enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4468
EURO
34,7861
ALTIN
2.441,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP’nin Kuruluşunun 97. yılı Silivri’de kutlandı

CHP’nin Kuruluşunun 97. yılı Silivri’de kutlandı
09.09.2020
174
A+
A-

CHP’nin 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi Silivri’de de kutlandı. 09.09.2020  saat;09:30’da Atatürk Meydanında çelenk bırakarak kısa bir basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker ESEN, şunları kaydetti;

“Millî Mücadele Şehidi Gazeteci Hasan Tahsin’in bağımsızlık ve hürriyet adına attığı kurşunla Milli Mücadele’nin ilk adımı İzmir’de atılmış ardından tüm Anadolu’da direniş başlamıştır. Anadolu halkı ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek hak ettiği egemenlik ve bağımsızlığını kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık savaşının kazanılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesi, Türk halkının makus talihini tersine çevirmiş, Türk halkı için 3 yıl 4 ay doğmayan güneş 9 Eylül’de İzmir’de yeniden doğmuştur.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuruyla yola çıkmasıyla başlayan milli mücadelemiz, İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. Milletimiz ateşle ve kanla imtihanından büyük bir zaferle çıktı. 9 Eylül 1922’de, emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçilerine karşı, dünyada verilen en şanlı mücadeleyi milletimiz kazandı. Tüm mazlum milletlere umut oldu. Milletimiz, “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket bizim” diye tüm dünyaya haykırdı.
Bundan tam 98 yıl önce; İzmir Hükümet Konağı’na şanlı bayrağımızı çeken Teğmen Ali Rıza’yı, Yüzbaşı Şerafettin’i, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın isimli isimsiz tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, cephelere canla, başla silah taşıyan fedakâr analarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Berker ESEN
​CHP Silivri İlçe Başkanı

REKLAM ALANI