enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

IŞIKLAR ` BU NASIL PEŞKEŞ ÇEKMEK `

IŞIKLAR ` BU NASIL PEŞKEŞ ÇEKMEK `
25.08.2015
131
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Eylül Ayı Meclisinde tartışılan ve belediyeye ait yerin peşkeş çekildiği iddiasında bulunulan Gümüşyaka Gece Pazarını Gazetemiz İmtiyaz Sahibi A.Refik Bek ve Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık`ı gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Gümüşyaka Gece Pazarının bulunduğu bölgede yapılan düzenlemeler düzenleme ve kurulacak olan tesisler hakkında Değişim Gazetesi ve Haberdar’a konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “işte burası peşkeş çektiğim yer” diyerek, yıllarca 
mezbelelik bir halde
 
duran kamuya ait yerin yine kamu yararına kazandırılması adına yapılan çalışmaları anlattı.  Gümüşyaka’da yapılan düzenlemelerin peşkeş çekilmenin aksine kamuya ait yerlerin  halkın kullanımına açıldığını söyleyen Başkan Işıklar;  “ Burada yapılan iş kesinlikle kamu yararı taşır. Burada ki insanların huzuru önemli. Birinin bakıp kontrol etmesi çok önemli. Düzeni sağlaması çok önemli. Burada yapılan peşkeş değil geleceğe yatırım” dedi. 

Peşkeş çekilen bir yer değil, tam tersi üstümüzden bir yük attık

Gümüşyaka Gece Pazarı alanını yap işlet devret usulü ile 10 yıllığına işletmeye verdiklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ben bunu birilerine cevap olsun diye söylemiyorum. Burada ki konsepti ve yapılan işi görüp, en azında burada bir hak kaybı veya birilerine peşkeş çekilen bir şey değil,tam tersi bir yükü üstümüzden attık biz burada. İşletme giderleri olsun, buranın bakımı olsun, buranın korunması ve muhafazası anlamında çok ciddi bir külfetten kurtulduğumuz gibi, üstelik yapılan yatırımı da yapacak ve belediyeye bırakacak. Biz birde bunun üstüne kira alacağız. Kiranın azlığı çokluğu tabiî ki tartışılır. Fakat bütün yatırım

ı biz yapıp ihaleye verseydik tabii ki kira farklı olabilirdi. Ama yatırımı adam yapıp, işleticem dediğin zaman, o zaman işin şekli değişiyor. Yapılan iş kesinlikle kamu yararı taşır. Burada ki insanların huzuru önemli. Birinin bakıp kontrol etmesi çok önemli. Düzeni sağlaması çok önemli. Burada yapılanların korunması çok önemli. Ve burasının sürdürülebilir bir şekilde de işletilmesi çok önemli. İşletme yapmak içinde özel sektörün dinamizminden, özel sektörün çabasından ve sermayesinden faydalanmak lazım. Tükiye’nin birçok yerinde dikkat ederseniz özel sektör var. Havaalanından tutun Türkiye’nin önünü açan bütün projelerinde özel sektör var. Burada önemli olan amacına uygun hizmet etmesini sağlamak. Amacı dışına çıkıyorsa, zaten müeyyidesi var, yaptırımı var onun cezasını verirsin ve işletmeyi doğru dürüst işletmesini sağlarsın” dedi.  

