enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kaynarca, Kadıoğlu ve Kutlu Gazetecilerle Buluştu

Kaynarca, Kadıoğlu ve Kutlu Gazetecilerle Buluştu
22.10.2015
100
A+
A-
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlunun ev sahipliğinde, Lüxet Restaurant’da kahvaltılı basın toplantısı yapıldı.
Toplantıya,AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili ve Milletvekili AdayıTülay Kaynarca,Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Silivri AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu,SKM Başkanı Hüseyin Turan, SKM Üyeleri Adil Sirkecioğlu, Yetkin Çavdar ile İlçe  Yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Silivri Ak Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve Silivri Ak Parti SKM Başkanı Hüseyin Turan, basın mensuplarına hoş geldiniz diyerek, soru cevap şeklinde basın toplantısının gerçekleşeceğini söyledi. Bunun üzerine Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na basın mensupları tarafından sorular yöneltildi.
KUTLU : HEPİMİZ İÇİN YOĞUN BİR SÜREÇ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu “Çok hızlı bir atmosferde ilçe başkanı oldum. Sizlerle bire bir, sizlere vakit ayırmak sürecimiz oluşmadı. İlçe başkanı olduğumuz günden beri seçim atmosferini yaşadık. Allah nasip eder de inşallah 1 Kasım seçimlerinde iyi bir sonuçla, iyi bir tabloyla ayrılırsak ondan sonraki süreçte sizlerle birlikte çok geniş zamanlar oluşturacağız. Biz olayın siyasi yönünde varız ama siz üç, dört siyasi partiyi birlikte takip etmek gerektiğinden herhalde yeri geldiğinde bizlerden daha yoğun bir atmosfere giriyorsunuz. Çalışmalarınızda bu vesileyle başarılar dilerim ”dedi.
 ak 7
KAYNARCA GAZETECİLER GÜNÜNÜ UNUTMADI
Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca konuşmasına 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı. Kaynarca; “Sizlerin içinden gelen, sürekli sarı basın kartı almaya hak kazanmış bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.
KAYNARCA : ANKETLERDE DÜNE GÖRE DAHA İYİYİZ
AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Tülay Kaynarca, gazeteci Eren Ermiş’in Anket sonuçlarıyla alakalı sorusuna cevap olarak “Sonuçlar düne göre çok daha iyi noktada, 7 Haziranda da bu bölgede aday olarak görev yaptım,şu anda da 3.bölge milletvekili adayıyım.İki dönem arasındaki fark o kadar net ki, vatandaşın size karşı olan sorularından, bakış tarzına,artık bu Türkiye’nin meselesi cümlesiyle başlayan, istikrar sürsün ancak Türkiye böyle büyür cümlesine kadar daha siz hiçbir şey ifade etmeden kıymetli aziz vatandaşımız bunu dillendiriyor.Bu sandığa nasıl yansır, anket oranları şu olur bu olur 3 parti geçer 4 parti geçer biz bunlara bakmayıp işimize bakıyoruz.mümkün olduğunca her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim sorumluluğumuz aziz milletimize karşı dün yaptıklarımızı bugün yapacaklarımızı reform proje ve vaat üçgeninden oluşan seçim beyannamesiyle ile tüm ayrıntıları anlatmak aktarmak ve sonuca inşallah tek başına iktidar olup istikrarın sürmesi, siyasi ve ekonomik istikrarın devamını sağlayacak başarıyı elde etmektir. “
İADE TAPULARIN VERİLMESİ HIZLANIYOR
Kaynarca 2B arazileri ile ilgili ve ecre misil fiyatları ile ilgili rakamlarla bilgi verdi. Kaynarca; “ 2B arazileri ile ilgili, Silivri’de 1119 iade tapu için müracaat var.  Bu güne kadar  iade tapularını alan 140 vatandaşımız var. Bu 1119 vatandaşımızın 947’sine uygundur notu verildi. Yalnız 172’isine daha sonrasında uygun değildir, raporu verildi. Şuanda 20 tapumuz imza aşamasında bekliyor. Bu tapuların verilmesi ile ilgili de, en kısa zamanda İlçe Başkanımız Rıfat Kutlu çalışmalar gerçekleştirecektir. 2B arazilerinin satışı için 2001 hak sahibi müracaat etti. Bu hak sahiplerinden 919’u parasını ödeyerek tapularını aldı. 2001 kişiden, 791’i proje alanında olduğundan dolayı beklemede, rezerve alanı olarak kaldı. Bunun yanı sıra 2001 kişiden, 262’si ise hiç başvuru da bulunmadı.
