enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Karakaş’tan sert muhalefet!

Karakaş’tan sert muhalefet!
25.08.2015
115
A+
A-

 Önceki gece Beyzade Cafe’de basın mensuplarıyla buluşan Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri’de ilk kez sahurda basın toplantısı düzenlendiğini belirtti. Karakaş, “Silivri`de yaklaşık 50 adet iftar yaptık. 4 yıldan buyana açık havada iftar düzenliyoruz. Önceleri 300-500 kişilik sayılarla başladık. O günkü şartlarda daha dar çerçevedeydi. Daha sonra çok ciddi şekilde talep oldu ve katılımlar arttı.

Biz de ilçe olarak Bulgaristan`ın Silistre bölgesinde iftar programı yapmaya karar verdik. Bu olay benim hayatımda bir dönüm noktası olmuştur. Balkanlar ve diğer ülkelere sadece turistik seyahatler yapmıştım. Geçmişte yaptığımız organizasyonlarda vatandaşlarımızın gönül seslerini dinleyerek bizlerden beklentilerinin neler olduğunu öğrenmiş olduk” dedi.

Karakaş, basın toplantısında şunları söyledi:

İlçe teşkilatımızda görev yapan gençlik kolları, kadın kolları ve mahalle temsilcilerimize çok teşekkür ederim. Hepsi amatör bir ruhla, bir teşkilat bilinci ve disiplini içerisinde çalışarak yapılan çalışmalardan çok verim aldık. Allah tüm siyasi partilere böyle bir teşkilat nasip etsin. 50`ye yakıp iftar organizasyonunu hiçbir aksaklık olmadan gerçekleştirmek, herhalde bizim teşkilatımızın büyüklüğünü, hem de bu anlamda ne kadar tecrübeli olduğumuzun göstergesi oldu.

Mahalleye dönmüş olan 18 köyümüzün hepsinde iftar yaptık. Bir köy hariç tüm iftarlarımızda yoğun katılım vardı. Bazı köylerde yemeklerimiz dahi yetmedi. Geçen yılki sayıları yüzde yüz arttırarak 7 beldemizde iftar yaptık. Silivri`de özellikle komşuluk ilişkilerinin zayıf olduğu yüksek binaların bulunduğu bölgelerde ve talep edilen her yerde iftar organizasyonları gerçekleştirdik.”

Işıklar’a gönderme

Konuşmasında isim vermeden Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a gönderme yapan Metin Karakaş, “Birileri bu iftarları eleştirdiği gibi bunu bir hakaret olarak görüyordu. `İnsanları orada kuyrukta beklettirmeyiz. Bu tür gelişigüzel yemek yedirtmeyiz` mantığıyla bize çok ciddi şekilde laf söyleniyordu. Ama hiçbir şey olmamış gibi bu organizasyonları ellerine yüzlerine bulaştırmalarına rağmen yapmaları da erdemliktir. Çünkü bu doğru bir harekettir. Bu sofralarda siyasi bir sonuç beklenilmez. Bu sofralar gönül sofralarıdır. Bugün bu sofraları farklı şekilde anlamlandıranlara en iyi cevabı bugün sahilde verdik. Her siyasi partiden katılımcı vardı. Temsilciler katılımları vardı. Resmi kurum ve sivil toplum örgütleri, yaşlısı, genci, çoluğu çocuğu hepsi bu iftar programındaydı. Bu iftar programı gelecek nesle bırakacağımız en güzel miraslardan bir tanesidir. Dolaysıyla bu hatalarından geri dönen insanlara yaklaşım noktasında bu argümanı taklit etmelerine rağmen keşfeden diğer siyasi parti mensubu arkadaşlarımızı bu anlamda tebrik ediyorum.Silivri`de toplam 71 Bin kişi ile gönül sofralarında buluştuk. Tahminime göre yüzde 10-15 civarında aynı isimler katıldı. Onları çıkardığınız zaman yaklaşık 60 Bin kişi bu sofralarda sadece o gün olmak kaydı ile bulundu.

Ramazan`da 7 Bin aileye ulaştık. Bu, erzak dağıtımı ve farklı yardımlarla ilgiliydi. Bunları hiçbir gazetede görmediniz, basın mensuplarını yanımıza alıp şov da yapmadık. Bu bizim geleneklerimiz içinde de vardı. Dört yıldır bu yardımları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye insan ayırıyor

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bakmayın siz kamusal kurumda birileri ‘şu yardımı bu yardımı yapıyoruz’ diye konuşuyorlar. Emin olun yardım alacak kişilerin isimleri sadece listede vardır. Ama birçoğu adı banka olan gıda bankasından faydalanamadıklarını bizlere de söylüyorlar. Belediye bu işte sınıfta kalmıştır. İsmi listede olanlar bile ‘Üç aydır gıda bankasından erzak gelmiyor, bizleri sildi. Hatta siz Ak Partiye üyesiniz, şu partiye üyesiniz’ diyor. Ama biz arkadaşlarımızla beraber CHP üyesi olan hatta rozetini takanların bile evlerine giderek yardımlarımızı yaptık. Bunlar bizim insani ilişkilerimizdir. Siyasi karşılık beklemeden yapılmış bir ihtiyacı giderme noktasında yapmış olduğumuz organizasyonlardır.”

