enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de Cumhuriyet’e Yakışır Kutlama

Büyükçekmece’de Cumhuriyet’e Yakışır Kutlama
29.10.2015
114
A+
A-

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’inci yıldönümü Büyükçekmece’de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği renkli coşkulu kutlamalara sahne.

Büyükçekmece’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri bayramdan bir gün önce protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Kutlamalara coşku hakimdi

29 Ekim Perşembe günü Büyükçekmece Kaymakamlığı’nda gerçekleşen ilçe protokolü bayramlaşma törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara geçildi. Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat’ın günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler okudu. Okulların, Cumhuriyet Bayramı için hazırladıkları program ile devam eden kutlamalarda yıl içince çeşitli dallarda başarı elde eden öğrencilere hediyeleri verildi.

Akgün: Çağdaş bir anlayışın ürünü

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ise mesajında, “Ulusumuzu çağdaş bir anlayışın ürünü olan Cumhuriyetimize kavuşturan bağımsızlık mücadelemizin de tüm dünyaya örnek olmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramımızı yürekten en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadesini kullandı.

Büyükçekmeceliler törenlere yoğun ilgi gösterdi

Büyükçekmece’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törene katılan okulların geçit töreni ile son buldu. Büyükçekmece’de gerçekleştirilen törenlere Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.