ak 6
ECRİ MİSİL’E ÇÖZÜM ARIYORUZ
Ayrıca ecri misil fiyatlarının yüksek olmasının sebebi ise, rayiç bedelin yüksek tutulmasından kaynaklanıyor. Maliye bakanlığı ‘ Gelin buraları daha uygun fiyata size kiralayalım ”  diyor. Fakat köylülerimiz işgalci olarak gözüktükleri bu yerlerin satışında öncelik haklarını kaybetme korkusu ile buna yanaşmıyor.İnşallah 2B yasası ile orman vasfını
 yitirmiş arazi satışları ve iade tapuların teslim edilmesinin hemen ardından bu sorunuda çözüp, köylülerimizin
sorununu çözeceğiz.
HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR
Kaynarca konuşmasının devamında, sorulan soruların üzerine Ak PArti’nin sorumluluklardan kaçmadığını dile getirdi.
Kaynarca; özellikle MHP’yi ‘Hayırcı’ tutumundan dolayı eleştirdi,  “Azınlık hükümetine, seçim hükümetine ‘hayır’ diyen bir parti var karşımızda. Seçim hükümetine bile bakan vermediler. Neden böyle davranıyorlar? Çünkü sorumluluk almaktan kaçıyorlar da ondan. Kaybettirmiş olmayı, başarı olarak gören bir anlayış var, karşımızda.
Aslında bunun ülkemize neler kaybettirdiği çok açık ortada. Atatürk’ün dediği gibi ‘ En iyi Milliyetçi , işini en iyi yapandır’
 Milliyetçilik, vatanına hizmet etmektir. bizi eleştirenler Şuraya bir çivi çaksınlarda bizde  ceketimizi asalım. Amacımız yeniden tek başımıza iktidar olmak ve istikrarın devamını sağlamaktır. Koalisyonların bu ülkeye bir şey kazandırmadığını geçmiş yıllarda hep gördük. Ömürleri kısa oluyor. Öyle de oldu ve 2002 yılında milletimiz, 3 partiyi de sandığa gömerek gereken cevabı verdi. Aynı cevabın bu seçimlerde de tekrarlanacağından ve milletimizin istikrara oy vereceğinden eminim” dedi.
KUTLU ‘ BU ESERLERİN KAZANDIRILMASI BAŞARI ‘
Piri Mehmet Paşa Cami ve Boğluca Dere Islah çalışmalarının geçiktiği eleştirisine cevap veren Kutlu, Anıtlar Kurulu ve mahkeme sürecinden dolayı gecikmenin yaşandığını ifade ederek şunları söyledi : Silivri de yanlış bir algı oluşturulma çabası var ‘ Ak Parti Silivri de kaybetti o yüzden Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kadir Topbaş Silivri yi cezalandırıyor’. Bu kesinlikle doğru değil. Boğluca Deresi Islahı’nın % 80 i bitti. 85 trilyonluk bir projenin büyük bir bölümü tamamlandı. Neden diğer kısmını tamamlamayalım? Fakat anıtlar kurulu ve mahkeme süreci işin uzamasına neden oluyor. Piri Mehmet Paşa Cami’nde ise beklenmedik sorunlar çıktı. Tadilatın uzadığı doğru, ama Silivri’nin en önemli tarihi eserlerinden birinin aslına uygun olarak yenilenmesi sevindirici ve önemli bir olaydır.
