enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5678
EURO
34,9466
ALTIN
2.425,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kara; “Çatalca Örnek Olacak!”

Kara;  “Çatalca Örnek Olacak!”
31.07.2018
148
A+
A-

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kurban Bayramı öncesinde “Türkiye’ye örnek olan Kurban Kesim ve Satış projesi, bu yıl da hem Çatalcalı hem de İstanbul’un birçok ilçesinden vatandaşlarımızın kurban alım ve kesim ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Kurban Bayramı öncesi kurban kesim yerlerine ilişkin konuşan Belediye Başkanı Cem Karaca, Halkımızın bayramları da sorunsuz bir şekilde geçirmesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ve ilçemize ekonomik girdi sağlamak amacıyla kurban kesim ve satış merkezlerini faaliyete geçirdik” dedi. Kurban kesimi anlamında Çatalca‘nın örnek teşkil edeceğini de anlatan Kara, “Kurban Bayramı’na az bir zaman kala vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz dur durak bilmeden çalışıyor. Ülkemizde artık “Çatalca Modeli” olarak anılmaya başlanan hizmet kapsamında bu yıl da ilçe sakinleri ve İstanbul’dan gelecek vatandaşlar için kesim noktaları ile bayramı karşılamaya hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.
Gözle görülür artış var
Kurban kesim alanlarına ilişkin Çatalca Belediyesi’nin açıkladığı veriler ise şu şekilde; “İstanbul’un en önemli hayvancılık merkezi olan Çatalca’da Kurban Bayramı süresince Kurban Satış ve Kesim Merkezlerinde her yıl bir önceki yıla oranla satış ve kesim sayılarında gözle görülür artış yaşanıyor.  Kurban Satış ve Kesim yerlerinde 2016 yılında 2222 büyükbaş ve 2447 küçükbaş kurbanlık hayvan satılırken; bu rakam 2017 yılında 2951 büyükbaş ve 2201 küçükbaş kurbanlık hayvan satışı şeklinde gerçekleşti. Kesim sayılarında ise 2016 yılında 1876 büyükbaş ve 2221 küçükbaş kurbanlık hayvan kesilirken; bu rakam 2017 yılında 2956 büyükbaş ve 2546 küçükbaş kesim sayısına ulaştı.”dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.