enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işıklar: Ben Tunceliliyim, Ağrılıyım, Vanlıyım..

Işıklar: Ben Tunceliliyim, Ağrılıyım, Vanlıyım..
25.08.2015
108
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Mimarsinan Mahallesi’nde hemşerileriyle buluştu. Işıklar mahalle sakinleri tarafından yakılan meşaleler eşliğinde davullar, alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı. Salona sığmayan mahalle sakinleri Işıklar’ın konuşmalarını sık sık keserek, destek sözü verdi. Işıklar’a yaptığı ziyaretinde CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Meclis Üyesi Aday Adayları da eşlik etti.

AKSU; “CHP SAFLARINA KATILACAĞIM”

Toplantıya katılan Mimarsinanspor Kulübü Başkanı Mehmet Şirin Aksu, CHP saflarına katılacağını açıkladı. Aksu; “Hepiniz biliyorsunuz, 2009 seçiminde ben başka bir partide siyaset yapıyordum. Belediye başkanımız seçildikten sonra da ben bu mahallede gençler için uğraşıyordum. Başkanımız geldiği gibi ben yüzüne de oy vermediğimi söylediğim halde başkanımız bize gereken hizmetleri sundu. Bunları eğer biz inkâr edersek başkanımıza haksızlık etmiş oluruz. Buda benim yapıma uygun değildir. Mahallemizin yüzde 80’i fakir. Ben başkanıma dedim ki; başkanım bize bir düğün salonu lazım, daha orda otururken görevli arkadaşları çağırdı ve çalışmaları başlattı. Ben başkanıma bir söz verdim. Başkanımın arkasındayım ve destekliyorum. Bugünde açıklayacağım kararı, başkanım buradadır ben mevki makam peşinde değilim, benim tek bir derdim var. Siyaset yaparsam arkamdakilere yardımcı olabilecek miyim, işsiz komşularıma, işsiz arkadaşlarıma yardım olabilecek miyim? Ben şuan da AKP üyesiyim fakat burada sizlere ilan ediyorum, önümüzdeki günlerde AKP’den istifa edip Cumhuriyet Halk Partisine üye olacağım. İnşallah bu dönem başkanım kazanır, benimde nazımın geçtiği yakınım dostum arkadaşım elimden geleni yapmaya çalışacağım. Ve bundan sonra başkanımla beraber kol kola çalışacağım” dedi.

IŞIKLAR; “YAPTIĞINIZ İŞİN BÜYÜKLÜĞÜ DEĞİL, TAŞIDIĞI VİCDANİ YÜK ÖNEMLİ!”

Ziyarette konuşan Işıklarda şunları kaydetti: “35 mahallemizin yükünü teslim almamızın ardından, bütün mahallelerimize aynı yatırımı, aynı hizmeti götürmeye gayret ettik. Bunları yapmak önemli değil, bir yer eksiktir yaparsınız ya da bir yol eksiktir, yaparsınız. Biz ilk önce 5 sene boyunca 11 tane cana mal olan yoldan başladık, bir yolu bölememek bu mahallenin insanına verilen değeri gösterir. En sonunda hoca camiye minareye çıkacağım “Ne olur bu yolu yapın, daha fazla can kaybı olmasın” diye bağıracağım demişti. Yapılan bütün işleri boş verin, trilyonluk yatırımı bir kenara bırakın, kaybedilen 11 candan önemli hiç bir şey olamaz. Bir bakış açısı olarak söylüyorum. Ne kadar vicdan, ne kadar yürek var o anlamda söylüyorum. Yaptığınız işin büyüklüğü de önemli değil, buraya katrilyon dökersiniz birkaç kişiyi memnun edersiniz ama 300 bin liraya bütün halkı memnun edersiniz. Hizmeti nereye, nerede ve nasıl yaptığın insanlarımızın tamamına nasıl baktığın önemlidir. Biz Mimarsinan Mahallesi’nde yolun girişinin düzenlemesi ile çalışmalara başladık. İnsan odaklı hizmet için kadınlarımıza, kız kardeşlerimize, bacılarımıza, analarımıza sahip çıkacak Mahalle Evimizi açtık. Çocuklarımıza internet evi açtık. Spor sahasını yapalım dedik, yetmedi düğün salonunu başlattık. Düğün olur, toplantı olur, nikâh olur, gecesi olur, askeri olur. Onun altına da dükkânlarını yapacağız, tesisini kuracağız. Onu da Mimarsinanspor kulübüne anahtar teslim yapacağız. Hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz.

“MÜSLÜMAN GÖRÜNÜP DİN TİCARETİ YAPAN ANLAYIŞ, YERLİ YABANCI DİYE AYIRARAK OY ALACAKMIŞ!”

