planlama yapılmadığı için, son 20 yılda ülkemizde meydana gelen depremlerde 20 bine yakın insanımızı kaybettik.” ifadelerine yer verdi.

Resim önizlemesi

 

Çalık, “Biz Gürpınar’da sadece kenti değil, yaşamı da dönüştüreceğiz”

Kasım ayında KİPTAŞ ile imzalan protokole de değinen Başkan Çalık, “Hep söylediğimi bir kez daha buradan tekrarlayacağım: Ben komşularımı göçük altından çıkarmak istemiyorum! Oturup başımıza gelecek felaketi bekleyemeyiz, bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız, yapıyoruz da. Beylikdüzü’nü depreme hazırlama yolunda geçtiğimiz günlerde çok önemli bir adım attık; KİPTAŞ ile protokol imzalayarak Gürpınar Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşümün ilk etabını başlattık. Komşularımızla uzlaşma görüşmelerini yapacağımız Çözüm Ofisinde de son hazırlığı yapıyoruz, bu birkaç gün içinde hizmete açacağız. KİPTAŞ ile yaptığımız iş birliği sonucunda, mümkün olan en ekonomik çözümü bulduk. Artık bu noktada ihtiyacımız olan tek şey, komşularımızın iş birliği ve desteği. Bölgede bir yandan binaları yenilerken, bir yandan da altyapıyı, yeşil alanları, donatı alanlarını da yenileyeceğiz. Biz Gürpınar’da sadece kenti değil, yaşamı da dönüştüreceğiz. Ayrıca afet koordinasyon merkezimizde de sona geldik, yeni yılla birlikte hizmete açmış olacağız. Biliyorsunuz ki deprem toplanma alanları ve geçici barınma alanları konusunda ilk uygulama ile örnek olmuştuk. Şimdi bu konuda da gerekli güncellemeler ve deprem parkları için talimatı da verdim. Beylikdüzü’nü her açıdan afete hazır hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI