enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP`DE HÜSEYiN ŞAHİN`DE PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP`DE HÜSEYiN ŞAHİN`DE PROJELERİNİ AÇIKLADI
25.08.2015
185
A+
A-

CHP Belediye Başkan aday Adayları bir bir projelerini açıklıyor. Abdullah Yıldırım`dan sonra  Hüseyin Şahin`de CHP İlçe Binasında yaptığı bir basın toplantısı ile projelerini açıkladı. CHP`deki basın toplantısına ailesi, İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak, Belediye Başkan Aday Adayları Abdullah Yıldırım ve Selami Değirmenci ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Şahin, Silivri için planladığı ve geliştirmeye devam ettiği projelerini açıklamak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe teşkilatında partilileri ile paylaştı.

Silivri’yi İstanbul’un yaşanacak en güzel ilçesi yapacağını belirtten Şahin, ‘ Ben Silivri’de yaşamaktan büyük mutluluk duyan, burayı çok seven ve özümsemiş bir partiliyim. Bu güzel ilçenin gelişimi, güzelleşmesi, ihtiyaçları ve gereklilikleri doğrultusunda “doğduğum yer değil ama doyduğum yer” olarak nitelediği Silivri için efektif projeler geliştirdik. Bu projeler sayesinde İstanbul’un parlayan yıldızı olacağız, Silivri; İstanbulun geleceğini gösteren İl Çevre Düzeni Planlarında da açıkça belirtildiği gibi hak ettiği değerlerine kavuşacaktır. Projelerimle Silivri’nin yeni umudu olacağıma ve gerek siyasi gerekse mesleğimin getirdiği teknik bilgi ve tecrübe birikimlerim ile büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum’ dedi ve projelerini ana başlıklar halinde açıkladı.

Silivri için Planlanan Projeler  ;

 

DEPREME KARŞI GÜVENLİ BİR SİLİVRİ YARATMAK

Beklenen İstanbul depreminin en çok etkileyeceği yerleşkelerden birisi olarak Silivri ilçemiz gösterilmektedir. Bu nedenle Silivri’deki depreme ve afetlere dayanıksız konut stokunun derhal belirlenerek, depreme ve doğal afetlere karşı güvenilir duruma getirilmesi öncelikli hedefimiz olacaktır. En temel hak olan yaşama hakkını güvenceye almak yanında mal emniyetini sağlamak; güven içinde oturulacak ve çalışılacak yapılar oluşturmak için merkezi hükümetle koordinasyon içinde hareket edilecektir.

 

AGRO TURİZM POTANSİYELİNİN HAREKETE GEÇİRİLMESİ

Dünyada kırsal alanların ve bu alanlardaki insan yerleşkelerinin turizm amaçlı kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Turizm sektörünün kırsal alanlara girmesi, turizmin bu çerçevede tasarlanıp projelendirilmesi bölgemiz açısından yararlı sonuçlar doğuracağına inanmaktayız. Tarım turizmi olarak da nitelenen AGRO turizm; son yıllarda hem diger ülkelerde  hem de ülkemizde kırsal alanlara yönelik gelişme gösteren en önemli turizm seçeneklerindendir. AGRO turizm, temel olarak küçük çiftlikler oluşturmak fikrine dayanır. Buralarda çiftçilere ek gelir sağlamak hedeflenir. Bunun için oluşturulan bu alanlarda; bağ, bahçe, tarla, ahır, ağıl, kümes vb. tarımsal üretim alanları ile küçük ölçekli ve geleneksel gıda işleme tesisleri kurarak; bu tesisleri günü birlik ziyarete açmak, insaları günlük işlerine dahil etmek, gecelemek, gezinmek, eğlenmek, alış veriş yapmak ve bazende  eğitim almak gibi aktivitelerin bir veya birkaçını kapsayan bu turizm şeklini ilçemizde hayata geçirilecek,

Doğal alanlar ile ilçemizin kuzeyinde yer alan yerleşkelerde butik otel turizmi özendirilecektir.

 

ORGANİK TARIMIN DESDEKLENMESİ

İlçemizde geçimini tarımdan sağlıyan hemşehrilerimizin organik tarıma yönlenmeleri desdeklenecektir. Silivri ilçemiz; İstanbul ve Trakya bölgesinin organik tarım merkezi haline getirilecektir. Tarımla geçinen hemşehrilerimizin üretim ve dağıtım sürecinde daha güçlü olabilmeleri için kooperatiflerde örgütlenmeleri sağlanacak, bu hususta belediye bünyesinde ücretsiz hizmet veren teknik bir bölüm oluşturulacaktır.

