enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de küçük esnafa büyük destek!

Büyükçekmece’de küçük esnafa büyük destek!
05.03.2022
120
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Meclisi, küçük esnafın ekonomik sıkıntılarını göz önünde bulundurarak ruhsat harçlarında yüzde 50 oranında indirim yapılması kararı aldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Küçük esnafımızın iş yeri açma ruhsatı alırken zorlandığını gördük ve böyle bir karar aldık. Alınan karar esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Akgün: Yüzde 50 oranında indirim yapalım

Büyükçekmece Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumunu gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik olarak yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bir önceki mecliste Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün önerisi doğrultusunda gündeme alınan “ilçe sınırlarında faaliyet gösteren küçük esnafın ruhsat harçlarında yüzde 50 oranında indirim yapılması teklifi” en gündem maddesi olarak mecliste oybirliğiyle kabul edilmişti.

“Yüzlerce esnaf ruhsatını alamıyor”

Başkan Akgün; “Küçük esnaf mahallemizin bakkalı, mahallemizin kasabı, kuaförü, büfesi, kuruyemişçisi 1200 lira, 1500 lira harcı. İşlemleri bitmiş, her şey onaylanmış ruhsatını alacak. O harcı yatırıp ruhsat alamadığı için yüzlerce iş yeri ruhsatsız çalışıyor. Zabıta, ruhsat denetim esnafı sıkıştırıyor esnafımız da beni. 2021 yılında ilçemizde kapanan iş yeri sayısı 723. Belediye meclisinin ortak bir karar alması gerekir. Küçük esnafımızın bekleyen ruhsatlarını gelip alabilmeleri için ruhsat harçlarında indirime gidelim” ifadesini kullanmıştı. Tarife Komisyonu’na havale edilen “Ruhsat Denetim Müdürlüğü 2022 yılı ücret tarifesinde, küçük esnaflara uygulanmak üzere, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarında indirim yapılması” teklifi mecliste oy birliği ile kabul edildi. Büyükçekmece ilçesi sınırlarında bakkal, kasap, manav, şarküteri, terzi, berber, kuaför, nalburiye, büfe gibi küçük esnafın iş yeri açma ve çalışma ruhsat harçlarında yüzde 50 oranında indirim yapıldı.

“Esnafımıza hayırlı olsun”

Başkan Akgün, Büyükçekmece Meclisi’nin bir kez daha çok önemli bir karara imza attığın belirterek şunları söyledi; “Küçük esnafımızın iş yeri açma ruhsatı alırken zorlandığını gördük. Bunun üzerine meclise getirdik. Meclisimiz de bu esnafın ruhsatlarıyla ilgili harçlarda indirilebilecek kanunla belirlenmiş oranlar değil belediye meclisinin koymuş olduğu harçlarda yüzde 50 indirme gitmiştir. Esnafımıza hayırlısı olsun.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.