enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5565
EURO
34,8810
ALTIN
2.431,26
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kadir Topbaş Müjdeleri Verdi

Kadir Topbaş Müjdeleri Verdi
25.08.2015
113
A+
A-

Topbaş, yeni dönemde 10 bin sosyal konut hedeflediklerini belirtirken, işsizliğe karşi yeni bir proje başlatacaklarini açikladi.

Silivri’ye sabah saatlerin de gelen Başkan Kadir Topbaş önce Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Üyeleri ile Jasmin Restaurant’ta kahvaltılı bir toplantıya katıldı. Toplantı da daha önce depolama ruhsatlı yerler için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve mevcut binaların ruhsatlandırmak için çalışmaların tamamlandığını, konu ile ilgili planların askıdan indiğini müjdeledi. Silivri’nin 8 köyünde ‘ Depolama’ ruhsatı ile hizmet veren fabrikalar ekonomik ömrü yetene kadar çalışmaya devam edeceğini söyleyen Topbaş yapılan plan değişikliği ile bu yerlerin sorununu çözdüklerini belirtti.

TOPBAŞ SEÇİM BÜROSU AÇTI

Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda seçim irtibat bürosu açılışı öncesi halka hitap eden Topbaş’ın yanında Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, Ak Parti B. Şehir Meclis Üyesi Metin Karakaş, Ak Parti Silivri Eski İlçe Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa Eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu yer aldı. Başkan Topbaş, Kiptaş Genel Müdürlüğü`ne talimat verdiğini belirterek, ` Yeni dönem dar gelirli vatandaşımın kira öder gibi konut sahibi olacağı bir dönem olacak, 10 bin sosyal konut hedefliyoruz ilk etapta bin 100 tanesine yakin zamanda start veriyoruz` dedi.

iŞSiZLiK iÇiN ÇOK ÖNEMLi PROJE

Yeni dönemde start verecekleri istihdam projesine de değinen Topbaş, `işsizliğe karşi yeni bir proje başlatiyoruz. iSO, iTO, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari ve Turizm sektörü ile birlikte iş Kapisi projesine start veriyoruz. iş arayan işsiz ile işçi arayan işveren arasinda sağlikli köprüler kuracağiz. Hangi sektörde ne tür meslek erbabina ihtiyaç varsa eğitimini biz vereceğiz` ifadelerini kullandi.

`ESKi GÜNLERi ÖZLÜYORLARSA ANMA GÜNLERi YAPALIM`

Konuşmasinda zaman zaman CHP`ye yüklenen Kadir Topbaş, `Ana muhalefet partisinin genel başkan yardimcilarindan bir tanesi, `istanbul`u alacağiz ve eski günlerine getireceğiz` diyor. istanbul`un eski günleri. Çok istiyorlarsa anma günleri yapariz geçmişi ansinlar. Çöp yiğinlari, kirli hava, akmayan sular` diye konuştu.

Köylere kadar her noktaya hizmet götürdüklerinin altini çizen Topbaş, `Diyorlar ki; `Gelirsek paramizda var adamimizda var` Adami bilmem ama bizim kasamizdaki paralari, sizin paranizi söylüyorlar. Kasamizda evet paramiz var. Bankanin çek karnesi vermediği bir belediye bugün 60 katrilyon yatirim yapacak düzeye geldi. Onlarin bu çapta düşünme kabiliyetleri olduğunu zannetmiyorum` şeklinde konuştu.

SiLiVRi`YE EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELi

Silivri`ye 22 kilometreyle Türkiye`nin en büyük atiksu tünelini yaparak denize akan sulari Selimpaşa`daki biyolojik aritmaya taşidiklarini, köylere kadar paket biyolojik aritma götürdüklerini hatirlatan Topbaş, `istanbul`un çehresi, kalitesi, her şeyi değişti. Göreve geldiğimizde Silivri`nin altyapisi bitikti, su borulari astbestliydi. 5 yilda bütün altyapiyi yeniledik. Köylere kadar yeni su borusu, doğalgaz, sicak asfalt ile spor alanlari ve parklar götürdük. inşallah ilerde Silivri`ye metro da getireceğiz. Planlara işledik. Bakin hayal bile edilmeyen bir şey söylüyorum. Silivri`nin metroyla buluşmasinin ne demek olduğunu burada yaşayan insanlar olarak sizler bizden daha iyi bilirsiniz. Metrolari belediye olarak kendi bütçemizden yapiyoruz. Hükümetimizin yapmasini beklemiyoruz. Silivri Metrosu`nu planlara işledik. Medeni bir ilçe olmaniz için ne gerekiyorsa yaptik, yapmaya devam edeceğiz` şeklinde konuştu.

`Tarlada izi olanin, harmanda yüzü olur` diyen Topbaş, `Görevde olduğumuz 10 yildan beri istanbul`a ve Silivri`ye yaptiğimiz çalişmalar tarlada izimiz olduğunu gösteriyor. Geçmiş yillarda istanbul bu kadar hizmet gördü mü? Köylere kadar her hizmeti götürdük. Kasamizda paramiz var. Dün Sayin Başbakanimizla Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu`nun temelini attik. 849 milyon TL`lik yatirimi tamamen kendi bütçemizden karşiliyoruz. istanbul dünya tarafindan takip edilen etkin bir güç haline geldi` şeklinde konuştu.

186 kilometreden Melen suyunu istanbul`a getirip Boğazin 135 metre altindan Avrupa yakasina geçirerek su sorununu çözdüklerine ve istanbul`un su sikintisi bulunmadiğina dikkat çeken Topbaş, `Hizmetin adresi biziz. Bizimle birlikteliğinizi sürdürdüğünüz sürece daha yapacak çok yatirimimiz var. ilçe belediyesi başka bir siyasi partide olmasina rağmen Silivri`ye öyle büyük yatirimlar yaptik ki? Köy yaşamini daha kaliteli hale getirmek ve imar sorunlarini çözmek için çalişmalar yürütüyoruz. Arkadaşlarimiza `Silivri planlarini geri çekin, halkla birlikte yeniden yapin` talimatini verdim` dedi.

TAHiR SERT`E DESTEK iSTEDi

Topbaş, Silivri`de bugüne kadar altyapi başta olmak üzere büyük hizmetlere imza attiklarini hatirlatarak, `Mimar meslektaşim AK Parti Silivri Belediye Başkan adayimiz Tahir Sert ile bambaşka bir Silivri hedefliyoruz` diye konuştu.

Kadir Topbaş, iBB olarak sadece Silivri`ye 1 milyar 137 milyon TL yatirim yaptiklarini belirterek, şöyle konuştu; `istanbul`un köylerine kadar sicak asfalt götürdük. Sadece Silivri`ye 770 bin ton asfalt dökmüşüz. istanbul geneline de 21 milyon ton kaliteli asfalt döktük. Üstelik çalişmalarimizi gece yaptiğimiz için bu kadar büyük asfalt çalişmasini trafiği etkilemeden yaptik. Boğluca Deresi`nin islahini yapiyoruz. Sadece buraya 60 milyon TL harcadik. Avrupa dahil birçok belediye bizim çalişmalarimizi örnek aliyor.`

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.