enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3608
EURO
34,7936
ALTIN
2.400,13
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü’nün Geleceği İçin Mücadele Edeceğiz

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclisi, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı’nda toplandı. Meclisin önemli konularından Su Ürünleri Hali ve Ro-Ro Limanı konularıyla ilgili söz alan Başkan İmamoğlu, kentin genelini ilgilendiren unsurlarda ilçe belediyesinin dışarıda bırakılmasını eleştirdi. İmamoğlu,”Beylikdüzü halkı adına sürece dahil edilmenin mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu. Mecliste müjdeli bir haber de vardı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortak hizmet vermesi için hazırlanan bir protokolle Marmara Mahallesi’nde Beylikdüzü halkının hizmetine yeni bir Aile Sağlığı Merkezi açılacağı duyuruldu.

Beylikdüzü’nün Geleceği İçin Mücadele Edeceğiz
05.10.2015
111
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 1.Oturumu gerçekleşti. Toplantıda, AK Parti Grubu 2 sözlü önerge verdi. Sözlü önergelerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1-9 arası maddeler oy birliği ile meclisten geçerken, Komisyon Raporlarının 10, 11,12, 15, 16, 17, 18. Maddeleri oy birliği ile 13 ve 14. Maddeleri ise oy çokluğu ile mecliste kabul gördü. Hasılat paylaşımı ile ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi. Önerge ile gündeme gelen diğer konu Beylikdüzü Su Ürünleri Hali ve Ro-Ro Limanı süreciyle alakalı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti ilgilendiren konularda yerel halkı ve kurumları sürece dahil etmeden merkezi idare tarafından yönetilmesinin doğru olmadığını eleştirdi.

“Göreve geldiğimizde belediyede Su Ürünleri’ne dair tek bir yazışma yoktu”

Su Ürünleri Hali’yle ilgili sürece açıklık getiren Başkan İmamoğlu, görevi devraldığı dönemde belediyede bu konuyla alakalı tek bir yazışma evrakının bulunmamasının üzücü olduğunu hatırlatarak,  “Su Ürünleri Hali ile alakalı  göreve geldiğinin ilk ayında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ettim. Kendisi de belli konularda hataları kabul etti, hatta Anadolu Yakası’nda yapılmasıyla ilgili stratejik çalışmaya başladıklarını ifade etti. Bu da ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir” diye konuştu. Bu konuda İBB’ye birçok kez yazı yazdıklarını, şu ana kadar kendilerine yazılı bir cevap dönüşü olmadığını, ortak çalışma kültürü gereği süreçle ilgili yazılı bir cevap gelmeden bilgi aktarmayı doğru bulmadıklarını ifade etti.

“Ro-Ro Limanı süreciyle ilgili vatandaşımızla aynı görüşteyim”

Su Ürünleri Hali’nde olduğu gibi Ro-Ro Limanı sürecinde de Beylikdüzü Belediyesi’nin sürece dahil edilmediğinin altını çizen Başkan İmamoğlu, “Beylikdüzü Belediyesi, ilçeyi ilgilendiren her konuda söz sahibi olmalı. Söz sahibi değiliz. Bu noktada atacağımız her adımın kalıcı bir adım olması için ilgili kurumlarla yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Ro-Ro konusunda da İBB Meclisinde görüşlerimiz gündeme getirilmişti ancak dikkate alınmadı ve karar çıktı. Ben bu konuda vatandaşımızla aynı görüşteyim. Söz sahibi olduğumuzda da vereceğimiz cevabı çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

Marmara Mahallesi’ne yeni Aile Sağlığı Merkezi açılıyor

Mecliste gündemin 9. Maddesi olarak görüşülen konu hakkında kamuoyu bilgilendirildi. Kapsama göre; Marmara Mahallesi Önder Caddesi D-6/1 adresinde bulunan yeni bir mekan Belediye tarafından yapılıyor. İnşaat bakım onarım ve yer temini yapılan yer; Aile Sağlığı Merkezi olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortak hizmet vermesi için hazırlanan bir protokolle Beylikdüzü halkının hizmetine açılacak. Aile Sağlığı Merkezlerinin vatandaşların hizmetine açılması, Sağlık Bakanlığı’nın görev ve yetkisi altında olacak. Ancak Belediye tarafından Marmara Mahallesi Öner Caddesi D-6/1 adresindeki mekanın  tüm inşaat, onarım ve donanım  işlemleri yaptırılarak vatandaşları sağlık hizmetlerinden yararlanması için tahsis edildi.

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclisi 2. Oturumu’nun 8 Ekim Perşembe Saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Meclis  (1) Meclis  (2) Meclis  (3) Meclis  (4)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.