Balkanlarda iftar yapacağız

Silistre ve Glavenitsa bölgelerinde yaptığımız iftar organizasyonlarını önceleri farklı bir bölgede yapmayı düşünüyorduk. Ancak Dolovo ve Glavenitsa’da çok ciddi bir talep olunca işin içine başbakanlık da girdi. Silivri`den yaklaşık 45 kişilik aileyi de alıp götürerek iftar programını yapacağız. İftar programımıza Başbakan yardımcımız Bekir Bozdağ da katılacak. Bayrampaşa Belediyesi de bereket konvoyu ile bize destek verecek. Bana gelen bilgiye göre 6 bin kişilik bir katılımla oradaki soydaşlarımızla bu havayı teneffüs edeceğiz.

İnşallah Silivri Belediyesi de Bulgaristan`a sadece makinelerle kardeş olmak için değil, Bulgaristan`a sadece gezmek için değil bu tür kardeşliklerin oluşması için, altyapının oluşturulması noktasında harekete geçmesini özellikle altını çizerek belirtiyorum.”

CHP milletvekilleri iftarlarda yok

İlçe Başkanı Metin Karakaş, Ergenekon davası için Silivri’ye gelen milletvekillerini kastederek “CHP Milletvekilleri tam sekiz kere cezaevindeki malum zatları ziyarete geldi. Ama Silivri Belediyesi’nin bir tane iftarında milletvekili olmadı. Cezaevine gelen CHP milletvekilleri bir iftara bile gelmeyip halkla iç içe olmadı. Bu, işin ruhunu yansıtamadıklarına dair çok önemli bir göstergedir. Bunu ibret oldun diye ben burada deşifre ediyorum. Bizim bütün iftar organizasyonlarımızda ya bir, ya iki milletvekilimiz bulunmuştur.

Kordonboyunda yapılan iftar organizasyonuna genel başkan yardımcımız Numan Kurtulmuş da halkla iç içe olma noktasında katılmıştır. ‘Niçin Ak Parti üç dönem üst üste iktidar oluyor’ diyenlere en önemli gösterge milletvekillerimizin arazide yaptığı bu çalışmaları örnek gösterebiliriz. Bakın bu gün Silivri`ye bir genel başkan yardımcısı, bir büyükşehir belediye başkanı, tam dört tane de milletvekili geldi.” dedi.

Işıklar’a diktatör yakıştırması

Kordonboyunda yapılacak iftar programı için belediye hoparlöründen anons geçilmesi için girişimde bulunduklarını söyleyen Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Önce ‘Biz size saat 11.00`de döneceğiz’ dendi.  Hanımefendi başkan yardımcısı arandı. ‘Ben saat 13.30`a kadar döneceğim’ dendi. Saat 14.00`e kadar yine dönüş olmadı. Sonrasında ‘Efendim bunda siyasi mesaj var, Numan Bey’in ismi var benim ismim var bunlar çıkartılsın’ dendi. ‘Hay hay’ dedik. Anons metni şuydu. `İBB`nin Silivri Sahilinde vermiş olduğu iftar tüm halkımız davetlidir.` Bütün mesele bu.  Daha sonra belediye başkanı ile yapılan görüşmede kanunsuz olarak karayolları köprüsüne astıkları ve karayolları direktifi ile sökülen afişleri `Benim afişleri sökerse büyükşehir belediyesi ben de anons yaptırmam` deyip despotça ve diktatörce bir yaklaşım sergilemiştir.

Başka ülkelerde papazların, hahamların, gayrimüslimlerin hoş görü ile karşıladığı, iftar sofralarına katıldığı, ona yardımcı olduğu bu tür organizasyonu bizim Müslüman kimliği olan belediye başkanımız anons yaptırmayarak bu işi sabote etmeye çalıştı. Dolayısıyla belediyedeki bu diktatör anlayışı halkımıza şikâyet ediyorum. Böyle bir anlayış içinde olan yönetimin Silivri halkına yakışmadığını söylemek istiyorum. Aynı despotça yaklaşım esnaf üzerinde de var, sivil toplum örgütleri üzerinde de var. Hiçbir sivil toplum örgütü çıkıp öz eleştiri yapamıyor. Hatta partisel anlamdaki kendi içerisindeki arkadaşlarına aynı yaklaşım yapılıyor. Dolayısıyla bu anlayışı kınıyoruz.”

CHP’nin aday Işıklar olsun istiyorum

2014 yerel seçim sürecini ve CHP’nin aday adaylarını da değerlendiren Karakaş, “Özcan Işıklar yine aday olsun. Çok net söylüyorum, ben bunu istiyorum. Silivri böyle beceriksiz bir yönetimi daha önce görmedi.

Ak Parti’de aday adaylık başvuruları Eylül- Ekim gibi hız kazanacak. Yılbaşına doğru bizim de başvurularımız başlar. Geçen seçimlerde 45 gün kala açıklamıştık. Biz partimizin kazanmasını istiyoruz, şahısların değil. Ekim, Kasım aylarında aday adaylarının başvuruları da kabul edilmeye başlanacak. Yedi ya da on fark puan atarak seçimi kazanacağımızı düşünüyorum. MHP şu anki gücüyle iki meclis üyesi çıkarabilir. Kilit parti MHP’dir. Onlarda bu dirayeti görüyorum.” dedi.

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı metin Karakaş, katılımlarından ötürü basın mensuplarına teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.