enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kaynarca “Vatandaşımıza verdiğimiz sözü tuttuk”

Kaynarca “Vatandaşımıza verdiğimiz sözü tuttuk”
19.07.2019
125
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, TBMM salonunda söz alarak “Seçim bölgem Silivri ve Çatalca’daki 4 farklı mülkiyet problemi artık sorun olmaktan çıktı. 4 mülkiyet sorununu da çözerek vatandaşımıza verdiğimiz sözü tuttuk” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, TBMM yaptığı konuşmada “4 mülkiyet sorununu da çözerek vatandaşımıza verdiğimiz sözü tuttuk “dedi. Milletvekili Kaynarca,daha sonra yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu; “Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul’umuzda da AK Parti iktidarında mülkiyet sorunlarına çözüm bulduk. Seçim bölgem Silivri ve Çatalca’daki 4 farklı mülkiyet problemi artık sorun olmaktan çıktı. Birincisi, köy içi yerleşim alanlarının satışıydı. 2003’te uygulamaya koyduğumuz kanunla bunu ciddi oranda gerçekleştirdik. Evlerini alamayanlar için imzamızla çıkan kanunla aynı şartlarda (2017) bir fırsat daha tanıdık. Önceki hafta çıkardığımız yasal düzenlemeyle ise alımlarda 2/B emsaliyle en uygun şartları getirdik. Silivri ve Çatalca ilçelerinde bulunan Hazineye ait taşınmazların geçici 22.nci madde kapsamında yapılacak satışlarında başvuru süresi 31.12.2019 tarihine kadar uzatıldı.”
“İkincisi, Orman vasfını yitirmiş tarım arazilerinin çiftçimize satışıydı. Bizim de İmzamızı taşıyan 2/B kanunuyla binlerce vatandaşımız mülkiyet sahibi oldu. ‘Milletle devlet arasında itilaflı konu olmaz’ dedik ve kangrene dönecek bir yara tedavi edilmiş oldu.” “Üçüncüsü, CHP’nin 80’li yıllarda Anayasa Mahkemesine giderek iptal ettirdiği köylünün elindeki tapuyu, bedelsiz biz geri verdik. Bir kuruş para almadan köylümüzü tapularına kavuşturduk. 2/B kanunu kapsamında bunu gerçekleştirdik. Sadece Çayırdere’de 780 tapu dağıttık. Son çıkardığımız yasa ile de bu hakkı kaçıranlara bir fırsat daha tanıdık. CHP köylünün tapularını elinden aldırmıştı! Tapuları iptal ettirdi. AK Parti ise geri iade etti. Üstelik hiç para almadan.” “Dördüncü ve son olarak hazineye ait tarım arazilerinin satışıyla ilgili karar aldık. Bunun çiftçimize, tüm hak sahiplerine tıpkı 2/B ‘deki gibi en uygun şartlarda satışını öngören yasal düzenlemeyi de önceki hafta gerçekleştirdik. Bu taşınmazların satış̧ bedeli, ödeme şekli, taksit süresi ve sayısı, uygulanacak faiz oranı ve diğer hususlarda 6292 sayılı Kanunun Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin hükümlerinin kıyasen uygulanacak. 2/B uygulamaları gibi rayiç bedelin yarısı, peşin ödemede yüzde 20 daha indirim ve 5 yıllık ödenen ecrimisillerin toplam tutardan düşürülmesi öngörülüyor.” “Sonuç olarak, emek vererek sabırla sonuca ulaştık. AK Parti imzasıyla başardık. Bütün bu süreç kolay olmadı elbette…İlçe başkanlarımızla birlikte bakanlarımıza sorunları ilettik. Muhtarlarımızla Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. 2/B yasa uygulama sürecini takip ettik. Orman kadastro çalışmalarını hızlandırdık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve deftardarlıkta ilçe özelindeki süreci takip ettik. Sözün kosası 4 mülkiyet sorununu da çözerek vatandaşımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Sayın Cumhurbaşkanımıza, kanunu imzalayan tüm milletvekillerimize ve emek veren herkese hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum”
Kaynak: SHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.