enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,9431
ALTIN
2.436,33
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÇORLU DERESİ CİĞERLERİ YAKIYOR!

ÇORLU DERESİ CİĞERLERİ YAKIYOR!
21.09.2019
107
A+
A-

Ergene Nehri’ne akan derelerden biri olan Çorlu Deresi, simsiyah akmaya devam ediyor. Pek çok kişinin sağlığını tehdit eder hale gelen dereyle ilgili olarak gerekli önlemlerin acilen alınması gerekiyor.

Temizlenmesi adına Şafak Harekatı başlatılan Ergene Nehri’ni oluşturan kollardan biri olan Çorlu Deresi’nin akan simsiyah görüntüsü herkesi tedirgin ederken, etrafa ağır kokular yaymaya devam ediyor.

ERGENE HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI DEVAM EDİYOR
Ergene Havzası’nın kirliliğinin kabul edilebilir sınırlar içine çekilebilmesi için ‘Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’ Şafak Harekatı adı verilen ve 2011 yılında kamuoyuna açıklanan 15 maddelik eylem planı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ancak Ergene Havzası içerisinde yer alan ve Ergene Nehri’ne akan derelerden biri olan Çorlu Deresi, simsiyah akmaya devam ediyor. Etrafındaki pek çok sanayi kuruluşunun atıklarını boşaltması nedeniyle kimi zaman kırmızı, kimi zaman da yeşil renkli akan dere genellikle simsiyah akıyor.
BÖLGENİN KANAYAN YARASI
Bölgenin kanayan bir yarası haline gelen ve dere yatağının çevresindeki yerleşim alanlarını sağlık bakımından ciddi şekilde tehdit eden dere, etrafına hastalık saçmayı sürdürüyor. Yer yer şehrin atık sularının da karıştığı Çorlu Deresi etrafına ağır kokular yayıyor. Boğazları yakan, burunları tıkattıran bir kokunun hakim olduğu Çorlu deresinin aktığı kısımda yaşayan pek çok vatandaş da camlarını ve kapılarını açamamaktan şikayet ediyor.
2021’DE TAMAMLANACAK
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ergene Nehri ile ilgili olarak, “Dünyanın en büyük çevre projesi devam ediyor. 87 kilometrelik kara boru hattı içinden Marmara Denizi’ne derin deşarj yapılacak. 2021’in sonunda Ergene Nehri sorun olmaktan tamamen çıkacak. Aşama aşama çalışmalar yürütülüyor” açıklamalarında bulundu.
ESKİ GÜNLERİNİ BEKLİYOR
Uzun yıllardan yana bölgenin kanayan yarası haline gelen Ergene Nehri ve Çorlu Deresi kapkara akmaya devam ederken bölge halkı şimdi Ergene Nehri’nin sorun olmaktan çıkacağı, eskisi gibi yeniden temiz olacağı günleri sabırsızlıkla bekliyor.
1 SAATTE ETKİLENDİK
Haber amacıyla Çorlu Deresi civarını fotoğraflayan Devrim Gazetesi haber merkezi ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından neredeyse hastanelik oluyorlardı. Kokunun boğazları yaktığı, burunları tıkattıracak kadar keskin bir kokunun olduğu, mide bulantısı ve baş ağrısına neden olan Çorlu deresiyle ilgili acilen gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Her geçen gün sağlığı tehdit eden koku ve pislik çevrede yaşayan pek çok vatandaşı olumsuz etkiliyor.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.