 

TARIM TOPRAKLARININ BETONLAŞMASI

Silivri’de birinci sınıf tarım arazilerinin gelişigüzel ve kaçak yapılarla betonlaşmaması için tüm önlemler alınacaktır. Plan değişikliklerinde, katılımcılığın ön plana çıkartılması sağlanacak, gereksiz ve adaletsiz emsal artışlarıyla betonlaşmanın artırılması isteklerine karşı çıkılacaktır.

 

KIYI ŞERİDİNİN KULLANIMI

Genel olarak Marmara denizinde ki kirlilik nedeni ile kıyılarımızdan yararlanma olanakları sınırlıdır. Kıyı şeridimizi ve ilçemiz sularını kirletenler hakkında ağır ve sürekli yaptırımlara gidilecektir. Yapılan temizlik ve denetimlerle kıyı şeridinden yararlanma olanakları artırılacaktır. Hedef; kıyısında denize girilebilen bir kenti yaratmaktır. Bunun için altyapısı tamamlanmış halk plajlarını artırmak asli vazifemiz olacaktır.

BALIKÇILIK SEKTÖRÜ VE YAT LİMANININ KURULMASI

Sektörün daha rahat çalışımını sağlamak amacı ile balıkçı barınağı ve çekek yerlerinin olacağı yeni bir liman derhal projelendirilecek, ayrıca projelendirilmiş bulunan yat limanının oluşturulması için çalışmalar derhal başlatılacaktır.

Oluşturulacak limanda Silivri’nin balık borsasının kurularak, silivrinin önemli bir yerleşkeye dönüşümü sağlanacaktır.

Projelendirilen yat limanı (mevcut projeyi genel iktidar ihale etmezse) uluslararası sermaye girişi sağlanarak veya Belediye ortaklığında bir şirket kurularak yapımı tamamlanacak, şehir uluslararası turizme açık bir yerleşkeye dönüştürülecektir.

Bir şehrin gelişmişliği ölçümünde temel kriter; iş ve işçi istihdamındaki genişlik yanında, oteller, yat limanı, spordaki başarı ve hava limanına olan yakınlığıdır. Bu nedenle deniz üstü yapılar (liman,iskele..) dahil hertürlü ulaştırma ve turizm yapıları projelendirelecektir.

İstanbul şehir merkezine Bakırköy-Kadıköy hattı üzerinden günün belirli saatlerinde deniz otobüsü seferleri konulması için girişim başlatılacaktır.

 

TARİHSEL VE KÜLTÜREL MİRASIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Turizm potansiyelinin artırılması için sahip olduğumuz tarihsel ve kültürel miras tüm özellikleriyle yeniden değerlendirilecek, İlçemizin eski tarihi eserlerinden; surlar, kapılar,(çarşı kapısı, orta kapı, kır kapısı), yazıtlar, tuğla damgaları, sarnıç, piri Mehmet paşa camii, Mimar Sinan’ının 32 gözlü köprüsü ve heykeli kültürel değer olarak gün ışığına çıkarılacak ve daha önce belediyemizce gün ışığına çıkarılan tarihi eseler ile birlikte etkili tanıtımla ülkemiz turizmine kazandırılacaktır. İlçemizde bulunan AZİZ NEKTARİOS’a ait evin restorasyonu yapılarak inanç turizmine açılması sağlanacaktır. ANASTASİUS (ANASTASYA) SURLARI günışığına çıkartılarak UNESCO DÜNYA MİRASI kültürel varlıkları kapsamına alınması çalışmaları başlatılacaktır.

FESTİVALLER

İlçemiz ve bağlı beldelerimizde yapılan festivaller daha etkili tanıtımlarla ulusal ve uluslar arası etkinliklere dönüştürülecektir.

