enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Engelli Çocuklarla Ünlüler “Selfie”De Buluştu

Engelli Çocuklarla Ünlüler “Selfie”De Buluştu
02.03.2017
125
A+
A-

Orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli ve otistik çocuklara eğitim veren Avcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki öğrenciler, “Ünlülerle Selfie Projesi” kapsamında sanatçılarla bir araya geldi.

 Orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli ve otistik çocuklara eğitim veren Avcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki öğrenciler, “Ünlülerle Selfie Projesi” kapsamında sanatçılarla bir araya geldi.

Okulun, toplumda farkındalık oluşturmak ve öğrencilere hayran oldukları sanatçılarla tanışma fırsatı vermek amacıyla hayata geçirdiği proje ile Aysun Kaya, Serpil Çakmaklı, Yavuz Seçkin, Nil Ünal’ın da aralarında olduğu sanatçılar ile öğrenciler selfie çekti.

Selfie çekiminin ardından çocuklar, Aysun Kaya’nın şarkılarıyla dans etti.

Alilerin de katıldığı etkinlikte çocuklar sevdikleri sanatçıları yakından görme imkanı bulurken, söyledikleri şarkılar ve dans gösterileriyle sanatçılardan tam not aldı.

Ses sanatçısı Aysun Kaya, sanatçı arkadaşlarıyla çocukları bir araya getiren okul yetkililerine çok teşekkür ettiğini vurgulayarak, çocuklarla bir gün geçirmenin onların bir nebze de olsa yüzlerini güldürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Okul yönetiminin çocukların gelişimi için gösterdiği çabanın örnek bir davranış olduğunu aktaran Kaya, “Allah bu emeklerini boşa çıkarmasın” dedi.

Komedyen Yavuz Seçkin de çocuklarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kardeşlerimiz biçim için hediyeler bile yapmışlar, çok mutlu olduk. Her zaman onların yanındayız ve bu tür sosyal sorumluluk projelerinde de olmak istiyoruz. Bu kadar değerli insan arasında olmak, çocuklar için bir şeyler yapmak, genç arkadaşlarımıza destek olmak ve moral vermek çok güzel bir duygu.” diye konuştu.

Sinema sanatçısı Serpil Çakmaklı ise öğrencilerin sergilediği dans gösterilerinden çok etkilendiğini ifade ederek, “Onların içindeki yeteneği ve coşkuyu görmek bizi çok duygulandırdı. Onların aslında hiç bir engellerinin olmadığını ve sevgiyle neleri aştığımızı gözlerimizle gördük. Bu da bizi mutlu etti. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hepimizin başına her an her şey gelebilir. Onları çok seviyoruz, ailelerine saygı duyuyoruz. O çocukları çok itinalı bebekler olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız, okulu sadece eğitim verilen bir yer olmaktan çıkarmak”

Okul Müdürü Recep Sözveren de öğrencilerin görsel algılarını, hayata dair farkındalıklarını geliştirmek ve çevreleriyle iletişim kurmalarını sağlamak, aynı zamanda hayran oldukları sanatçılarla buluşturmak için “Ünlülerle Selfie Projesi”ni başlattıklarını söyledi.

Sözveren, katılan tüm ünlülere çok teşekkür ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Amacımız okulu sadece eğitim verilen bir yer olmaktan çıkarıp, sosyal bir yaşam yeri haline getirmek. Bu anlamda, ‘Ünlülerle Selfie Projesi’mizi çok önemsiyoruz. İlk tur çekimlerimizi yaptık. Bundan sonra daha bir çok sanatçımızla çocuklarımızı bir araya getirmek istiyoruz. Projemize destek veren tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ederiz. Çocukların yüzlerindeki gülüşü görmekten daha büyük bir mutluluk yok. Ünlülerle çekilen bu fotoğraflarla yıl sonunda bir final programı yapacağız. Çekilen bütün selfilerle yıl sonunda bir fotoğraf sergisi yapılacak. Bu sergiye tüm sanatçılarımızı bekliyoruz.”

Okul öğrencilerinden fiziksel engelli Hazal Güler de ünlülerle biraraya gelip, onlarla selfie çektirmekten çok mutlu olduğunu belirterek, sanatçıların her zaman okullarına gelmelerini istedi.

Down sendromlu Gül Aşiroğlu da gelen sanatçıların hepsini çok sevdiğini ancak içlerinde en çok sevdiği sanatçının Aysun Kaya olduğunu söyledi.

Etkinlik sonunda çocuklar, kendi elleriyle alçıdan yaptıkları ve sanatçıların adlarının yazdığı hediyeleri konuklarına takdim etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.