enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dr. Akgün Avrupa Konseyi’nde Ülkemizi Temsil Ediyor

Dr. Akgün Avrupa Konseyi’nde Ülkemizi Temsil Ediyor
20.10.2015
117
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Fransa’da yapılan 29. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde çalışmalarına başladı. Kongrenin en önemli gündem maddesi Suriyeli mülteciler.

 

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Milli Delegasyonu Üyesi  olarak kongreye katılan Dr. Akgün, “Bölgemizin ve Avrupa’nın Suriyeli göçmenler gibi çok ciddi sorunlarını değerlendiriyoruz. Bu konulardaki görüşlerimizi dile getiriyor, uyarılarda bulunuyorum. Ülkemizi ve kentimizi temsil etmenin gururunu yaşıyorum” dedi. 

Dr. Akgün kongre gündemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

Avrupa Konseyi’nin merkezinin bulunduğu Strazburg’ta, 47 ülkeden seçilmiş delegelerin katılımıyla bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda iki kez bir araya geliyoruz. Bu yıl içinde bulunduğumuz güz kongresi 19 – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Biz de uzun yıllardır sürekli yaptığımız gibi, kongrede yerimizi alarak çalışmalarımıza başladık. Çünkü bu kongre çalışmaları Avrupa’da en üst düzeyde öneme sahip.

Kongre, Avrupa’nın en üst karar organlarından biri olması nedeniyle, Avrupa’nın en önemli sorunları burada gündeme geliyor. Bu dönem Suriyeli mülteciler ve göçmenlik konusu değerlendiriliyor. Bildiğiniz gibi, Suriyeli mülteciler konusu ülkemizin de en ciddi sorunlarından birisi duruma geldi. 2, 5 milyon mülteci ile dünyanın yardımı olmadan yalnız kaldık. Bu bir insanlık sorunudur ve ne Türkiye’nin tek başına altından kalkabileceği bir sorundur ne de diğer başka bir ülkenin. Allah kimseyi evinden yurdundan etmesin. Kimse, evini barkını zevkinden terk etmez. Ortadoğu’ya, bölgemize barış gelmeli. Savaşlar ve katliamlar son bulmalı.  Yüz binlerce Suriyeli, Türkiye’den İsveç’e kadar yollara dökülmüş durumda. Önümüz kış. Hem ülkemiz hem de Avrupa açısından konu hayati önem arz ediyor. Suriyeli mültecilerin en azından kışı sıcak bir ortamda geçirmeleri için tedbirler ortaya koyacağız…”

ARALIKSIZ KATILAN TEK YEREL YÖNETİCİ

Başkan Dr. Akgün Suriyeli mülteciler dışında yine gençlerin siyasete katılması gibi Avrupa ve Türkiye demokrasisini ilgilendiren çok önemli konuların gündemde olduğunu söyledi.  2000 yılından beri aralıksız olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yerel Meclisi’nde Milli Delegasyon olarak görev yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’yi bu kadar uzun yıllardır aralıksız temsil eden tek yerel yönetici olma özelliğini de sürdürüyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.