enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4390
EURO
34,7386
ALTIN
2.446,03
BIST
9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Çatalca Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı
10.05.2018
116
A+
A-

Çatalca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Çatalca Belediyesi 1. Meclis Başkan Vekili Ufuk Akın başkanlığında yapıldı.

Çatalca Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Çatalca Belediyesi 1. Meclis Başkan Vekili Ufuk Akın başkanlığında yapılan toplantıda 4 gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce Mayıs ayında yer alan özel günlere dair meclis üyelerinin kutlama mesajları Çatalca Belediyesi Başkan Vekili Erhan Güzel, CHP Meclis Üyesi Halil Gök ve AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Kahya tarafından iletildi.

Başkan Cem Kara’ya geçmiş olsun dilekleri sunuldu

Mayıs ayında gerçekleşecek etkinlikler ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine ayrıntılı bilgi veren Çatalca Belediyesi Başkan Vekili Erhan Güzel konuşmasına, “Öncelikle geçen ay yaşamış olduğu bir rahatsızlık sonucu kolundan geçirdiği bir ameliyat nedeniyle aramızda olamayan Çatalca Belediye Başkanımız Sn. Cem Kara’ya huzurlarınızda bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum” sözleriyle başladı.

9 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de Çatalca Belediyesi tarafından yapılan İhsaniye Camii’nin açılış programına tüm halkı ve meclis üyelerini davet eden Başkan Vekili Güzel, “İhsaniye Mahallemizdeki var olan camiimizin 21 Eylül 2016 tarihinde yaşanan bir yangın neticesinde kullanılamaz duruma gelmesinin ardından, Çatalca Belediyesi olarak 26 Nisan 2016 tarihinde yıkımı gerçekleştirilmiş ve yine aynı yıl 21 Ekim’de Belediyemiz tarafından temeli atılarak yapımına başladığımız camiimizin açılışını Ramazan ayının hemen öncesinde yapmanın sevincini yaşıyoruz. 9 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştireceğimiz camii açılış törenimize Belediye Başkanımız adına, tüm meclis üyelerimizi, sıyası partilerimizin temsilcilerini ve Çatalcalı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Camiimizin açılışını hep birlikte gerçekleştirerek İhsaniye Halkımıza ve İlçe Müftülüğümüze teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Annelerimizin gününü saygı ve sevgiyle kutluyorum

Konuşmasında, Anneler Günü’nü kutlayarak, Çatalca Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yılda düzenleyeceği programa tüm anneleri davet eden Başkan Vekili Erhan Güzel,  “Fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu ödeyemeyiz” ifadelerine yer verdi.

Çiftçilerimizle birlikte kutlayacağız

“İstanbul’un beşte biri yüzölçümü olarak en büyük ilçesi Çatalca’mız tarım alanlarıyla da İstanbul’un can damarlarından biri durumundadır. Çatalca Belediyesi olarak tarım alanlarının değerini her fırsatta anlatıyor ve çiftçilerimize her anlamda destek olmak için projeler üretiyoruz. Tarlasına ulaşımını kolay sağlasın diye tarla yollarını açarken, ürettiği sebze meyveleri daha kolay ve daha iyi koşullarda satabilsin diye satış stantları yapıyoruz. Atalık tohumlarımızı gelecek kuşaklara ulaştırmak için ’’Gelecek Yereldedir, Yaşasın Atalık Tohumları” temasıyla tohum takas şenliğimizi gerçekleştirdik.

Her yıl düzenlediğimiz Erguvan Festivalimizde İlçemizin bir değeri olan tarımı, hayvancılığı ve tarım ürünlerimizi, Çatalca’mızın değerlerini öne çıkaracak etkinlikler şeklinde yapıyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla alın terinin karşılığını verir” sözünde olduğu gibi toprağın, tarımın önemine olan inancımızla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuşan Başkan Vekili Erhan Güzel sözlerinin devamında 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün, Çatalca Kaymakamlığımız, Çatalca Belediyesi, Ziraat Odası, Yağlı Tohumlar Birliği ve Tarım ve Kredi Kooperatifi işbirliğinde bayram tadında bir etkinlikle kutlanacağını ifade etti.

Çatalcalı vatandaşların ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak, bu mübarek ayın, bereket, huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni eden Başkan Vekili Erhan Güzel,” Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ederken; tüm Türk halkının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını ve Gençlik haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gündem maddeleri görüşüldü

Çatalca Belediyesi 2018 Yılı Mayıs Ayı Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Gündem maddelerinin 1. si, “ İlçemiz Çanakça Mahallesi 1329 parsel sayılı taşınmazda yapılan 2 katlı binanın zemin katının sağlık hizmetlerinde kullanılması şartıyla, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile tahsis edilmesi ve bu konuda protokol yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Meclisin 2. Gündem maddesi, “3402 sayılı kanunun 22/a maddesi gereğince yapılan uygulamalar neticesinde parsel numaraları ve yüzölçümleri değişikliğe uğramış daha önceden satış kararı alınan taşınmazların, 5393 sayılı kanunun 18. mad. (e) bendi uyarınca yeniden satış kararı alınması” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 3. cü maddesi, “Belediyemiz 2017 yılı kesin hesabının görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Son gündem maddesi olan, “İlçemiz Çakıl Mahallesi 118 ada 73 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

Çatalca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.