Belediye Başkanı benim gözümde bu milletin hizmetkârıdır. Öyle gecesi gündüzü yok, haftasonuymuş, tatiliymiş yok öyle bir şey. Benim adaylığım gündeme geldiğinde onlar dedi ki efendim ben yerliymişim, yerli aday koyunca alırlarmış Silivri’yi! Bu ne demek oluyor? Eğer O yerli ise ben Vanlıyım, O yerli ise ben Tunceliliyim, O yerli ise ben Ağrılıyım, O yerli ise Ben Muşluyum. Ben Türkiyeliyim. Bu ayrımdan vazgeçeceğiz. Ben burada doğduğum gibi benim gibi burada doğan yüzlerce arkadaşım var. Dönüp dolaşıyor, bu ayrıma geliyorlar. Bayramların dışında Silivri’ye kaç gün geldi? AKP’ye oy vermiş olabilirsiniz. Gönül koymam, kırılmam da demokrasidir bu. Bu ayırmayı kayırmayı ortadan kaldırmamız lazım. Allah’ın yarattığı cana yapılan hizmet, Allah’a yapılacak en büyük ibadettir. Müslüman görünüp dinin ticaretini yapan anlayış, yerli yabancı diye ayırarak oy alacakmış! Bu ayırmaya dur diyeceğiz! Ben Silivri’de 5 yıl huzurla görev yaptım. Alnım ak, vicdanım rahat. Bir kişiyi ayırmayı, memleket sormayı hizmetin insana göre yapılmasını asla yapmadım. 5 yılın hakkını vicdan rahatlığıyla verebiliyorum. 81 ilden hemşerimizin yaşadığı bu ilçede yerlisi yabancısı yok! Fakirlikte, yoklukta, çaresizlikte eşitlik sağlanabilir mi? İnsanların yüzünü güldürebilir misin? Canın rengi olmaz, inancı olmaz. Silivri’de böyle bir siyaset anlayışını bir kenara bırakacağız.

“MECLİS ÜYESİ OLMAK İÇİN DİPLOMALARA GEREK YOK”

Bir gün beni saltanat içinde, korumalarla gezdiğimi gören var mı? İnanmadığın hiçbir şey söylemedim, inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım. Benim listemde başka partiden de arkadaşlarım vardı. 35 mahallesi olan bir ilçede nasıl hizmet vereceğiz? İnsanların temsilcilerini seçeceğiz. Meclis üyesi olmak için üç beş tane diploma ya da

toprak ağasının çocuğu falan olması gerekmiyor. Senin gibi benim gibi bizim gibi insanların da bu memleketi yönetebileceğini göstermemiz lazım. En büyük diploma hayat diploması, insana verilen değer diplomasıdır. Allah’ın yarattığına, onun değerlerine ve inançlarına saygı duymaktır.!

“SEN 15 SENEYİ NASIL GEÇİRDİN ONUN HESABINI YAP!”

5 yıl içinde 8 tane belediye 13 köy teslim alarak zor bir dönem geçirdik. Zorlu dönemi geçtik, bu yoklukta, delikli kuruş almadan bunları yapan bir anlayışla iki kat daha çalışarak sizlerle birlikte devamını sağlayacağız. 10 seneden sonrası haramdır. Neyi değiştirmek istiyorsan 10 sene yeter. 15 sene gördük Çanta’da neler yaptığını, rezillik. Belediyeyi okul kantininde teslim aldık, bu arkadaş mimar! Çember kadar yeri yapamamışsın, kalkıp bana 35 mahallede belediyeyi öğreteceksin! Oraları çoktan geçtik, o anlayış da çoktan bitti. Söyleyecek lafı olmayan belden aşağı vurmaya başlarmış. Şimdi söyleyecek lafı yok, nereye gittin nereden geldin onu soruyor. Ben nereye gittiğimi anlatırım da, sana 15 senenin nasıl geçtiğini sorarsam nasıl anlatacaksın, onun hesabını yap! Polemiği severim ama polemik yapmam! Biz umut vereceğiz. Sizleri boş işlerle uğraştırmayacağız. Siyaseti onurla, dik durarak ve gönülden samimiyetle yapıyoruz.

“BU ÜLKE DELİ GÖMLEĞİNDEN KURTULACAK”

Artık bu gidişata, bu kanamaya dur diyeceğiz. Mustafa Sarıgül köy köy Anadolu’yu gezdi. İşte insana verilen değer, ötekisi olmayan bir İstanbul, ötekisi olmayan bir Silivri. Bu dönem İstanbul’la beraber birleştireceğiz. Allah’ın izniyle birçok sorunumuzu çözüme kavuşturacağız. Bu ülke bu deli gömleğinden kurtulacak.

“İLERİ GÖTÜRDÜK ÇOK DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ”

Vicdani huzurla Allah’a, kendime ve sizlere veremeyeceğim hiçbir hesabım olmadan, sizlerin huzurundayım. Hakkımda açılmış bir tane soruşturma, bir tane akçalı konuyu uzağımdan bile konuşturmadan karşınıza alnım ak bir şekilde geldim. Ben hakkımı helal ediyorum, siz de helal edin. Şimdi sizlere daha çok çalışacağımın sözünü veriyorum. Aynı süratle daha çok çalışarak, ileri götürdük çok daha ileri götüreceğiz. Bu barış ortamına dost sevinsin, düşman çatlasın. Bizim dostluğumuzu bizim kardeşliğimizi Silivri’deki bu huzuru kimsenin bozmasına izin vermeyin.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.