Bu yatırımlar Silivri’nin geleceğine yapılan yatırımlardır
Yap işlet devret usulü ile işletmeye verilen yerin Silivri Belediyesinin yeri olduğunu ve kimseye devredilmediğini söyleyen Başkan Işıklar; “Görüldüğü gibi burada tam tersine 700 bin lira civarında bir yatırım. Ki bu kadarla da kalacağına ihtimal vermiyorum. Bakımı ve işletme masraflarını da üstüne koyarsanız gerçekten ciddi bir külfet üstümüzden kalkmış oldu. Belki Silivri’nin geleceğine yatırım yapıldı. Yoksa ticari yanı olmadığı burada çok net görülüyor. Ama bunun yanı sıra ticari yanını boş verin insanların memnuniyeti çok önemli. Burada ki gelen düzen, buraya bir huzur gelmesi, burasının bir zapturapta altına alınması amacına uyduğunu düşünüyorum ve amacıca uygun olarak ta devam edeceğini düşünüyorum. Burada inisiyatif belediyede. Mal mülk hepsi belediyenin. Yeri kimseye devretmiş değiliz. Bu anlamda burada yapılan hizmetin ben amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.  
Yapılan düzenleme ile bölge daha güvenli ve huzurlu 
Gümüşyaka’da yapılan meydan düzenlemesi ile o bölgenin daha güvenli ve huzurlu olduğunu söyleyen Işıklar; “ Gümüşyaka Gece Pazarının bulunduğu yerde yapılan düzenlemeler ile, orada Halı saha olacak. Halı sahanın yanında duşları, giyinme odaları, tuvaletleri de yapılacak. Orası resmen bir tesis gibi olacak. bildiğimiz halı sahalar gibi bir işletme yapılacak. Kışında orası açık kalacak. Kışında spor yapılabilecek. Halı sahanın yanı sıra gelecek sezon için bir su kayağı konulacak. Bir restoran yapılacak. 300 kişilik bir restoran olacak. Tam teşekkürlü bir restoran kurulmuş olacak. Onların yanı sıra aşağıya deniz kenarına duşlar, kabinler konulacak ve işletmesi devam edecek. Yani yapılan ciddi bir yatırım söz konusu ve bunun işletilmesi söz konusu. Sonuçta işletmeyi yapan o işletmeyi yapacak. 10 yıl burayı işletecek. 1 yıl gitti kaldı 9 yıl” dedi.  

Çamlık ihalesini Gümüşyaka meydanında yapacağım
Gümüşyaka’da bulunan mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan Çamlık’ın kiraya verileceğini söyleyen Başkan Işıklar, “ Eğer ihale kanununa uygun ise çamlığın ihalesini Gümüşyaka çarşı meydanında yapacağım” dedi. Çamlık’ı kiraya vereceklerini duyuran Işıklar; “Çamlıkla ilgili oranın işletmesini kiraya vereceğiz. Orası kiraya verilecek. Yap işlet değil. Orası kiraya verileceği için ihaleye gideceğiz. Orayı ihale edeceğiz. Eğer yasa uygunsa, yasa buna müsaade ediyorsa ihalesini Gümüşyaka’da kahve meydanında veya çarşı meydanında yapacağız. Ben istiyorum ki Çamlığı Gümüşyaka’yı bilen, tanıyan, orasının geleceğine güvenen biri alsın. İhale rakamı ne olacak tam bilemiyorum ama orası kiraya verilecek. Böyle yap işlet olmayacak. Belki önünde ufak tefek büfe ve duşlar konulabilir. Onlarda çok ciddi bir yatırım değil. 100 bin liralık bir yatırım gerekir. Onu da kiradan düşeriz. Çamlık insanların yaz kış hafta sonlarını mangal keyfi yapabileceği, sabah sporunu yapabileceği, oturup çay kahvesini içebileceği, spor ve piknik alanı olarak kullanılacak. Ayrıca yazın da plaj alanı olarak ta kullanılabilecek. Yani yaz kış kıllanılabilecek çok amaçlı bir yer olacak. Ama tabii ki buraların iş yapması Gümüşyaka’ya üniversitenin gelmesi, yoğunluğun artmasıyla alakalı bir şey. Aslına bakarsanız burada yapılan yatırımlar Gümüşyaka’nın geleceğine olan yatırımlardır. Buraların düzenlenmesi, alt yapının oluşturulması Üniversite’nin gelmesini çabuklaştırır. Buranın ihalesini Ekim ayında yapacağımız açılış ile eş zamanlı olarak yetiştirmeyi planlıyoruz. Son tarih 29 Ekim” dedi. 
29 Ekimde toplu açılış yapılacak
Silivri Merkez ve Mahallelerinde yapılan hizmetler için 29 Ekim’de toplu açılış yapacağını duyuran Işıklar; “Bizim hedefimiz burada ve diğer mahallelerimizde, ilçe merkezimizde yapılan hizmetlerin tamamının açılışını birlikte gerçekleştirmek. Ama çamlık daha önce bitecek. Cumhuriyet Bayramında hem açılışlarımız yapacağız hem de bayramımızı kutlayacağız. Ama ondan daha önce de hizmete girebilir. Ama açışını 29  Ekim’de yapacağız. sadece orasının değil birkaç yerin açılışını aynı anda toplu olarak  yapacağız. Toplu konutlar bölgesinde Silivri Cumhuriyet Parkını açacağız. En büyük parkımız o olacak.  6-7 tane buna benzer tesisi, Gazitepe’de yaptığımız Spor Kompleksini açacağız” dedi.  

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.