ak 3
KADIOĞLU EK BÜTÇE BİLE YAPIYORUZ
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ‘ Hem Esenyurt’a hem de İstanbul dışında bir çok yere nasıl hizmet götürebiliyorsunuz’ şeklindeki bir soruya Farklı ilçelere yapılan hizmetlerin, hangi durumlarda nasıl gerçekleştiği
 Kadıoğlu; “ Ben bana ulaşan arzu ve talepleri olan belediyelere sırtımı dönemiyorum. Herkese elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Kardeş şehirlerimize ve bizden yardım isteyenlere elimizden geldiği kadar yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden biriyiz. Bütçemize ek bütçe çıkarttığımız zamanlarımız oluyor”
OLİMPİK STATLARIMIZ VAR
Esenyurt’da 2 adet muhteşem stadın bulunduğunu aynı zamanda birçok tesisin olduğu ama Esenyurt takımlarının
neden başarısız olduğunu sorusuna ise Kadıoğlu;“ Her yaştan 16 branşta 52 bin spor yapan vatandaşlarımız mevcut,
 9 tane,amatör takımımız var.Spor kulüplerimize, Belediye olarak spor malzemeleri veriyoruz. Aynı zamanda her kulübümüze kendilerine ait bina tahsisinde bulunduk.Antrenmanlar ışıklı sahada yapılıyor, Ayrıca ulaşım sağlanıyor. İl dernek turnuvalarını, finanse ediyoruz. 25 spor kulübüne nakit yardımında bulunuyoruz. Bizim 2 adet çok büyük stadımız var. Ama bu stadımızda ilçemize bağlı olmayan kulüplerimizde faydalanıyor, aynı zamanda Galatasaray Avrupa ligi U19 takımları gibi büyük takımlar da stadımızdan faydalanıyor. Tepeciksğpor dahi maçlarını
bizim stadımızda oynuyor” dedi.
“IŞIKLAR BİRAZ ÖRNEK ALSIN”
 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kendisini hedef alan eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Kadıoğlu, “Bir meslektaşımın, bu şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum.Ben hiç bir meslektaşım hakkında konuşmam. Yapmış olduğumuz binalar da ne var? Varoş olarak yaşayan insanların, güzel yapılar içinde yaşamaya hakkı yok mu?
Sizin burada 150 dönüm şehir parkınız var mı? Şişli’yi, Ataşehir’i nedense hiç görmüyorlar. Oraları kendisi örnek almıyor. Sayın Belediye Başkanı Özcan Işıklar burada atıyor, ben de orada tutuyorum”dedi.
ak 5
“BİZLER HİZMET İNSANLARIYIZ”
Kadıoğlu ayrıca, izlenimlerinden yola çıkarak, “Burada gerçekten çok küçük sorunlarla uğraşılıyor. Örneğin; Anıtlar Kurulu. Ben gidiyorum, projemi sunuyorum ve işin çözüm noktasında, neticeye ulaşmak için çabalıyorum. Ben farklı ilçelere de yardımlarda bulunuyorum zaman, zaman, ilçe başkanlıklarımıza da yardımlarımız oluyor. Bizler hizmet insanlarıyız. Hizmet etmek isteyen kişi borç alı,r yine hizmet eder. 2014 yılında, Silivri Belediyesini Ak Parti almış olsaydı, bakın benim adım Necmi Kadıoğlu, Silivri kalkınır ve şuanda bu durumda olmaz, hizmet almış olurdu” dedi.
 DİN, DİL, IRK AYRIMI YAPMIYORUZ
Esenyurt’da bu güne kadar 5 adet Cemevi yaptık. Altıncısını da yapıyoruz. Silivri de bir tane Cemevi dahi yok. Alevi vatandaşlarımızınoylarının büyük bir bölümü CHP ye gitmesine karşın biz hiç bir ayrım yapmaksızın bu vatandaşlarımıza da hizmete devam ediyoruz.
ÇİVİ ÇAKMAMIŞ İNSANLARIN İSMİNİ BİLE  VERDİK
Kadıoğlu’na ‘Neden Esenyurt’ta çoğu park ve benzeri yerlerin isimleri hep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve geçmiş dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ya da kendi isminizi veriyorsunuz?’ sorusuna ise ‘Ben yapıyorum. O yüzden kendim isim veriyorum. Esenyurt’da solcuların da isimlerinin olduğu sokaklar var. Hatta bu ülkeye bir çivi çakmamış insanların bile isimlerinin verildiği yerler var’ şeklinde yanıt verdi.
ak 2
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.