ULAŞIM

İstanbul Büyük Şehir Belediyesince planlanan TÜYAP-Silivri metrobüs hattının, İBB ile kordinasyon içinde hayata geçirilmesi ve Gümüşyaka mahallemize kadar uzatılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

ÇİÇEKÇİLİK

Tarımsal alanların kurulacak kooperatifler aracılığı ile işletimi sağlanacaktır. Çicekcilik teşvik edilecek, ürünlerin kargo taşımacılığının yapıldığı Çorlu Havaalanından ihracı sağlanacaktır. İlçemiz avrupanın çiçek yetiştirim merkezi olarak anılması ve tanınması için gerekli her türlü özen gösterilecektir.

YAŞAYAN KENT

İlçemiz dahilinde kurulan ve kurulacak üniversiteler ile görüşülerek; örgencilerin ikametine ait yurtların ucuz arsa temini suretiyle yapımı teşvik edilecektir. Kentin 24 saat; esnafı, işletmecisi ve hizmetlisi ile yaşayan bir kente dönüşümü için her türlü proje desteklenecektir. Devlet üniversitelerinin bazı birimlerinin ilçemize gelmesi sağlanacaktır

MUHTARLAR

Yerel yönetimi, yerinde yönetim olarak algıladığımızdan, halkın oyu ile seçilen muhtarlarımızı Belediye yönetiminde daha etkin hale getirilmesi sağlanacaktır.

AVRUPA BİRLİGİ VE ULUSLAR ARASI FONLAR

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin gün ışığına çıkartılması, el sanatları, organik tarım, AGRO turizmin geliştirilmesi, gençlik projesi, huzur evleri ve kadınlara yönelik   projelerin gerçekleştirilmesi için Avrupa Birliği fonlarından istifade etmek isteyen girişimci  şahıs ve kurumların hazırlayacağı projelerde, müşavirlik hizmeti veren bir seksiyonun belediye bünyesinde kurulması derhal sağlanacaktır.

KONUT

Dar gelirli vatandaşlar için konut kooperatifler oluşturalarak konut ihtiyaçları karşılanacak. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı yerlere kentsel dönüşüm ile yeni konutlar yapılacak ve böylelikle insanca yaşamaları sağlanacaktır.

 

*Partimiz Belediyesince daha önce projelendirilmiş konuların devamı sağlanacaktır.

 

Hüseyin Şahin kimdir?

1953 Kahramanmaraş doğumlu Hüseyin Şahin, eğitimine Berçenek-Hasankendi köyü ilkokullarında başlayarak, sırasıyla Elbistan ortaokulu, Ankara Tapu Kadastro Meslek Lisesi (1973), Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliğinden (1978) başarıyla mezun oldu. Mesleki hayatına 19??-19?? Tarihleri arasında …. Belediyesinde kamu personeli olarak başlayan Hüseyin Şahin, 1978-1980 tarihleri arasında Harita Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1980 yılında evlenerek Silivri’de yaşamaya başlayan Şahin, serbest harita mühendisi olarak mesleğine devam etmekte.  Siyasi  hayatına 1979 yılında Beşiktaş İlçesinde CHP üyeliği ile başlayan Şahin,  1983 yılında Silivri ilçesinde SODEP üyeliği , 1985 – 1987 tarihleri arasında  SHP Silivri İlçe Yöneticiliği, 1989 – 1994 yılları arasında SHP ve CHP döneminde Silivri Belediyesi Meclis Üyeliği, 1995 – 1999 yılları arasında  DSP İstabul İl Yöneticiliği,  1999 -2002  yılları arasında DSP İstanbul İl disiplin kurulu üyeliği ve kurultay delegeliği,  2002-2003 yılları arasında Yeni Türkiye Partisi İstanbul İl yöneticiliği ve İl başkan vekilliği, 2010 -2011 yılları arasında CHP Silivri İlçe Sekreterliği – Örgütten sorumlu başkan yardımcılığı, Ocak 2011 – Mart 2012 tarihleri arasında CHP Silivri İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etti.  CHP Parti tüzüğü gereği görevini devrederek Silivri Belediye başkan aday adaylığı sürecini başlattı.

Çalışma, güven ve başarı üstüne kurduğu siyasi hayatının yanı sıra aktif sosyal hayata sahip olan Şahin, 1992-1993 Silivri Spor Yönetim Kurulu Üyeliği, 1993 – 1994 Silivri Spor Başkanlığı, 2007 – 2009 Kızılay Silivri Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2009 yılında başladığı ve halen devam etmekte olan Silivri Halkbilimi Araştırma ve Gençlik Spor Derneği Kurucu Başkanlığı görevini sürdürmektedir

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.