enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
ALTIN
2.429,77
BIST
9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’yi ziyaret etti

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’yi ziyaret etti
20.12.2019
125
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14’ncü ilçe belediyesi ziyaretini Silivri’ye yaptı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan yaklaşık 2,5 saat sunum alan İmamoğlu, toplantı sonrasında gazetecilerin “köylerin su sorununa” ilişkin sorusuna, “Ankara’da bir kanun çıktı. Bizim köyümüzü, kırsalımızı mahalle kabul edip, şehirle aynı statüye oturttu. Buna da İSKİ bu şekilde karar alıyor. Hem biz kendi siyasi bağlantılarımızı hem kendileri kendi siyasi bağlantılarını aktararak, bunun Ankara’daki çözümüne de uğraşacağız” yanıtını verdi.

 

https://www.facebook.com/degisimsilivri/videos/507108643234196/?t=0

 

https://www.facebook.com/imamogluekrem/videos/572995576829738/?t=24

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret etti. Silivri ile 14’ncü ilçe belediyesi ziyaretini gerçekleştiren İmamoğlu’na İBB üst yönetimi tam kadro eşlik etti. Yılmaz’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden İmamoğlu, “Belediye başkanımızla, Büyükşehir’le olan sürecini konuşacağız uzun uzun. Önümüzdeki sürece dair, geçmişten gelen hangi konular var, geleceğe dair neler yapılmalı, ortak akılla süreci yönetmeye dair prensibimize dönük Silivri’nin her konusunu konuşmaya çalışacağız” dedi. Silivri’nin kırsalı en geniş olan ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirten İmamoğlu, “Dolayısıyla o boyutuyla ele alacağımız konularımız var. Başkan’ımıza teşekkür ederiz. Şu kalan ilçelerimizi 15-20 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ocak ayının sonuna kalmasın istiyoruz. İnşallah o süreci tamamlayıp artık, ortak çalışma kültürünü şehrin her ilçesinde yaygın hale getirme çabasında olacağız. Bugün dolu dolu Silivri olsun istiyoruz” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar

 

Konuşmaların ardından, Silivri’nin sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Yılmaz ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. Sunumun ardından, İmamoğlu, “İçeride neler konuşuldu” sorusuna, “Silivri’yi konuştuk. Oldukça verimli bir sunum aldık Başkan’ımızdan. Silivri’nin bütün analizini çok iyi bir şekilde önümüze servis etti. İBB ile denizin temizliğinden plajlarına, Silivri’nin stadından parklarına, E-5’teki geçiş problemlerine varıncaya kadar bütün düşüncelerini paylaştı. Ortak projelerimiz var. Kendi düşündükleri var. Köy kalkınmaları konusunda ortak konuları konuştuk. Çok verimli bir 2,5 saat geçirdik. Arkadaşlarımız bu diyalogu sürdürecekler. 2020’de çok seri bir Silivri hizmet planını ön görüyorum. Planlı bir süreç yönetmek istiyoruz” yanıtını verdi.

 SU SORUSUNA YANIT: ANKARA’DAKİ ÇÖZÜMÜNE UĞRAŞACAĞIZ

İmamoğlu’na, “Gündemdeki bir mesele, su meselesi konuşuldu mu içeride” sorusu da yöneltildi. İmamoğlu bu soruya şu yanıtı verdi: “Konuşuldu. Başkan’ımız o konuda ısrarcı; geçmişteki köy statüsüne geçilmesi konusunda. Tabi burada bir kanuni engel var. ‘Ben bu kararı aldım yaptım kanuna aykırı bir şekilde’ diyebilirsiniz ama çok geçerli bir husus değil. Farklı sakıncaları var. Başkanım, ‘O konudaki sakıncayı da göz önüne alırsın sen’ dedi; ama biz ona gelmeden başka türlü nasıl çözebiliriz, bunu Ankara’nın gündemine nasıl taşıyabiliriz, ona bakmak lazım. Çünkü Ankara’da bir kanun çıktı. Yani bizim köyümüzü, kırsalımızı mahalle kabul edip, şehirle aynı statüye oturttu. Buna da İSKİ bu şekilde karar alıyor. Hem biz kendi siyasi bağlantılarımızı hem kendileri kendi siyasi bağlantılarını aktararak, bunun Ankara’daki çözümüne de uğraşacağız.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.